Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.04.2017.
14:48
Vestionline, FK Crvena zvezda A

Božović promenio izvođača penala, a razlog je vrlo logičan

Nakon što su u sredu obezbedili plasman u polufinale Kupa Srbije, izabranici Miodraga Božovića nastavljaju takmičenje u prvenstvu. Crveno-beli će sutra, 9. aprila, od 17 časova u meču 29. kola Superlige gostovati ekipi Rada na Banjici.

Tanjug
"Grof" u najavi utakmice protiv Rada otkrio da će Kanga šutirati penale umesto Lukovića

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović izneo je svoja očekivanja pred meč.

- Polako privodimo prvenstvo kraju i bilo bi vrlo važno da sutra ostvarimo dobar rezultat i da pobedimo jer bismo psihološki imali prednost pred plej-of. Rad ima ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, igraće rasterećeno jer su ove godine ostvarili bolji rezultat nego prošle. Njihovu šansu vidim upravo u tome što će igrati rasterećeno, ali mi smo ekipa koja mora da ide na pobedu i na rezultat. Bitnije nam je da u glavama budemo odmorni, nego u nogama jer ćemo tako uspeti da pobedimo ovu utakmicu. Ne možemo da idemo na Banjicu sa mišlju da ćemo lako da pobedimo, uvek mora da postoji doza opreza sa bilo kojim protivnikom. Predstoje nam teških mesec dana gde će se sve rešiti. Sada treba da pokažemo svoje pravo lice - rekao je Božović.

Iskusni strateg govorio je o usponu forme Gelora Kange.

- Mislim da je Kanga najbolji igrač u ovoj ligi, ima deset asistencija, dao je tri gola u ligi i jedan u Kupu. Nepotrebno se on stalno spominje i apostrofira u negativnom kontekstu, verovatno da bi se u klub uneo nemir. O njemu bi trebalo da se piše mnogo više s pozitivne strane, nego što mu se traži mana. Da sam ja na terenu, imam 35 godina i treba da šutiram penal, a pored mene je igrač od 23 ili 24 godine koji može da se proda ja bih pustio njega da šutira. Što se tiče penala od sada će ih šutirati Kanga.

Božović nema dilema oko sastava tima pred susret sa Radom.

- Sutra će na teren izaći ista ekipa koja je igrala u Kupu u sredu. Povređeni su Ruiz, Anđelković i Supić. Ruiz je polako počeo da trči i očekujem da će se oporaviti do derbija, a Anđelković je pod znakom pitanja. Ostali su zdravi.

Trener crveno-belih govorio je i o formi pojedinih igrača.

- Još uvek nisam video Boaćija onakvog kakav je bio na pripremama. Tamo je igrao mnogo bolje, nije još uvek pokazao brzinu koju poseduje i mislim da će i on biti sve bolji i bolji. Nedavno je imao peh sa povredom i siguran sam da je to uzrok. Pravog Boaćia tek očekujemo. Najkonstantniji u igri je Plavša, on ima takvu građu da na terenu izgleda kao da može da leti, ima veliki radijus kretanja, dosta trči, mnogo doprinosi i u odbrani i u napadu. Drago mi je što Milić ulazi u formu, sigurno mu je trebalo vremena da se prilagodi i sada sve dolazi na svoje mesto. Raduje me i što Milošević pokazuje da na njega možemo da računamo. Ne samo zato što je odigrao dobrih dvadesetak minuta u Kupu, već i zato što radi odlično na treninzima. Nije lako brzo se adaptirati na Crvenu zvezdu, ali dobro je što polako možemo da uvodimo nove igrače i nadam se da će u budućnosti dobijati veću minutažu.

Božović je govorio i o aktuelnom sistemu takmičenja.

- Da je drugačiji sistem takmičenja mi bismo već slavili titulu i mogli bismo ranije da damo šansu mlađim igračima, da pokažu šta mogu, ali nemam prava da se žalim kada je jedan od predlagača sistema bila Crvena zvezda. Naše prvenstvo se završava krajem maja, a već 12. juna ekipa treba da počne pripreme. Niko nema vremena da se odmori. Teško je peipremiti ekipu da bude u vrhunskoj formi za evropske utakmice za tako kratko vreme. Kada smo igrali sa Sasuolom oni su bili u vrhunskoj formi, a mi nismo. To je problem svih ekipa koje rano kreću sa pripremama, a mi smo u grupi tih zemalja i normalno je da imamo problema - poručio je Božović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online