Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 27.11.2016.
07:14
Ž. M. - Vestionline A

Gde su, šta rade: Danilo Pantić - Od Partizanovog čuda do tavorenja u Holandiji

Sećate li se Danila Pantića? Bio je Partizanovo čudo od deteta, o momku rođenom u Rumi pisale su se bajke, a onda je jednostavno nestao. Sada karijeru pokušava da oživi u malenom holandskom Ekscelzioru, ali mu ni tamo ne ide.

youtube.com/Chelsea Loans
Danilo Pantić je zvanično fudbaler Čelsija, ali...

Koliko menadžeri mogu da budu pogubni po razvoj srpskih talenata na najbolji način ilustruje primer Pantića. Sa 16 godine je potpisao, verovali ili ne, 18-mesečni ugovor sa Partizanom. Odigrao je nekoliko utakmica u prvom timu, nagovestio veliki talenat i raskošno fudbalsko umeće, a onda je šest meseci pre isteka ovog katastrofalnog ugovora po klub iz Humske odstranjen iz prvog tima. Naravno, nije hteo da potpiše novu vernost crno-belima. Nešto slično se crno-belima se dogodilo godinu dana kasnije, kada je primer Pantića sledio Andrija Živković.

Pauzirao je šest meseci, a onda je kao slobodan igrač potpisao za Čelsi. Mada pitanje je da li je uopšte i video "Stamford Bridž"?! Prvo je poslat u Vitese, ali se tamo nije naigrao. U sezoni 2015/2016 odigrao je samo 94 minuta u dresu žuto-crnih. Sada je na novom ispitu, opet u Holandiji, ali ne u mnogo poznatijem timu iz Arnema, već u malenom Ekscelzioru, klubu iz Roterdama.

Da tamo igra standardno pa da kažemo o "novom početku" nekadašnjeg Partizanovog vunderkinda, ali... Ove sezone odigrao je samo sedam mečeva za ovaj klub, na tri je bio starter, a dve utakmice je odigrao svih 90 minuta. Ukupno je na terenu proveo 312 minuta. Učinak - skroman, skoro nevidljiv, a uspeo je da zaradi crveni karton na meču sa Go Ahed Iglsima.

Klub iz Roterdama trenutno je na 13. poziciji u šampionatu Holandije i čeka ga grčevita borba za opstanak, a to čeka i talentovanog veziste da ne padne skroz u zaborav. A mogao je sada da bude oslonac Partizana i da mu cena na fudbalskom tržištu Evrope bude nekoliko miliona...

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.11.2016. 13:24
Iskreno mi je ŽAO Pantića i svakog mladog igrača iz Srbije . Oni jesu žrtve menadžera ali i velike pohlepe očeva tih mladića . Očevi njih vide u "timu sveta" a ta deca nisu sazrela ni fudbalski ni ljudski . Pantiću je najbolje da se vrati u Rumu i trenira sa nezajažljivim tatom . Može on da uzme stvar u svoje ruke i vrati se u Partizan kao pokajnik i pokuša ponovo iz početka .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online