Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
08:15
Vestionline A

Kad je važno - Srbin!

Sve su prilike da je Miloš Ninković, nakon osvajanja šampionata Australije, promenio mišljenje i da ostaje u Sidneju i treću sezonu.

EPA/DAN HIMBRECHTS
Nema mu ravnog: Miloš Ninković

Ninković je, kako smo već pisali, posle proglašenja za najboljeg igrača sezone u A-ligi najavio da se uželeo kuće, ali je Sidnej FC učinio sve da ga nagovori da ostane u klubu. Ne treba ni da se kaže koliko bi značio ovde i u narednom prvenstvu.
 

U nedelju, ovdašnjim navijačima je dao novu nadu:

- Volim ovaj klub - rekao je Srbin za Foks-sport. - Voleo bih da ovaj tim vidim iduće godine u Azijskoj ligi šampiona. Volim ove momke, volim navijače. Ne mogu ništa da obećam, ali ću možda i ostati.

Ninković ne zaboravlja kako je sa Zvezdom promašio sa bele tačke u važnom trenutku, iako ranije nikada nije promašivao.

- Ovog puta sam, međutim, pogodio. Ovo je bila veoma, veoma teška utakmica, posebno u produžetku. U prvih 20-ak minuta bio sam nepažljiv i tada je Beriša postigao divan gol. Kada idete na penale, nikad ne znate ko će biti pobednik, ali smo mi pobedili i zaista sam presrećan.
Uz sve ostale prisutne, još jedna osoba veoma bliska Milošu bila je presrećna. Reč je o njegovoj supruzi Dejani koja se vratila u Sidnej kako bi mu bila podrška u finalu. Priznala je da sve vreme bila prilično nervozna.

- Već dugo se nisam ovako osećala. Ovo je pritisak kada igraš za veliki klub. Oni su tako dobar tim i zaslužuju da osvoje titulu - ceo tim i svi u njemu. I naravno da sam bila nervozna, ali sam verovala u tim i verovala sam u svog muža.

Dejana ističe da je uvek znala da je Miloš sposoban da nivo igre podigne na visok nivo.
Ona i njen suprug, zajedno sa dve kćerke, napustili su Srbiju i došli svi zajedno u Sidnej pre dve godine kad je Miloš potpisao ugovor. Uživali su, kaže, svaki minut vremena provedenog ovde.

U zagrljaju navijača

Ninković je na najbolji mogući način iskoristio priliku da odluči pobednika, a onda je uradio nešto što će dugo pamtiti i on i navijači "nebeskoplavih": skinuo je dres, potrčao ka tribini iza gola i skočio pravo u grotlo najvernijih pristalica novog šampiona. Čvrst zagrljaj je potrajao toliko da se neko možda i zabrinuo, da li će se Miloš izvući živ i zdrav, ali, naravno, sve se završilo na najbolji način, a svima je bilo puno srce...

- Bilo je izuzetno za decu, za familiju, mene, a za Miloša - kao što vidite. Ovo je zaista lep grad sa toliko mogućnosti, posebno za decu. Mi smo zajedno već duže vreme i bilo je uspona i padova, kao i svugde. Ova sezona pomogla je da pokaže kako je dobar igrač. Njegov kvalitet na nivou za koji sam znala da je u stanju da postigne. Samo mu je bilo potrebno vreme da se navikne na nove saigrače, terene, jezik - svaka liga je potpuno različita, ali je ova sezona njegova sezona.

U međuvremenu, njih tri su otišle nazad u Srbiju, ali se Dejana vratila da bude na tribinama za veliki događaj, a deca su gledala prenos sa dekom, bakom i nekoliko prijatelja.

Porodica i fudbal najvažniji

Još jedan heroj nedeljnog finala veoma je vezan za familiju. Reč je Daniju Vukoviću, golmanu koji je odbranio presudan udarac sa bele tačke i doživeo ovacije celog stadiona.

Daniju nije bilo lako - tokom cele sezone mislio je i na svog sinčića Harlija, kome je nedavno uspešno presađena jetra, da bi mu se spasao život. To je bio razlog što su Dani i njegova supruga Kristi sa detetom napustili Melburn i Viktori, kako bi se vratili u Sidnej gde imaju podršku familije u vremenu kad je mališanu medicinski tretman bio toliko potreban.

I ovog puta - na tribinama Alianc stadiona bili su među 42.000 gledalaca i Danijeva supruga i sin. I Dani je bio neverovatan. On je bio taj koji je zaustavio udarac sa penala Marka Rohasa i otvorio put Milošu Ninkoviću da svojim pogotkom zapečati nedeljni meč.

Evo šta je Dani rekao:

- Stvari su za mene i moju familiju lepo došle na svoje mesto. Moj sin je prolazio kroz teško vreme i sada je na putu oporavka. To je za mene bilo glavno za poslednjih 12 meseci, a i u fudbalu je išlo takođe briljantno.

Vuković je zahvalan za instrukcije koje je dobio od trenera golmana u klubu Džona Kroulija.

- Kad se radi o penalima, moj trener studirao je sve njihove izvođače jedanaesteraca i znao je gde će svaki od njih pucati. To je obično dobar indikator šta će ponovo da urade. Bilo je njih nekoliko koje nisam znao - to su Li Brokshem i Karl Valeri - ali smo druge "snimili" i trener je bio u pravu. Znao sam, nakon što sam sprečio Rohasa, da nam ostaje još jedan šut i pomolio sam se da Ninko pogoditi mrežu. Njegov poslednji penal protiv Vulongonga u Kupu federacija bio je promašaj i malo sam strahovao, ali je ove sezone prilično siguran u ono što radi.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online