Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.01.2017.
10:11
M. Topalović - Vesti A

Obamejang napušta Dortmund za 80.000.000!

Pouzdani SportBild tvrdi da je Zinedin Zidan odustao od hitronogog napadača koji se vraća u Francusku

Reuters
Ponuda iz snova: Obamejang (Dortmund)

Već neko vreme Pjer Emerik Obamejan je potencijalna zvezda prelaznog roka, a izgleda da je kucnuo čas za transfer bombu. I to kakvu - od čak 80.000.000 evra.

Nemački SportBild objavio je večeras da je Zinedin Zidanodustao od dovođenja reprezentativca Gabona na “Santijago Bernabeu” i da je napadač Dortmunda, kojem ugovor na Vestfalenu ističe 2020. godine, sada još dostupniji Pari Sen Žermenu koji ne žali para da ga dovede.

Realu je ove zime zabranjeno da dovodi pojačnja zbog FIFA embarga, ali je prema informacijama dobro obavešetenog nemačkog lista na sastanku rukovodstva Madriđana nedavno raspravljano o njegovorm transferu posle čega je konstatovano 27-godišnji napadač nije u planovima trenera Reala bez obzira što ne krije da je odmalena navijač Kraljevskog kluba.

Prema navodima lista, Obamejan se ne uklapa u profil fudbalera koji je potreban Zidanujer u timu već ima dve rakete na krilima - Kristijana Ronalda i Gereta Bejla kojima želi da pridoda jednog rasnog centarfora, što prema njegovom mišljenju Obamejan nije. Zidan je zadovoljan zemljakom Karimom Benzemom, ali i njegovim zamenama Moratom i mladim Marijanom Dijazom pa neće u dogledno vreme juriti pojačanja u špicu.

Za Borusiju iz Dortmunda ova informacija je dobra vest, jer se oslobodila jedne aždaje, ali joj ostaje da se nada da će Obamejan poželeti da ostane na Vestfalenu narednog leta. Podsetimo, on je nedavno odbio unosnu ponudu iz Kine, a posle odustajajnja Reala, ostalo je interesovanje Pari Sen Žermena i Mančester Sitija za hitronogog napadača.

Upravo su Sveci glavni kandidati da se dočepaju Obamejana, a prema informacijama SportBilda, transfer reprezentativca Gabona na Park prinčeva iznosio bi čak 80.000.000 evra i mogao bi da bude rekordan sledećeg leta.

Ali, da bi do njega došlo, podvlači list, potrebno je već sada povući neke poteze iza zavese, pa će čelnici Svetaca iskoristiti Kup afričkih nacija u Gabonu da ispitaju teren i vide kakvo je raspoloženje hitronogog fudbalera, koji po svoj prilici neće ispuniti obećanje dato dedi i obući dres Real Madrida.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online