Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.06.2017.
16:30
Vestionline, Tanjug A

Vojvodina potpisuje ugovore sa 10 igrača iz šampionske generacije

Direktor Omladinske škole "Ilija Pantelić" Fudbalskog kluba Vojvodina, Duško Grujić izjavio je danas da će u ponedeljak Vojvodina potpisati stipendijske ugovore čak sa desetoricom igrača iz šampionske generacije 2002. godište koji su pre nekoliko dana nadmoćno postali prvaci Srbije.

Tanjug
U Novom Sadu mnogo očekuju od svoje šampionske kadetske selekcije

Grujić je istakao da je to rekordan broj igrača iz jedene generacije u istoriji najstarijeg srpskog superligaša sa kojima Vojvodina potpisuje ugovore o stipendranju i naglasio da su ti igrači svojim talentom i zalaganje to u potpunosti zaslužili, a kao dokaz njihovog kvaliteta naveo je činjenicu da su na finalnom turniru prvenstva Srbije prvo u polufinalu sa 3:0 savladali ekipu Partizana, a onda u finalu slavili još ubedljivije  - 4:0 , nad ekipom Napretka iz Kruševca. 

- Omladinska škola "Ilija Pantelić" već odavno ima i ime i težinu kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje i ove godine smo potvrdili taj kvalitet. Iako rezultat u mlađim kategorijama nije prioritet, već stasavanje tih dečaka u kvalitetne seniore, treba istaći da smo u upravo završenoj sezoni osvojili pionirsku ligu Srbije i da generacija 2002. godište unazad nekoliko godina potvrđuje svoj talenat, a jedan od mojih prijatelja je rekao da je to generacija koja će vratiti titulu u Novi Sad - rekao je Grujić. 

Pročitajte još:

* Vojvodina odbila Zvezdu i Partizan

On je dodao da je, što se tiče ostalih generacija mlađih kategorija FK Vojvodina, generacija 2000. godište napravila odlične rezultate i to u situaciji kada se nalaze na prelazu iz mlađeg kadetskog doba ka omladinskoj selekciji, što je, po njegovim rečima jedan od najtežih prelaznih perioda u razvoju fudbalera. Ta generacija je zauzela četvro mesto u prvenstvu Srbije, a osvojila je i nekoliko značajnih turnira u inostranstvu od kojih poslednji prošlog meseca u Temišvaru gde su osvojili prvo mestou izuzetno jakoj konkurenciji šest evropskih ekipa i selekcije Rumunije. Kada je reč o omladincima Grujić kaže da je napravljen mix od igrača 1998. 1999. i 2000. godište, a da je najbitnije da je čak pet njih sada priklučeno prvom timu i sa prvotimcima se nalaze na pripremama na Zlatiboru, a kako je rekao, još dvojica omladinaca su trebala da se nađu na pripremama prvog tima ali su ih problemi sa povredama sprečili u tome. 

U ovom trenutku u Omladinskoj školi "Ilija Pantelić" trenira deset različitih generacija mlađih fudbalskih kategorija o čijem fudbalskom napredovanju brigu vodi deset trenera, svaka generacija ima i pomoćnog trenera, a tu su i tri kondiciona trenera, te tri trenera golmana. Ukupno u Vojvodini trenutno u mlađim kategorijama trenira 230 dečaka. 

- Svrha omladinske fudbalske škole je da formira fudbalera počevši od talenta u mlađim kategorijama i dovesti ga do prvotimca, taj put je dugačak i prepun prepreka, ali FK Vojkvodina je uspevala nekako da ispuni tu misiju, ali je to sve teže jer je, na žalost, situacija u zemlji i u srpskom fudbalu trenutno takva da smo primorani da u inostranstvo prodajemo još nedovoljno afirmisane igrače, ili što ja često kaže prodajemo poluproizvod, ali na žalost na to smo primorani kako bi omogućili klubu da funkcioniše. Nadam se da će se to promeniti i da ćemo moći naše talente, kojih zaista ima, da zadržimo i da oni bar nekoliko sezona nastupaju za seniorke ekipe - istakao je Grujić. 

Podsetio je da je samo pre dve godine Vojvodina osvojila Kup Srbije, a da je u toj ekipi bilo čak osam igrača koji su ponikli u Omladinskoj školi "Ilija Pantelić" i zapitao se šta bi bilo da su oni u Vojvodini ostali još dve - tri godine - sigurno bi to, kako je kazao, bila moćna ekipa. 

Da bi se kvalitetna generacija mladih fudbalera zadržala u klubu što duže neophodno je, po rečima Grujića, imati ozbiljan plan rada i ozbiljan plan finasija, ali i atmosfera koja se stvara u okruženju tih igrača u klubu i fudbalskom savezu mora biti vrlo aktivna i jaka. 

- Vojvodina je bila na tom putu i ja sam uveren da će se vratiti tom putu, ali pomalo me plaši ono što se dešava u poslednje vreme ili u poslednjih nekoliko godina u fudbalskoj Srbiji i to mi se ni malo ne sviđa. Da li ćemo u Vojvodini uspeti da se izdignemo iznad svega toga zavisi pre svega od ljudi koji su u klubu, od nas koji radimo sa tom decom, od same te dece i od svih okolnosti koje budu u okruženju Fudbalskog kluba Vojvodina - smatra Grujić. 

Jedan od čestih problema u radu sa mlađim kategorijama u fudbalu su roditelji te dece koji neretko preko dece žele da ispune neke svoje neostvarene ambicije i to po pravilu čine na pogrešan način. Direktor Omladinske škole "Ilija Pantelić" kaže da je sve češći problem to što se deca uz podršku roditelja prerano odlučuju na prelazak sa redovnog na vanredno školovanje, što po njemu nikako ne bi trebalo da se dešava jer za sve ima vremena. 

- Oni su roditelji svoje dece i oni donose odluke ja samo mogu da ih posavetujem kako bi i šta trebalo da rade, a neka moja osnovna poruka roditeljima bila bi da ne žure, da ne srljaju jer ima vremena. Nisu sva deca ista, neko se brže razvija, neko sporije i ne samo u fudbalskom smislu već i u psihofizičkim i emotivnim aspektima, a to su sve stvari koje roditelji uglavnom ne sagledavaju. Drugi veliki problem je novac, pojavljuju se određeni menadžeri koji novcem u suštini kvare te dečake jer oni prerano pomisle da su zvezde, da su Ronaldo ili Mesi i počinju polako da zaostaju u radu koji je u njihovom dobu neophodan - zaključio je Grujić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online