Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
17:50 >> 20:08h
Vestionline A

Majstorija Đurđevića za plasman Partizana u finale Kupa Srbije (VIDEO)

Drugi finalista Kupa Srbije je ekipa Partizana koja je u revanš meču polufinala pred više od 20.000 navijača u Humskoj savladala tim Vojvodine sa 1:0 (1:0) pogotkom Uroša Đurđevića u 44. minutu.

M. Todorović
Uroš Đurđević je ponovo pogodio protiv Vojvodine

Lepo vreme, preuzimanje prvog mesta u prvenstvu i aktivan rezultat posle prvog duela doveli su na stadion Partizana rekordan broj navijača ove sezone, a da nije u pitanju "večiti derbi". Igrači im se nisu odužili dobrom igrom, ali jesu plasmanom u finale u kom že 27. maja u Novom Sadu igrati protiv Crvene zvezde.

Prvo poluvreme nije bilo previše zanimljivo i da nije bilo pogotka Uroša Đurđevića gotovo da ne bi imalo o čemu da se priča. Ali je zato taj gol zaslužio da se nađe u televizijskim špicama jer se radi o pravom majstorstvu centarfora crno-belih, koji se prvo u prijemu lopte oslobodio čuvara, a onda je spoljnim delom kopačke pogodio gornji desni ugao gola Rockova.

Svesno ili ne tek Partizan se povukao na svoju polovinu u drugih 45 minuta i šansu je vrebao iz kontranapada i imao je čak tri vrhunske prilike za pogodak. Jednom nije uspeo Đurđević, a dva puta je šansu propustio povratnik u tim MIhajlović, koji je danas zamenio suspendovanog Leonarda.

Nepisano fudbalsko pravilo da tim koji propusti svoje prilike obično bude kažnjen u ovom meču se nije obistinilo pošto su Novosađani bili prilično jalovi u napadu i osim nekoliko udaraca sa distance nije bilo opasnosti po gol domaćeg tima.

Na kraju, niz utakmica Partizana bez poraza produžen je na 35, a obzirom u kakvoj formi se nalazi tim Marka Nikolića nije nemoguće da i u preostala četiri duela crno-beli nastave tu seriju.

Partizan - Vojvodina 1:0 (1:0) prvi meč 0:0

Đurđević 44  

Partizan: Stevanović - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Radin, Kosović, Janković (87 Ilić), Mihajlović (85 Đuričković) - Tavamba (76 Jevtović), Đurđević.


Vojvodina: Rockov, Lakićević, Planić, Puškarić, Babić (57 Spremo), Antić, Jovančić, Vukasović (83 Đorđević), Meleg, Knežević (75 Stamenić), Malbašić.

Tok meča:  

Drugo poluvreme

90+4. minut - Kraj utakmice, Partizan - Vojvodina 1:0, Crno-beli u finalu Kupa Srbije
90. minut - Još četiri minuta nadoknade izgubljenog vremena
83. minut - Đorđević umesto Vukasovića u Vojvodini, kod Partizana Mihajlovića menja Đuričković, a Jankovića kapiten Saša Ilić
80. minut - Partizan se povukao i dozvolio gostima da drže loptu, ali opasno preti iz kontranapada
75. minut - Stamenić menja Kneževića u gostujućem timu, Jevtović umesto Tavambe kod Partizana
73. minut - Dobar udarac Vukasovića sa distance, Stevanović šalje loptu u korner
69. minut - Mihajlović nije kaznio grešku Rockova, nije uspeo da pogodi prazan gol, iskosa sa oko 20 metara
65. minut - Stihijski napadi Vojvodine koji nisu doveli, za sada, do bilo kakve šanse za gol
57. minut - Umesto Babića u ekipi Vojvodine na terenu je Spremo
50. minut - Rockov brani udarac Mihajlovića

46. minut- Već posle 30 sekundi Đurđević je mogao da duplira prednost domaćih, ali mu je Rockov skinuo šut u situaciji jedan na jedan

46. minut - Bez izmena u poluvremenu, Vojvodina je krenula sa centra

Prvo poluvreme

45+1. minut - Završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi 1:0 prelepim golom Đurđevića

44. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, kakav pogodak Đurđevića, primio je loptu, okrenuo se, a onda spoljnim delom kopačke loptu poslao u suprotni gornji ugao gola Rockova

40. minut - Pokušaj Đurđevića sa distance, lopta odlazi preko gola

28. minut - Veliki promašaj Marka Jankovića, koji je mogao da bira gde će da šutira, ali je loptu poslao pored gola

22. minut - I dalje bez pogodaka, Vojvodina čak nije stvorila ni šansu u prvoj četvrtini meča
13. minut - Prvo veliko uzbuđenje pred golom Vojvodine, Planić je izblokirao udarac Kosovića, a onda je odbitak odbranio golman Rockov
8. minut - Tribine stadiona u Humskoj su popunjene u velikoj meri. Partizan za sada ima inicijativu, ali bez prave šanse za gol
1. minut - Utakmica je počela, sa centra je krenuo domaći tim

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online