Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.05.2017.
07:15
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Božoviću, Terziću, šta čekate? Ostavke...

Kada je pre manje od dve godine Miodrag Božović seo na užarenu klupu Crvene zvezde, navijači našeg najtrofejnijeg kluba su bili oduševljeni. U crnogorskom stručnjaku videli su spasioca, zvezdaša, nekog ko će da prodrma učmalu situaciju na "Marakani"... Posle subotnjeg poraza od Voždovca na "krovu" i verovatno gubitka titule, svima je jasno da je "Grof" prošlost, da će klub iz Ljutice Bogdana uskoro da traži novog trenera.

Tanjug
Oterao navijače, forsirao očajne strance, izgubio "osvojenu" titulu: Miodrag Božović u zagrljaju sa njegovom skupocenom, promašenom investicijom, Gelorom Kangom

Ostaće Božović u "siviju" da je osvojio titulu šampiona Srbije u sezoni 2015/2016, više zbog očajnog Partizana, ali... Posle njega ostaće pustoš na našem najvećem stadionu. Pamtiće se crnogorski stručnjak i po blamaži u dvomeču sa Kairatom, onoj smehotresnoj pobedi na Vračaru protiv OFK Beograda, u prvom meču na domaćoj sceni.

Pamtiće se da je proćerdao devet bodova prednosti u ovom šampionatu, da se u Evropi proveo kao "bos po trnju", da je imao već "osvojenu" titulu do kobnog meča sa Voždovcem, da je u dva od tri večita derbija poražen, da su njegovi izabranici primali golove u finišima susreta, i to uvek od najljućeg rivala, Partizana. Ako ima nešto dobro što je uradio, rekao bih jedino, to je Marko Grujić. Gurnuo ga je u vatru na početku prošle sezone i klubu doneo šest miliona evra. Sve ostalo je bilo za zaborav, jedno veliko ništa!

Da ne beše tog kobnog Đurđevdana ove godine i fijaska u susretu sa Voždovcem, možda bi Zvezda i Božović stigli do druge uzastopne titule, ali zvezdaše crnogorski stručnjak više ne može da prevari. Njegovo vreme je prošlo. Okrenuli su mu leđa. Ne samo da su na istoku i zapadu "Marakane" ostala samo po koja stotina gledalaca, okrenuli su mu leđa i oni najvatreniji sa severa, kojima je dosta njegovih foliranja, doskočica, mangupskih replika, zamajavanja javnosti. Nema više nade, entuzijazma, svima je jasno da je kredit koji je imao kod zvezdaša odavno potrošio. Na sledećem meču protiv Čukaričkog u revanšu polufinala Kupa Srbije videće prazne tribine "Marakane", i jasno će da vidi da je kraj. Navijači znaju da je Zvezda s "Grofom" opet dotakla dno kao pre par godina.

Izgubila je Zvezda dušu, u njoj ne igraju mladići željni dokazivanje, koji ginu za klub, ali i za sebe, za neki transfer u inostranstvu. Žalosno je bilo na "krovu" u Zaplenjskoj gledati one Zvezdine veterane kojima je fudbalski sat odavno otkucao: Lukovića, Anđelkovića i Milijaša, zatim smešne, očajne, nezainteresovane strance: Le Taleka, Donalda, Ruiza, Frimponga i Boaćija. Gde su mladi? Gde je budućnost Zvezde? Na tribinama! Nema ih ni na klupi za rezerve. Jad i beda, na kakvu gomile rekreativaca izgleda Zvezda ovog proleća. Neverovatno je da godinama toliko promaše sa strancima, da osim Vijeire i donekle Donalda nisu mogli da nađu pojačanja, igrača koji će da ostave neki trag na "Marakani". A prodefilovalo je kao na pijaci, na destine "pokvarenih jaja". I ove zime, dovedeni su mnogi, što strani, što domaći fudbaleri.

Gde je Pavkov, za koga su Nišlijama obećali, a nisu platili, 300.000 evra? Dečko nije ni među 18. Šta je sa Milijašem, zašto je doveden, da bude "ikebana", i da ga prvi put na terenu od prvog minuta gledamo protiv Voždovca, i to zbog izostanka Kange. Mnogo pitanja, a nigde odgovora... Božoviću prošlog leta nije valjao Uroš Đurđević. Ne, Božoviću su bili bolji Mouče i Ruiz, a mladi Obrenovčanin je prvi strelac lige sa 21 golom, ali u dresu ljutog rivala, Partizana.

M. Todorović
Da je valjao, pa valjda bi nešto napravio sa OFK Beogradom: Zvezdan Terzić

Nije Božović jedini krivac za Zvezdin fiijasko. Drugi, možda i veći, je Zvezdan Terzić, ta "alfa i omega" kluba, koji je prvo podneo ostavku, a onda se posle par nedelja volšebno vratio u klub, gde vedri i oblači. Obećavao je svašta, da će da konsoliduje klub, smanji dug, ali... Da je valjao, pa valjda bi nešto uradio sa OFK Beogradom!

Ide leto, dolazi turbulentni period po crveno-bele. Novca nema, a neće ga ni biti. Nema više Grujića, nema "zlatne koke", nema više miliona, kamiona, aviona... Ove igrače koji sada nose dres nekada giganta, niko neće da kupi. Džabe spinovi Terzića, koji prodaje Ristića godinama i zamajava javnost.

Zvezda je opet na novom početku, po ko zna kojem u ovom milenijumu...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online