Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
04:20
M. Topalović - Vesti A

Moja sezona iz snova

U poslednji čas FK Kopenhagen se pridružio Anderlehtu. To su jedini klubovi koji imaju po dva reprezentativca Srbije. Uz Andriju Pavlovića pozvan je i Uroš Matić, zbog povrede Nemanje Radoje iz Selte.

M. Todorović
Uživa među "Orlovima": Andrija Pavlović

Mlađi brat jednog od najboljih srpskih igrača već je u Staroj Pazovi, a pomoć će, osim od Nemanje, imati i od Pavlovića, koji nije iznenađen Muslinovom odlukom.

- Uroš je odličan igrač. Pre nekoliko dana je postigao i gol protiv Sonderjiskea. Mnogo mi znači što je došao u Kopenhagen. Sada nas je više u klubu sa ovih prostora, Uroš, Slovenac Verbič i ja - kaže Andrija Pavlović, koji je pet puta branio boje "orlova".

8 golova je Pavlović dao u ligi na 35 utakmica

Da li Vas je Nemanja zvao da ga posetite u Londonu?

- Jeste, ali nismo imali vremena, a onda nam je istekla viza ha ha... Dolazio je u Kopenhagen na dva dana. Prepoznali su ga na ulici i onda je nastao "haos". Ozbiljan igrač i čovek. O porodici Matić samo reči hvale.

Pavlović je počeo u FK Policajac, ali je prelazak u Rad bio pravi korak. Pod stručnim nadzorom Marka Nikolića i Predraga Rogana prošao je kaljenje u Paliću, BASK-u, da bi zablistao u Čukaričkom. Tražila ga je Crvena zvezda, ali je prešao u Kopenhagen za dva miliona evra.

Ugovor na pet godina! Sve je na predstavljanju oduševio odličnim poznavanjem engleskog jezika.

- Znanje engleskog jezika je osnovna kultura - smeška se Pavlović.

- Nikad ne znaš kada će ti zatrebati. Naravno, danski je čudan i težak jezik, ali na moju sreću svi pričaju engleski kao maternji i tako se sporazumevamo. Danski učim, ali baš je nezgodan.

Danci nisu hladni

Danska je skupa zemlja?
- Visok standard. Jedna od najuređenijih zemalja sveta. Oduvek sam išao logikom: Bolje u dobrom gradu, gde imaš sve, nego u manjoj sredini. Često mi dolazi devojka, prijatelji, porodica...
Dankinje nisu stidljive?
- Čudna nacija. Deluju hladno, ali nisu takvi. Dosta je mladih. Kopenhagen je studentski grad, metropola bogate istorije. Čim otopli svi kreću put mora i love sunčane zrake.

Igre u Ligi šampiona, dupla kruna, brojne pohvale... Sezona iz snova?

- Najveći smo klub u zemlji i to je očekivan ishod. Ali, očekivano ne znači i lako. Velika stvar za mene što sam u prvoj internacionalnoj godini ostvario takve rezultate. Prezadovoljan sam.

Sledi važan meč protiv Velsa?

- Sigurno da smo u dobrom ritmu i da je utakmica sa Velsom jedna od bitnijih. Igramo kod kuće, što je velika stvar. Nadam se da će biti dosta ljudi na stadionu i da ćemo zajedno uspeti da napravimo taj korak više ka SP.

Lične ambicije?

- Velika je čast biti deo ovog tima. Tu sam za sve što selektor odluči. Bio sam standardan u Kopenhagenu. Napredovao sam dosta za godinu dana, u formi sam i spreman za Vels. Voleo bih da igram, ali ne bih se mešao u odluke selektora. Sada je tu i novajlija Prijović. Muslin najbolje zna šta treba da radi. Rezultati sve govore - rekao je Pavlović.

Muslinov sistem

Fudbaler Kopenhagena ima fenomenalnu sezonu iza sebe. Osvojio je duplu krunu, a vreme je za prvenac u dresu "orlova".
- Reprezentacija je nešto najlepše što postoji i velika je čast biti njen deo. Mislim da je selektor uveo sistem koji svakom igraču daje mogućnost da da svoj maksimum. Imamo neverovatnu hemiju u ekipi, i mislim da se to vidi i oseća. Svaki put kad se okupljamo ozbiljno radimo, ali i uživamo u zajedničkom vremenu - jasan je Pavlović.

Rekordni het-trik

Kada je u sezoni 2015/16 postigao tri gola protiv Vojvodine u Novom Sadu, bilo je jasno da će Andrija Pavlović biti pravo osveženje za srpski fudbal. Za manje od godinu dana uspeo je da ispiše ime zlatnim slovima i u istoriji Kopenhagena - postigao je najbrži het-trik!
- Predivan je osećaj ući u istoriju kluba već u prvoj sezoni. Het-trik protiv Lingbija, za 12 minuta, najbrži je u istoriji kluba.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online