Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.04.2017.
13:24
B. Đokić - Vesti A

Volfzburg oduševljen Srpkinjama

Nova zvezda srpskog ženskog fudbala Ana Barjaktarović nedavno se vratila iz Nemačke gde je bila na proveri u FK Volfzburg.

Lična arhiva
Uporna: Ana na treningu

Iako mlada, 15 godina će napuniti tek u septembru, kapitenka Zvezdinih fudbalerki pokazala je vrhunski talenat i ženski fudbal u Srbiji, koji je tek u povoju, prikazala u najboljem svetlu. Ana je, inače rođena 25. septembra 2002. u Beogradu. Odlična je učenica osmog razreda osnovne škole.

- Treniram fudbal od svoje sedme godine u Crvenoj zvezdi. Igram na poziciji napadača u ekipi U15, čiji sam kapiten. Takođe sam kapiten reprezentacije Beograda, čiji sam kažu najbolji igrač, a izborila sam se za mesto u reprezentaciji Srbije U17. Do sada sam sakupila sedam mečeva za prvi tim Crvene zvezde na prijateljskim utakmicama, jer nemam pravo igranja na zvaničnim susretima dok ne napunim 15 godina. Do sada sam postigla tri gola za prvi tim - priča Ana Barjaktarović za "Vesti".

Nedavno je provela nedelju dana u Volfzburgu u Nemačkoj, u istoimenom fudbalskom klubu, koji je u evropskom ženskom fudbalu ono što su recimo Real Madrid, Bajern, Barselona ili Juventus u muškom...

- Boravili smo u Volfzburgu na poziv istoimenog ženskog fudbalskog kluba. Sa nama je bila i Margita Vasović iz Čačka, koja takođe igra u Zvezdi. Odradile smo tri treninga sa devojkama uzrasta U15 i posle povoljnog utiska koji smo ostavile, na preporuku trenera i pomoćnika šefa stručnog štaba, koji je gledao treći trening, nas dve smo odradile i trening sa B timom Volfzburga U23. Ocene njihovih trenera govore da smo ostavile odličan utisak. Međutim, trenutno postoje zakonske prepreke da pređemo u ekipu Volfzburga, pošto smo maloletne, a i dolazimo van zemalja Evropske unije. Rečeno je da će u narednom periodu skauti Volfzburga pratiti naš fudbalski razvoj i angažovati nas čim se za to steknu neophodni uslovi - završava Ana svoju priču o poseti i treninzima u Nemačkoj.

Turnir u Bugarskoj

Želja mlade fudbalerke je da u septembru kada napuni 15 godina debituje za A tim Crvene zvezde, a kada se steknu uslovi da karijeru nastavi u inostranstvu kao profesionalni fudbaler.
- Već sam početkom aprila branila boje reprezentacije Srbije u U16 na razvojnom turniru UEFA u Bugarskoj. To je bilo sjajno iskustvo za dalji razvoj mene kao fudbalera - ističe Barjaktarevićeva.

Jovaninim stopama

Ana Barjaktarević mogla bi da krene stopama Jovane Damnjanović (22), reprezentativke naše zemlje i prve Srpkinje koja je zaigrala za Volfzburg. Ona je bila član ekipe koja je 2014. osvojila titulu prvaka Evrope - odnosno Ligu šampiona za žene.
Jovana sa popularnim "vukovima" ima i titulu prvaka Nemačke 2014. i osvojen DFB kup godinu dana kasnije. I dalje je u Nemačkoj, ali sad igra za SC Sand.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online