Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.05.2017.
20:35 >> 23:17h
Vestionline A

Junajted prvi put osvojio Ligu Evrope: Iskustvo i taktika jači od mladosti i talenta (VIDEO)

Utakmice za trofej retko donose lep fudbal, pogotovo one u kojoj je jedan od rivala tim koji vodi Žoze Murinjo, pa je tako bilo i u finalu Lige Evrope odigranom u Stokholmu u kom je Mančester Junajted savladao Ajaks sa 2:0 (1:0).

Reuters
Potpuno zasluženo trofej je završio u rukama igrača Mančester Junajteda

Sa prosekom godina nešto manjim od 23 ekipa iz Amsterdama nije bila dorastao rival daleko iskusnijim Englezima koji su imali jasan zadatak postavlje od svog trenera.

Lopta je prepuštena Ajaksu, a šanse su vrebane iz kontranapada i grešaka holandske ekipe. Prvi veliki propust kaznio je Pol Pogba u 18. minutu kada je udarcem sa distance uz pomoć Sančeza savladao golmana Onanu.

Taktički Murinjo je potpuno nadigrao svog kolegu Bosa na drugoj strani. Zatvoreni su potpuno najbolji igrači Ajaksa kojima nije dozvoljeno da razigravaju svoje napadače, a podatak da je Ajaks samo dva puta i to prilično mlako pogodio okvir gola potvrđuje koliko su igrači do perfekcije sprovodili zamisli svog trenera.

Kada je Mhitarjan posle kornera u 48. minutu duplirao prednost Junajteda bilo je jasno da je time odlučen meč i da će Ajaks teško uspeti da izbori makar produžetke. U preostalih 45 minuta gotovo da nije bilo šansi, odnosno bioo je puko odrađivanje posla kada su u pitanju “đavoli” koji su uz trofej dobili i vizu za Ligu šampiona koju nisu izborili preko Premijer lige. Sa druge strane Ajaks će morati u kvalifikacije za elitno takmičenje pošto je u holandskom prvenstvu zauzeo drugo mesto.

Ovo je šesti trofej u Evropi za Mančester Junajted koji je pre ovog trijumfa tri puta osvojio Ligu šampiona, jednom Kup pobednika Kupova i jednom Superkup Evrope.

Ajaks - Mančester Junajted 0:2 (0:1)

Pogba 18, Mhitarjan 48

Ajaks (4-3-3): Onana - Feltman, Sančez, De Liht, Ridevald (81 De Jong) - Klasen, Šene (70 Van de Bek), Cajh - Traore, Dolberg (62 Neres), Junes.

Mančester Junajted (4-1-4-1): Romero -  Valensija, Smoling, Blind, Darmijan - Erera - Mata (90 Runi), Felaini, Pogba, Mhitarjan (74 Lingard) - Rašford (84 Marsijal).  

Tok meča:

Drugo poluvreme

KRAJ - Ajaks - Mančester Junajted 0:2, prvi put u istoriji "đavoli" osvajaju Ligu Evrope
90+4. minut - U poslednjojakciji na meču Neves je imao priliku da smanji rezultat, ali nije uspeo
90. minut - U igru ulazi i Runi, koji je zamenio Matu
86. minut - Prvo je u šansi pred golom Ajaksa bio Lingard, ali su ga sustigli defanzivci, a onda na drugoj strani Van de Bek šutirao u gol, ali je odbranio Romero
84. minut - U igru ulazi i Marsijal koji menja Rašforda
81. minut - Poslednji adut Ajaksa je mladi De Jong koji je zamenio Ridelvalda
74. minut - Strelca drugog gola Mhitarjana menja Lingard
70. minut - Šenea menja Ven de Bek

65. minut - Felaini je lepo zahvatio loptu posle skoka, ali šutirao je pravo u Onanu

62. minut - Brazilac Neres menja Dolberga u ekipi Ajaksa

58. minut - Englezi se odlično brane, autobus postavljen ispred kaznenog prostora ne dozvoljava prolaz Holanđanima

Reuters

48. minut - GOOOOOOOOOL, Junajted koristi gotovo svaku priliku, Mhtarijan pogađa posle kornera, iako je bio okrenut leđima

46. minut - Počeo je drugi deo utakmice, u istom ritmu u kom je završen i prvi - Ajaks napada, Junajted se brani

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Stokholmu. Mančester je postigao gol i odlučio da brani to vođstvo na način kako to inače rade ekipe koje vodi Murinjo. Ajaks drži loptu, ali imao je samo jedan relativno ozbiljan šu u gol rivala.

Reuters
32. minut - Murinjo je odlučio da prepusti loptu "kopljanicima" i naredio je svom timu da čeka šansu iz kontranapada
24. minut - Onana brani udarac Valensije

18. minut - GOOOOOL, Šutirao je Pogba sa oko 20 metara, lopta je zakačila Sančeza u bloku,  prevarila Onanu i završila u mreži

15. minut - Prva pretnja Ajaksa, Romero brani udarac Traorea
9. minut - Felaini je bio u šansi, ali malo je zakasnio da loptu zakači glavom i pošalje je u gol

3. minut - Prvi ozbiljniji udarac uputio je Rašford, ali je izblokiran

Reuters

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online