Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.07.2017.
20:35 >> 10:16h
Vestionline A

Razigrana Crvena zvezda sa dva gola zakazala spektakl sa Spartom

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su sa 2:0 (1:0) savladali u revanšu Irtiš iz Pavlodara i tako ukupnim rezultatom od 3:1 obezbedili dvomeč sa Spartom iz Praga.

M. Todorović
Crveno-beli preskočili i drugu prepreku, na redu je Sparta

Beograđani su poveli već u 10. minutu kada je Mičel Donald fenomenalnim golom iz slobodnog udraca doneo prednost, koju je u 76. minutu povećao Slavoljub Srnić posle fenomenalnog prodora Branka Jovičića.

Četa Vladana Milojevića je bila dominantna od samog početka utakmice i konstantno stvarala pritisak. Domnaćin je u nekoliko navrata ozbiljno pretio i bio blizu da već u prvom poluvremenu stekne kapitalnu prednost, ali je falilo malo sreće i koncentracije.

Početkom drugog poluvremena, gosti su pokušali da izvrše pritisak, ali je prvi udarac u okvir gola stigao tek u 66. minutu. Zvezda je sa druge strane pretila iz kontranapanda što je rezultiralo drugim golom u 76. minutu kojim je domaćin i konačno rešio sve dileme. Tu je nesmotren potez napravio Slavoljub Srnić koji je zbog proslave gola dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti prvi meč sa Spartom iz Praga.

Zvezda je rutinski sačuvala prednost do kraja, a priliku da debituje imao je i Aleksandar Pešić koji je došao kao jedno od najvećih pojaćanja u ovom prelaznom roku.

Kuriozitet meča je bila i činjenica da us najvatrenije pristalice  beogradskog tima zbog kazne bile smeštene na jug, ali ih to nije sprečilo da pruže veliku podršku svojim ljubimcima.

Zvedi sledi dvomeč sa Spartom iz Praga, a prvi meč je zakazan za četvrtak, 27. juna na stadionu Rajko Mitić.

Tok meča možete pročitati ovde.

90+1. minut: Sudija produžio meč za četiri minuta
90. minut: Talentovani Uroš Račić menja strelca prvog gola Mičela Donalda koji se u jednom trenutku lakše povredio.
83. minut: Odmah i treća izmena u Irtišu, na terenu je Popov.
82. minut: Druga izmena kod gostiju. Na teren je ušao bivši as Partizana, Ismael Beko Fofana.
80. minut: Ulazi debitant i veliko pojačanje iz Tuluza, Aleksandar Pešić koji menja strelca drugog gola Slavoljuba Srnića.

76. minut:GOOOL! Zvezda povećava prednost: Maestralan prodor Jovičića po levoj strani zakucao je u mrežu Dragoljub Srnića i približio Beograđane plasmanu dalje.

71. minut: Prva promena i u redovima domaćina: Solidnog Rikardinja menja Ruiz.
66. minut: Prvi udarac u okvir gola gostiju: Dautov je pokušao udarcem za ivice šesnaesterca, iskosa sa desne strane, ali lak posao za Manojlovića.
64. minut: Prva promena na utakmici. Gostujući trener uvodi najboljeg strelca Darabajeva umesto Kislicina.
61. minut: Kanga šutira sa oko 18 metara nakon sjanog prodora Srnića, ali je za malo bio neprecizan

59. minut: Crvena Zvezda je ponovo imala odličnu šansu. Lopta je posle preika i odbitka došla do Rikardinja koji je na oko 15 metara fenomenalno prima na grudi i sjajnim udarcem iz kolena zamalo maši gol.

56. minut: Prvi opasniji napad gostiju: Bugajov je je napravio dobar prodor i došao do peterca, ali njegovu akciju noko nije pratio na drugoj stativi
48. minut: Dobar napad Beograđana, Srnić pada u kaznenom prostoru tražeći penal, ali sudija odmahuje rukom
Poluvreme: Crvena zvezda je okončala prednošću prvi deo meča i sa velikim optimizmom čeka nastavak, posle vođstva koje je doneo Mičel Donald.
45. minut: Sudija pokazao da će se igrati tri minuta nadoknade. Irtiš bezuspešno pokušava da izjednači, ali se Crbvena zvezda dobro brani.
32. minut: Noa šansa. Lopta je posle odbitka iz kornera stigla do Srnića koji sa oko 15 metara lukavo gađa po zemlji, ali lopta za dlaku prolazi pored stative
30. minut:Novi dobar napad tima Vladana Milojevića. Kanga je fintirao da će šutirati sa oko dvadeset metara i dao pas u kazneni za Srnića, ali je za korak bio brži golman Irtiša i sprečio veliku šansu.
22. minut: Sjajna kontra Zvezde. Boaći je išao dva na jedan i kada je pokušao da doa loptu saigraču koji je izalzio sam ispred golmana, protivnički štoper je sprečio najbolju šansu utakmice
20. minut: Novi sjajan pokušaj Beograšana. Posle kornera, lopta stiže na ivici šesnaesterca koju raspaljuje Kanga, ali zamalo pored gola.
19. minut: Sjajan napad Crvene zvezde. Fenomenalno je prošao Stojković po desnoj strani i odigrao povratu za Srnića, ali ovaj nije bio precizan iz solidne pozicije
17. minut: Solidna prilika za Zvezdu. Raspoloženi Donald je pokušao da uposli Boaćija koji je bio sam ali je golman gostiju na vreme izašao i sasekao opasnost.

10. minut: Fenomenalan gol iz slobodnog udarca postiže Mičel Donald za erupciju na stadionu.

1. minut: Počela je utakmica

Sasatavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović – Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković – Jovičić, Donald – Srnić, Kanga, Rikardinjo – Boaći

Irtiš (5-4-1): Lorija – Kislitšin, Duatov, Maslać, Stamenkoivć, Živković – Fonseka, Geterijev, Rodrigo Antonio, Kalinin – Bugae

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online