Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.02.2017.
14:28 >> 19:33h
Vestionline A

Kilava Zvezda slomila "fenjeraša" (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde uželeli su se fudbala, bilo ih je više od 10.000 na "Marakani", ali su malo šta mogli da vide na otvaranju drugog dela sezone. Cilj je ostvaren, pobeđen je poslednjeplasirani Novi Pazar - 2:0 (1:0), ali igra ne uliva poverenje.

N. Đurović
Komandant odbrane: Aleksandar Luković, kapiten Crvene zvezde, nije imao posla 

Kao u većem delu prvog dela sezone i protiv gostiju iz Raške, crveno-beli su bili jalovi, napadali su tokom svih 90 minuta, ali stihijski, bez cilja. Ipak, i skromna partija čete Miodraga Božovića bila je dovoljna da se slomi otpor gostiju, kojima nije padalao na pamet da pokušaju da ugroze lidera Super lige. Nisu izabranici Nebojše Vučićevića izveli nijednu akciju, nijednom nisu šutnuli na gol Manojlovića, a samo par puta su i stizali na protivničku polovinu (ko sve ne igra elitni rang u Srbiji!).

Miodrag Božović je od prvog minuta pružio šansu pojačanjima Frimpongu i Boaćiju, a poslednjih 15 minuta igrao je i veteran Nenad Milijaš, koji je pokazao da će u nastavku sezone da bude lider crveno-belih. Zamenio je toliko hvaljenog Gelora Kangu, koji nije znao gde se nalazi na terenu. 

Bravu gostiju otvorio je Srđan Plavšić u 40. minutu. Zvezdin "atomski mrav" je šutirao sa 20 metara, a golman Mladen Živković je katastrofalnio reagovao, lopta mu je prošla ispod ruku. Sve dileme oko pobednika rešio je Marko Petković u 81. minutu, kada je glavom dobro intervenisao i matirao po drugi put goste.

Osim pobede Zvezde, sve ostalo je bilo za zaborav i još jedan dokaz da je malo ko željno iščekivao nastavak fudbalske sezone u Srbiji...

- Dominirali smo svih 90 minuta. Novi Pazar se opredelio za odbranu i utisak je da su u tome u dobroj meri uspeli. Nismo imali mnogo prilika, uglavnom smo pokušavali udarcima sa distance. Ovakve utakmice u kojima se protivnik opredeli za totalnu defanzivu mogu lako i da se izgube jer nema mnogo prilika i jedan detalj može da odluči pobednika. Zadovoljan sam trijumfom i nastavljamo put ka našem cilju - rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Miodrag Božović.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+2. minut - Utakmica je završena pobedom Zvezde - 2:0.

81. minut - GOOOL, Marko Petković posle gužve najsnalažljiviji u gužvi i rešava pitanje pobednika.

76. minut - U timu Zvezde opet je Nenad Milijaš, koji je zamenio nevidljivog Gelora Kange. Ovacije "delija" za nekadašnjeg kapitena.

72. minut - Bekovi Zvezde su dobro kombinovali, Petković je asistirao, ali Anđelković iz izgledne prilike nije uspeo da matira Pazarce.
67. minut - Boaći i Donald nisu uspeli da savladaju Živkovića. Gosti i dalje ne izlaze sa svoje polovine. Domaćin je izveo čak 13 kornera.
55. minut - I u nastavku, ista priča, Zvezda napada jalovo, gostima ni na kraj pameti nije da pokušaju da ugroze gol Manojlovića.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+1. minut - Gotovo je prvo poluvreme. Zvezda vodi. Napadala je, jalovo, ali ipak vodi posle smušene rekacije golamna Mladena Živkovića.

40. minut - GOOOOL, Srđan Plavšić je šutirao sa 20 metara, a golmna Novog Pazara je katastrofalno reegovao, lopta mu je prošla kroz ruke, domaćin vodi.

 
37. minut - Očajna igra Zvezde, kao i u većem delu prvog dela šampionata. Napadaju crveno-beli, ali stihijski, bez igre, žara, ideje...

24. minut - Marko Petković je imao dobru priiku, ali glavom sa pet metara nije uspeo lepo da zhvati loptu. Nema golova na Marakani.

21. minut - Bomba Donalda sa 25 metara, ali je Živković na pravom mestu, odbijenu loptu nije niko do domaćina zahvatio. Bio je to prvi šut u okvir gola gostiju.
20. minuta - Domaćin napada, ali je to jalovo, bezidejno, golman Novog Pazara Živković nije morao nijednom da interveniše.
8. minut - Zvezda napada, ali jalovo, bez opasnosti po gol Pazaraca. Sada na "Marakani" ima blizu 10.000 navijača.
1. minut - Meč je počeo, a sudi naš najbolji sudija Milorad Mažić, koji je u sredu sudio meč Lige šampiona, Bajern  - Arsenal.
I besplatan ulaz na "Marakanu" nije pomoglo da bude više od pet, šest hiljada gledalaca na našem najvećem stadionu.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald, Plavšić, Kanga, Ruiz, Boaći.

NOVI PAZAR: Živković, Vasilić, Knežević, Ignjatović, Marić, M. Plavšić, Sinđić, Vusljanin, Tasić, Krstić, Marković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online