Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.07.2016.
15:08
D. Marković - Vestionline A

Je*ite se, fudbaleri!

Iako sam sebi obećao da ću se čvrsto držati podalje od praćenja domaćeg fudbala, uvek se nekako zaje*em ili me neko ubedi da odgledam svaki početak domaće klupske sezone, kad naši fudbalski klubovi krenu zaobilaznim putevima preko Malte, Velsa, Poljske i ko zna već gde ka učešću u evro kupovima. I uvek ista slika. I uvek isto sra*e.

partizan.rs
Partizan nije imao "sreće" na penal ruletu sa poljskim predstavnikom

Čuvena "Gubitnička pesma" koju su zajedno osmislili Riblja Čorba i Zabranjeno pušenje kao posvetu debaklu reprezentacije, čini se, nema nameru da izađe iz mode kad je domaći fudbal u pitanju još dugo, dugo vremena. Jer, krenula je nova fudbalska sezona, a naši klubovi nastavljaju utabanim stazama neuspeha, blamova i poraza.

Partizan je u "uzbudljivoj" utakmici izgubio od ekipe za koju mnogi ovde nisu ni sugurni kako joj se ime izgovara. Iako je naš fudbal davno spao na najniže grane da nam i klubovi sa Malte predstavljaju nezgodne protivnike, srpski fudbalski "giganti" ne prestaju da iznenađuju svjom nesposobnošću da prezentuju nešto što nalikuje fudbalu. Tako će vrhunac Partizanove godine ostati prebijanje jednog od funkcionera i skupština na kojoj nije izabran predsednik, ali na kojoj se čulo milion psovki. Zato prosečan tim Zaglebja nastavlja pokušaj da se dočepa Lige Evrope, a Partizanu i nepostojećem rukovodstvu da se pitaju ko je kriv za još jednu blamažu.

Ni sa druge starane brda, čini se, ne deluje mnogo bolje. Prvak Evrope od pre četvrt veka imao je "žestok" obračun sa prvakom Malte koji je u većem delu dvomeča izgledao kao smislenija ekipa. Na redu je susret sa bugarskim tajkunskim projektom Ludogorec, koji je godinama unazad znao da pobeđuje i ozbiljnije ekipe od prvaka Srbije, pa Zvezda ima nekakvu šansu da bar na trenutak popravi utisak. Ono što najviše bode oči je činjenica da je Crvena zvezda uložila ozbiljne pare da napravi ekipu za ulazak u Ligu šampiona, dovodeći skupe strance i šakom i kapom, a od igre je pokazana samo nemoć i bezidejnost. Dug 50 milona evra, a troši se naveliko i naširoko. Tako to obično biva kada klub vodi uprava koja je već godinu dana "u ostavci" i čovek koji je dugo vremena bežao od zakona.

I dok se divimo "spektakularnim rezultatima ponosa fudbalske Srbije", u koje država spuca silne milone kroz sponzorstva državnih firmi, sportisti iz nekih drugih čistijih i poštenijih sportova ispod radara prave rezultate za pamćenje. Tako je na primer naša odbojkaška reprezentacija ostvarila istorijski rezultat osvajanjem Svetske lige, a da se malo ko setio da pita kakvi su uslovi za pripremu. S druge strane, fudbaleri dva naša najveća kluba su se baškarili po Poljskoj i Sloveniji, da bi se mučili i ispadali od raznih anonimusa. Ali, ovo je ionako već dugo država apsurda. Fudbal je samo ogledalo.

Zato još jednom - je*ite se, fudbaleri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online