Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
16:44
Vestionline, FSS A

"Orlovi" prihvataju ulogu favorita i pozivaju navijače

Pred Srbijom je još jedna velika prepreka na putu do Rusije 2018. Selekcija Velsa nema mnogo izbora pred meč u Beogradu, 11. juna na travi stadiona „Rajko Mitić“, a naša pobeda približila bi izabranike selektora Slavoljuba Muslina konačnom cilju.

fss.rs
Uroš i Nemanja Matić uz Luku Milivojevića uzdanice selektora Muslina na sredini terena

Na raspolaganju medijima danas si bili braća Matić, Nemanja i Uroš, odnosno Luka Milivojević. I naravno, prvo pitanje išlo je na adresu mlađeg Matića, veziste danskg Kopenhagena, a odnosilo se na proces prilagođavanja...

- Da budem iskren, većinu momaka sam poznavao i ranije, tako da mi nije bilo teško da se adaptiram. Naravno, tu je i brat pored mene da mi pomogne i ako zatreba usmeri, kako bi sve bilo dobro. Osećam veliku čast što sam reprezentativac Srbije – jasan je bio Uroš Matić.

Novinare je interesovalo „poređenje“ fudbalskih kvaliteta braće Matić, a za odgovor se potrudio Nemanja...

- Šta bih mogao da kažem za rođenog brata? Pa da je veliki profesionalac, da je sto odsto u fudbalu. Ima dosta kvaliteta koji su možda ranijih godina bili skriveni, ali u prethodnih godinu ili dve dana je sazreo i radi prave stvari na terenu. Mislim da smo dosta slični u igri, a opet svako ima svoje kvalitete. Saigrači su, inače, već komentarisali da se na terenu isto krećemo, slično hodamo. Jedina razlika je što sam ja malo iskusniji – rekao je as Čelsija.

Luka Milivojević se pobrinuo za prognozu duela sa Velšanima...

- Pred nama je dovoljno dana da vidimo kroz dobru analizu stručnog štaba selekciju Velsa. Ima dosta stvari koje treba da popravimo a što se tiče rezultata, bod ili tri, ne bi trebalo da kalkulišemo. Idemo na pobedu kao i uvek u ovim kvalifikacijama. Uglavnom, očekuje nas vema važna utakmica – ne ostavlja dilemu Luka Milivojević.

U danu kada je FSS dobio platinastog sponozora Planetwin 365 novinari su apostrofirali činjenicu da je po kvotama Srbija favorit...

- Ne treba da se bavimo kvotama, moramo da budemo skoncentrisani na naš rad i budemo spremni za ono što nas očekuje u nedelju. Želimo tri boda i samo o tome razmišljamo – naglasio je Uroš Matić. 

O tome da li je Srbija precenjena ili potcenjena na listama govorio je Nemanja...

- Realno moramo da prihvatimo ulogu favorita na našem terenu, ali isto tako svi dobro znamo da sve selekcije napreduju, svi žele pobedu. Definitivno u fudbalu, danas, nema autsajdera. Očekujem, dakle, uzbudljivu utakmicu, verujem da smo kvalitetniji i bliži uspehu.

Orlovi imaju igrače koji su se radovali u tek okončanim nacionalnim ligama...

- Sigurno je da mnogo znači što su momci osvajali trofeje, titule u šampionatu ili nacionalnom kupu. Dobro je to za ambijent u reprezentaciji, pobednički mentalitet, a da je tako govori i podatak da smo, primera radi, u pet prethodnih mečeva u kvalifikacijama uspeli da se vratimo iz neke minus faze i ostvarimo rezultat koji nam odgovara – slikovito je objasnio Luka Milivojević.

Na kraju o pojedincima iz sastava Velsa, odnosno nadi da će naš najveći stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta...

- Kod njih je dosta igrača standardno u svojim klubovima, ali pojedinac ne može sam i sve zavisi od ekipe. A što se tiče publike, mislim da smo kvalifikacije počeli bez podrške publike, ali dosadašim rezultatima u kvalifikacijama verujem da smo zaslužili pun stadion. Ovo je najvažniji meč u novijoj istoriji fudbalske Srbije a ja sam već rezervisao oko 100 ulaznica za svoje prijatelje. Nadam se da će biti blizu 50 hiljada gledalaca – rekao je Nemanja Matić, a brat Uroš se nadovezao.

- Ako bude pun stadion neće biti problema ni sa motivom ni sa željom a onda će nam i tri boda biti veoma blizu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online