Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.05.2017.
20:11
Vestionline, FK Crvena zvezda A

Ristiću nedostaje samo jedna stvar, veruje da će u subotu da ostvari san

Večiti rivali u Kupu Srbije do sada su se sastali 35 puta. Čak 20 pobeda pripalo je crveno-belima, uz četiri nerešena meča. Izabranici Boška Đurovskog daće sve od sebe da 21. pobedom u subotu (18.00) osvoje Kup Srbije.

Tanjug
Nedostaje mu samo još gol u "večitom derbiju"

- U subotu naravno idemo na pobedu, svaki trofej je za nas izuzetno važan. Ne mogu da obećam pobedu, ali mogu da dam reč da ćemo dati sve od sebe da trijumfujemo i osvojimo Kup. Situacija za nas nije laka, ali tako je to kada si u Zvezdi. Jedne nedelje si na vrhu, već sledeće možeš biti na dnu, ali svi igrači ovde su dovoljno jaki da mogu da se nose sa time i da se izdignu iz situacije. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za derbi i sad je sve na nama - istakao je mladi fudbaler crveno-belih Mihailo Ristić.

Fantastičan gol koji je Ristić postigao protiv Mladosti je samo jedan od pokazatelja da Zvezdin vezista igra u sve boljoj formi.

- Šanse, golovi i opšti utisak koji ostavlja moja igra su me sigurno podigli i dali mi samopouzdanje da bez straha uđem u večiti derbi. Mislim da je moja dobra igra plod promene pozicije. Poslednji put sam u veznom redu igrao pre nešto više od dve godine kada nam je Nenad Lalatović bio trener i rekao bih da mi prija da se vratim. Ovog puta ću svakako imati drugačiju ulogu nego u prethodnom derbiju, videćemo na kom mestu na terenu ću se naći. Uvek bez problema igram na mestu na kome šef traži i gde misli da mogu najviše da pomognem ekipi. Na kojoj god poziciji da se nađem u subotu daću sve od sebe kao i svaki put da ostvarimo pobedu.

Sto pedeset peti okršaj između Zvezde i Partizana biće četvrti "večiti derbi" u ovoj sezoni.

- Ovaj derbi biće drugačiji jer je u pitanju direktna borba za trofej. Jedan u sezoni je pripao njima, a nadam se da će u subotu drugi završiti u našim rukama. Niko ne razmišlja o tome šta je bilo na prethodnim derbijima, svaki je priča za sebe. Mi smo maksimalno fokusirani, sve što se desilo ostavili smo iza sebe, razmišljamo samo o onome što nas čeka. Ekipe se odlično poznaju, nema nekih tajni ili iznenađenja.

Gostujući teren u većitom derbiju je posebna inspiracija mladom Ristiću.

- Volim da igram pred punim tribinama, utakmice sa velikim ulogom gde se oseća tenzija, pod pritiskom, to me inspiriše. Zato sam i rekao da su mi susreti na stadionu Partizana omiljeni. Ipak, smatram da je možda blaga prednost na njihovoj strani zbog domaćeg terena, to je njihova kuća. Sa druge strane, kao neku našu prednost istakao bih to što imamo novog trenera jer to sa sobom povlači promene u igri i drugačiju taktiku od one koju smo imali u prethodnim susretima sa Partizanom. 

Ristić smatra da je došlo vreme da ostvari ono što sanja od prvog dana kada je počeo da trenira fudbal.

- Svako ima snove kada dođe u Crvenu zvezdu, posebno kada deo kluba postane kao dete. To su uglavnom iste stvari, svako želi da debituje za prvi tim, da igra, da ponese kapitensku traku, da pobedi u "večitom derbiju" i, naravno, da postigne pogodak na utakmici sa Partizanom. Ja sam većinu toga ostvario, ostalo mi je još da dam gol u derbiju i nadam se da ću svoj san ove subote da ostvarim - poručio je Ristić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online