Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.06.2017.
10:10
Vestionline A

Filip Stojković za VESTIONLINE: Navikao sam u Zvezdi da pobeđujem

Kao 16-godišnjak Filip Stojković je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, ali za dve godine na Marakani zabeležio je samo tri nastupa u zvaničnim mečevima. Usledile su pozajmice Sopotu i Čukaričkom, koji je otkupio njegov ugovor i baš u klubu sa Banovog brda crnogorski reprezentativac se afirmisao posle čega je usledio transfer u slavni Minhen 1860.

facebook.com/Samo Crvena zvezda
Stojković će biti zamena za Marka Petkovića na poziciji desnog beka

Kada je stigao među "lavove" popularniji klub iz Minhena je bio u Cvajti, ali nakon ove sezone usledilo je još jedan šok - selidba u Regionalnu ligu što znači i prelazak među amatere što je automatski dovelo do rastanka sa fudbalerima koji su imali profesionalni ugovor.

Crvena zvezda je iskoristila priliku i u tim je vratila svoje dete, a prednost mu je i to što je u Čukaričkom sarađivao sa Vladanom Milojevićem, novim trenerom crveno-belih.

- Znam šta me čeka u našoj ligi, igrao sam dve godine u Čukaričkom. Cvajta je teže i zahtevnije takmičenje od naše lige pre svega zbog toga što su klubovi podjednaki, a ovde se zna - Zvezda, Partizan, Čukarički, Vojvodina i Napredak ove godine. Nadam se da će biti zanimljivo, da će zdravlje da nas posluži, da se dobro uigramo i nadam se da će biti trofeja…

Već u četvrtak popularnog Fiću očekuje novi debi pred "delijama" u meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane sa Malte.

- Navikao sam u Zvezdi da pobeđujem još od mlađih dana. Što se treme tiče nemam je. Imamo obavezu da na Markani pobedimo, samo pobeda dolazi u obzir. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže na premijeri. Sve sem naše pobede bilo bi veliko iznenađenje.

Šta se promenilo u međuvremenu, od odlaska iz Ljutice Bogdana?

- Mnogo sam iskusniji nego što sam bio kada sam prvi put ušao u prvi tim kod Pižona sa 16 godina. To je totalno drugačiji fudbal bio tada i sada posle osam godina ponovo u Zvezdi.

Na kraju malo o nostalgiji, odnosno izostanku iste u Nemačkoj.

- Prvih šest meseci nisam imao problem sa nostalgijom pošto nas je bilo čak osmorica sa ovih prostora zajedno sa trenerima.Posle smo ostali samo Olić i ja, on mi je mnogo puta pomogao. Dolazili su mi roditelji, devojka, drugari tako da nisam imao taj problem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online