Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.05.2017.
14:53
D. Marković - Vestionline A

Večiti jurišaju na trofej kupa: Nikolić i Đurovski najavljuju spektakl

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije održana je zajednička konferencija za štampu predstavnika Partizana i Crvene Zvezde uoči poslednje utakmice u sezoni, finala Kupa Srbije.

Twitter/VestiOnline
Treneri i igrači sa peharom: Miroslav Vulićević, Marko Nikolić, Boško Đurovski i Aleksandar Luković

Pred subotnji meč na stadionu Partizana, medijima su se obratili treneri obe ekipe, Marko Nikolić i Boško Đurovski kao i kapiteni timova Miroslav Vulićević i Aleksandar Luković.

Trener novog šampiona Srbije, Marko Nikolić počeo je konferenciju za novinare uobičajenim hvalospevima o veličini i značaju večitog derbija.

- Pred nama je najvažnija utakmica u našem fudbalu, jedna od retkih lepih stvari. Nadam se da ćemo uživati, derbi je sam po sebi velika inspiracija i svi iz Partizana mu se raduju. Sada ima posebnu težinu, posle iscrpljujuće borbe za šampionsku titulu. Pre derbija razmišljam samo o pobedi - rekao je Nikolić.

Trener Partizana je po sosptvenom priznanju po kozna koji put ponovi da je iako već pomalo dosadan, ponosan na igrače zbog velike serije od 36 utakmica bez poraza, ističiću da mu je žao što prethodni put nije dobio priliku da vodi finale kupa.

- Ostaje žal što sam propustio finale Kupa u mom prošlom mandatu u Partizanu. Imam bezbroj motiva, a siguran sam da će i moji igrači biti na nivou kakav iziskuje finale. Zadovoljni smo zbog titule, možda neko kaže i rasterećeni, ali moramo da imamo poštenje prema našim navijačima i da im priredimo radost - dodao je trener Partizana.

On je dodao da će Everton biti spreman za finale kupa, a kapiten Partizana Vulićević je bio kratak najavljujući borbu za osvajanje duple krune.

Đurovski: Očekujem spektakl

Twitter/VestiOnline
Šampionski pehar

- Očekujem dobar meč i spektakl, svi akteri moraju da budu na nivou kakav dolikuje. Igrao sam finala kao trener i igrač, znam kakav je osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule pronađe snagu i pobedi - rekao je Đurovski.

Kako je naveo, pokušaće svom timu da prenese pouke iz tri večita derbija ove sezone.

- Partizan ima prepoznatljivu igru od dolaska Marka Nikolića, dobro su organizovani i igraju kvalitetno. Ne bih pričao o manama Partizana, treba da ostane tajna - kazao je Đurovski, dodavši da ne želi da se vraća na prethodne izjave o regularnosti Partizanove titule i da će čestitati kolegi Nikoliću ukoliko crno-beli trijumfuju.

Kapiten crveno-belih Aleksandar Luković prednost je dao Partizanu, pre svega zbog psihološkog momenta i titule.

- Možda trofej Kupa ima manji značaj, ali nama je ostao samo on i daćemo sve od sebe da dođemo do njega. Ko bolje uđe u utakmicu slaviće u derbiju - zaključio je Luković.

Đurovski i Luković su složili da bi zbog većeg broja navijača bilo bolje da se igralo na stadionu Rajko Mitić, na šta se nadovezao kapiten partizan najvom da očekuje dobru atmosferu i na stadionu u Humskoj.

Derbi se igra od 18.00 u subotu na stadionu Partizana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online