Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.05.2017.
17:08 >> 20:47h
Vestionline A

Partizanu dupla kruna: Milenković srušio Zvezdu!

Posle titule, Partizan je osvojio i Kup Srbije. U finalu, pao je ljuti rival Crvena zvezda - 1:0 (1:0). Jedini gol na meču postigao je štoper kluba iz Humske, Nikola Milenković u 42. minutu i tako se na najlepŠi način oprostio od dresa Partizana, pošto nastavlja karijeru u Fiorentini.

A. Čukić - Vesti
Zasluženo slavlje crno-belih: Fudbaleri Partizana osvojili šestu duplu krunu u istoriji

Četa Marka Nikolića pokazala je da je ovo sezone dominantna ekipa u Srbiji. I treći od četiri "večita derbija" dobili su crno-beli i tako u vitrine kluba doneli duplu krunu. Crveno-beli su napadali, imali više loptu u svojim nogama, ali su fudbaleri Partizana bili konkretniji u finišu i iz kontri opasno pretili Kahrimanu.

Osim mladog Milenkovića, koji je postigao četvrti gol u karijeri za Partizan, junak meča je golman Stevanović, koji je u poslednjim trenucima susreta odbranio slobodan udarac Nenadu Milijašu sa 16 metara. Zvezda je većih delom meča jalovo napadala, nije četa Boška Đurovskog nije imala neke izrazite šanse. S druge strane, Đurđević i Leonardo su se ispromašivali, ali njihovi promašaji nisu skupo koštali crno-bele.

Zanimljivo, "večiti" su u finalu Kupa poslednji put igrali još 2001. godine kada je Partizan pobedio pogotkom Saše Ilića - 1:0. Kapiten crno-belih je u finišu ušao u igru i posle 16 godina opet podigao pehar Kupa posle trijumfa nad komšijama.

Partizan je tako zaokružio sezonu sa 37 utakmica bez poraza u nizu, osvojio peti Kup od osamostaljenja Srbije, a 14. u istoriji. Crno-beli su šesti put u klupskoj istoriji osvojili duplu krunu.

Partizan slavi, ali veoma brzo sledi nova sezone i pokušaj da se uđe u neki od evro kupova, dok Zvezdi ostaje tmurno leto. Posle fijaska sa Božovićem, Đurovski za kratak vremenski period nije uspeo da trgne letargičnu momke u crveno-belim dresovima. Sledi remont na "Markaani", promene kako na terenu, tako i u upravi su nužne.

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+5. minut  - Milijaš iz slobodnog udarca imao veliku šansu, ali je golman Partizana Stevanović sjajno intervenisao. Gotov je meč. Partizan je osvojio duplu krunu.

87. minut - Posle kornera Milijaša, gužva, ali su crno-beli izbacili loptu.
84. minut - Luković iz slobodnog udarca preko gola. Zvezda opasna iz prekida, ali sve manje vremena za goste.
80. minut - Dobar šut Boaćija iz kolena, ali brani Stevanović. Samo korner za Zvezdu.
76. minut - Kontra Partizana, ali je Đurđević bio sebičan, ostaje 1:0.
71. minut - Neće Leonarda večeras, opet je bi u prilici, ali ne ide, ostaje 1:0 za Partizan.
70. minut - Ristić je pokušao iz daljine, ali slabo je to. U igri je i Vujaklija, džoker crveno-belih.
66. minut - Leonado opet u prilici, ali nema gola. U igri je Đuričković, koji je zamenio Mihajlovića.

64. minut - Rezervista Zvezde Milić pada, ali Mažić ne pomišlja da svira penal za crveno-bele.

55. minut - Nema uzbuđenja u Humskoj. Zvezda jalovo pokušava, Partizan se oslanja na kontre i brzonoge Leonarda, Mihajlovića i Đurđevića.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45+2. minut - Leonardo je imao novu šansu za crno-bele posle greške Kahrimana. Gotovo je prvo poluvreme. Pogledajte jedini gol u prvih 45 minuta iz drugog ugla!

42. minut - GOOOL, Partizan vodi. Mladi Nikola Milenković je najviše skočio posle kornera i matirao Kahrimana. To je njegov četvrti gol u crno-belom dresu. Inače, ovo mu je poslednji meč za Partizan, pošto je potpisao za Fiorentinu.

40. minut - Leonardo je bio u šansi. Partizan bolji.
30. minut - Šansa za Partizan, Leonardo je šutirao pored gola iz izgledne situacije.
29. minut - Janković je pokušao, ali je Kahriman bio na pravom mestu. Partizan opasniji u poslednjih 10-ak minuta.
23. minut - Mihajlo Ristić je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je lopta završila preko gola.
18. minut - Partizan se oslobodio pritiska Zvezde sa starta meča i sve opasniji.

11. minut - Prvi pokušaj Partizana, Leonardo je sve sam uradio, ali je šutirao preko gola.

9. minut - Nova šansa za Zvezdu, ali Srnić nije uspeo da matira golmana Stevanovića. Partizan i dalje nije prešao centar.
7. minut - Plavšić je pokušao, ali slabo je to. Zvezda mnogo žustrija, bolja na startu.

4. minut - Pada Boaći, ali nema penala za Zvezdu. Partizan još nije prešao na polovinu Zvezde. Priisak crveno-belih.

2. minut - Zvezda već na startu ofanzivna.

1. minut - Pre meča intonirana je himna Srbije - "Bože pravde". Utakmica je počela. Na stadionu u Humskoj oko 20.000 gledalaca. Odmah žustro, Ostojić je faulirao Srnića i dobio žuti karton.

Kod Zvezde zbog kartona ne može da igra štoper Frimpong. Kanga nije igrao poslednje kolo Super lige zbog nediscipline, ali se očekuje da istrči na stadion Partizana.

partizan.rs

Kapacitet stadiona u Humskoj je zbog bezbednosnih razloga smanjen, pa je na tribinama oko 20.000 ljudi. 

PARTIZAN: Stevanović, Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir, Jevtović, Kosović, Janković, Leonardo, Mihajlović, Đurđević.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Al. Luković, Le Talek, Anđelković, Donald, Ristić, Kanga, Srnić, Plavšić, Boaći.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online