Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.12.2016.
22:23
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

"Orlovi" lete ka Rusiji: Sa Ćurčićem potop, sa Muslinom nada

Konačno da nas i fudbalska reprezentacija Srbije malo obraduje u 2016. godini. Posle potopa u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, logično je došlo do raskida saradnje sa neuspešnim selektorom Radovanom Ćurčićem, kome je predat "vruć krompir" posle neuspešne avanuture sa Holanđaninom Dikom Advokatom.

A. Čukić - Vesti
Slaboljub Muslin bio je gost beogradskog dopisništva "Vesti"

Stručnjak koji je trenirao samo Javor i mladu reprezentciju Srbije, nije imao autoritet za velika dela. Videlo se da s njim Srbija tavori, da se muči. Kada su i fudbaleri (Dušan Tadić i Nemanja Gudelj) rekli da neće da igraju za "orlove" dok je Ivanjičanin na klupi, jasno je bilo da Ćurčić ne drže konce u svojim rukama i da nema harizme za tako odgovaran poziv.

Novo rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Slavišom Kokezom odlučilo se da reprezentaciju poveri iskusnom Slavoljubu Muslinu, kome je karijera poslednjih godina išla silaznom putanjom, ali koji ima znanja i iskustva da izvuče iz letargije razmažene srpske zvezdice.

Nije nas bilo na tri velika takmičenja - SP u Brazilu 2014. godine i dva Evropska prvenstva, pa je jasno bilo da "gori do nokata", da je imperativ kvalifikovati se za SP u Rusiji 2018. godine. Na ruku nam je išla i ne tako jaka grupa sa solidnim, ali ne i nepobedivim reprezentacijama kao što su: Vels, Republika Irska i Austrija, uz autsajdere Gruziju i Moldaviju.

Novi selektor je promenio formaciju (sada igramo samo sa tri fudbalera u poslednjoj liniji), nekim igračima se zahvalio, a nekima dao odrešene ruke. Posle četiri kola kvalifikacija Srbija ima odličnih osam bodova, po dve pobede i dva nerešena ishoda. Počelo je traljavo protiv Iraca na "Marakani". Srbija je gubila, pa onda preokrenula, da bi na kraju borbeni gosti izvukli bod - 2:2. Usledila je pobeda u Moldaviji 3:0, da bi najvažniji trijumf četa Slavoljuba Muslina ostvarila trijumfom nad Austrijom - 3:2 na našem najvećem stadionu.

Blistao je na tim mečevima Dušan Tadić, i dokazao da je lider ove generacije, Aleksandar Mitrović je postao napadač broj 1, a Filip Kostić je dobio punu afrimaciju. Muslin se i dalje oslanja na iskusne Kolarova, Ivanovića i Matića, dok je šansu iskoristio Luka Milivojević. Rukavina je opet u nacionalnom timu, dok je Zoran Tošić u drugom planu. Nema u reprezentaciji ni Adema Ljajića, čiji igrački kvaliteti nikada nisu bili sporni, ali...

Godina je završena sjajnim remijem protiv Velsa u Kardifu - 1:1, kada je u finišu Mitrović doneo zlata vredan bod "orlovima". Domaćin je u tom meču bio bolji, imao više prilika, ali nas je sreća pogledala u glavnom gradu Velsa. Trenutno smo drugi, iza Irske, sa lepim šansama da makar stignemo do drugog mesta i baraža, mada ni prvo mesto i direktan plasman u Rusiju nije daleko.

Sve u svemu, hrabi igra i rezultati "orlova". Malo je to još da kažemo da je srpski fudbal procvetao, ali je krenuo gore posle tavorenja prethodnih godina pod komandom "grobara" srpskog fudbala Tomislava Karadžića, koji se konačno povukao sa čelnog mesta FSS-a. Stigao je političkom voljom Slaviša Kokeza. Rezultati su jedino merilo, za sada je reprezentacija stabilozovana, rezultati su solidni, ali ono pravo tek sledi. Rusija ne bi smela da se propusti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online