Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.05.2017.
18:38
M. Topalović - Vesti A

Srbin "zapalio" Švajcarsku

Srbin Dejan Šorgić, rođen u Cugu pre 27 godina, istinsko je otkrovenje šampionata Švajcarske. Na 28 mečeva postigao je 15 golova za ekipu trenera Maura Lustrinelija koja je sa tri pobede i 3:3 u Bazelu prebrinula sve brige. Baš u poslednjem kolu Šorgić je, sa tri gola, izbezumio odbranu višestrukog šampiona Švajcarske.

Facebook/Luzerner Zeitung
Dejan Šorgić

Koliko je Šorgićev podvig vredan pažnje govori sledeći podatak. Tačno pre 17 godina Tomas Vis (Lucern) bio je poslednji fudbaler u Švajcarskoj koji je ostvario het-trik protiv snažnog Bazela. Istina, uspeo je to ove sezone i Lukas Perez iz Arsenala, ali u Ligi šampiona.

Srbin igra u životnoj formi i to u najzrelijim godinama. Još 2006/07 igrao je u Superligi Švajcarske kao član Lucerna, ali iza njega je ostalo samo 12 utakmica i brojni operativni zahvati. Preko Šafhauzena i Krinsa dokopao se Tuna i elite. Ugovoru je prethodio test meč protiv Monaka kome je dao tri gola!

- Svakog dana naporno radim s ciljem da podignem nivo forme - kaže Šorgić. - Sjajno je što ponovo igram u najvišem rangu, a posrećilo mi se da od starta sezone tresem mreže. Važno je i da su povrede ružna prošlost.

Bivši trener Džef Saiben (sada Arminija) i sportski direktor Andreas Gerber napravili su sjajan posao. Tokom proleća dugo je Šorgić bio jedini strelac za Tun. Odlično se slaže sa kolegom iz napada Rapom, ima sjajan procenat realizovanih šansi, mada retko svih 90 minuta provede na terenu.

Sulejmani blistao u Bernu

Jang Bojs je sa 4:1 pobedio Lucern najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Miralema Sulejmanija. Povremeni reprezentativac Srbije postigao je dva gola, uz asistenciju Freju, tako da je opravdano poneo epitet igrača utakmice u Bernu.

- Kada se dobro pripremim ne strepim od protivnika. Uvek imam inspiraciju da postižem golove i donosim bodove. Dugo smo imali problema kao domaćini, ali smo učili na greškama i počeli da pobeđujemo - kaže Šorgić.

Od bivšeg amatera i momka kome su povrede pretile da unište karijeru Dejan je postao strah i trepet za protivničke golmana. Živi svoj drugi fudbalski život, ima ugovor na dve godine sa opcijom nastavka saradnje.

Ponude ne manjkaju.

- Ne opterećujem se. Svašta se priča, ali srećan sam u Tunu.

Šorgić je uz Makedonca Alioskog (25, Lugano, 16 golova) najveće otkrovenje lige. Prošle godine je igrao pred par stotina, a sada 25.000 gledalaca na "Sent Jakob" stadionu. Poseduje sve karakteristike koje krase klasične centarforove starog kova. Navijači se otimaju u fan-šopu za Šorgićev dres sa brojem devet.

- Poseban dan za mene - rekao je odmah posle meča. - Nije mala stvar dati Bazelu tri gola, naročito što je poslednji bio u 90+3 minutu.

Svima kost u grlu

Tun je prošle godine imao dosta finansijskih problema. Jedva je opstao na fudbalskoj mapi. Zahvaljujući Šorgiću (poseduje srpski pasoš) ove godine svima je predstavljao kost u grlu. Protiv Vaduza je ostvario po dva gola i asistencije.
Tun pamtimo iz vremena kada je glatko eliminisao Partizan u evrokupovima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online