Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.08.2017.
18:20 >> 21:06h
Vestionline A

Zvezda pobedila Spartu i u Pragu, još samo korak do Lige Evrope

Nakon pobede od 2:0 u Beogradu u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Crvena zvezda je savladala Spartu i u Pragu rezultatom 1:0, a strelac jedinog gola bio je Ričmond Boaći u 19. minutu. Vicešampion Srbije ime rivala u plej-ofu saznaće u petak nakon žreba koji će od 13 sati biti održan u sedištu UEFA u Nionu.

EPA/MARTIN DIVISEK
Boaći je Zvezdi doneo još jednu pobedu

Donela je Zvezda veliku prednost u glavni grad Češke, ali za razliku od nekih ranijih godina nije branila stečeno već je jurnula da postigne makar jedan gol i tako overi plasman u završnu fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle nekoliko propuštenih prilika u prvoj trećini poluvremena ključni detalj desio se u 19. minutu kada je Stojković izbacio Srnića po desnom krilu, ovaj po zemlji centrirao na drugu stativu gde je loptu dočekao Boaći i zakucao je u mrežu domaćina.

Već tada je bilo jasno da će Česi teško postići četiri gola i napraviti veliki preokret, a to je bilo još očiglednije na pauzi jer Sparta praktično nije stvorila nijednu šansu i morala je da bude zadovoljna minimalnim zaostatkom.

U drugom delu već je počeo da sustiže umor igrače Crvene zvezde, ali to Česi nisu umeli da iskoriste. Najbolje šanse su stvorili tek u poslednjih 15 minuta kada su pogodili stativu i prečku, a kada bi lopta išla u okvir gola tu je bio Borjan da spreči izjednačenje.

Na kraju zaslužena pobeda crveno-belih koji su veliki trijumf proslavili sa svojim navijačima kojih je na Đenerali areni u Pragu bilo između dve i tri hiljade.

Sparta Prag - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Boaći 19  

Sudija: Toni Šapron (Francuska)

Stadion: Đenerali arena

Gledalaca: oko 20.000

Žuti kartoni: Manđek (Sparta) - Borjan (Crvena zvezda)  

Sparta (4-2-3-1): Dubravka - Karavajev, Štetina, Maraček, M. Kadlec - Mavuba (66 Rosicki), Manđek, V. Kadlec (46 Ben Haim), Plavšić, Fridek - Janko (61 Lafata).  

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald - Milić (90 Gobeljić), Kanga, Srnić (70 Radonjić) - Boaći (80 Pešić). 

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+4. minut - Kraj utakmice Sparta - Crvena zvezda 0:1 što je ukupnom skoru 3:0 za crveno-bele koji će u petak saznati ime rivala u plej-ofu
90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade izgubljenog vremena
87. minut - Razigrao se tim iz Praga u završnici, ali uspeva Zvezda da se odbrani, ponovo je Borjan uspeo da sačuva svoj gol posle udarca Karavajeva
85. minut - Borjan brani udarac Plavšiću, a onda Rodić blokira Lafatu. Česi baš žele da izbegnu poraz
81. minut - Sparta napada svim silama, ali Borjan ne da pobedu, brani udarac Lafate
80. minut - Boaćija menja Pešić, strelac gola za Zvezdu požalio se na bol u preponama

78. minut - Posle stative i prečka, pogodio je Lafata, ali je i Borjan doprineo pošto je zakačio loptu

77. minut - Majstorski potez Ben Haima, šutirao je iskosa sa 16-17 metara, lopta je prošla Borjana, ali je pogodila stativu

75. minut - Ben Haim je pokušao iz gotovo "mrtvog" ugla
70. minut - Prva promena u Zvezdi, Srnića menja Radonjić
66. minut - Dubravka brani udarac Srnića, u igru ulazi Tomaš Rosicki umesto Mavube
61. minut - Lafata menja Janka, napadač za napadača. Igra se prilično sporo što apsolutno odgovora Zvezdi

53. minut - Centaršut Rodića, Milić je pokušao udarcem glavom, ali lopta ide pored gola

49. minut - Pokušaj Donalda sa distance, nije bio precizan
46. minut - Izmena u domaćem timu Ben Haim umesto Vaslava Kadleca

Prvo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena - 0:1. Zvezda je odigrala baš kako treba, dominirala je do postizanja gola, a onda je prepustila inicijativu domaćinu i vreba šansu iz kontranapada

45+2. minut - Kakva šansa za Kangu, stigao je do lopte pre Dubravke, ali kada je gurnuo loptu pored golmana Sparte okliznuo se i pao pa nije mogao da je gurne u gol

45. minut - Najbolja prilika za Spartu, ali se Vaclav Kadlec nije snašao ispred Borjana 

39. minut - Kakva šansa za Jovičića u kontranapadu, ali nije imao snage da je završi golom

38. minut - Navijači Sparte i Zvezde zajedno skandiraju Kosovo - Srbija

30. minut - Sparta je preuzela incijativu, ali bez pravih šansi pred golom Borjana
25. minut - Pokušaj Karavajeva, lopta ide preko gola
Odličan početak za crveno-bele, golom u gostima otežali su zadatak domaćinu koji sada mora da postigne četiri, a da ne primi nijedan gol u preostalih 70 minuta.

19. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, Boaaaćiiii, vodi Zvezda 1:0, asistent je Srnić, a igrač iz Gane je samo zakucao u mrežu na drugoj stativi, sa dva metra udaljenosti

14. minut - Borjan brani udarac Frideka sa 16 metara
9. minut - Šutevi Kange i Srnića su izblokirani, Zvezda igra slično kao u Beogradu, za sada dominira i u posedu i u šansama

5. minut - Još jednom Biaći, udarac sa oko 14-15 metara, ali lopta odlazi pored gola

4. minut - Odlična prilika za Boaćija, ali brani Dubravka, biće korner

1. minut - Utakmica je počela, sa centra je krenula Crvena zvezda

Iako je Crvena zvezda dobila tek nešto više od 1.000 ulaznica za svoje navijače prema izveštajima srpskih novinara iz Praga na stadionu Đenerali arena biće čak i do 3.000 pristalica srpskog vicešampiona.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online