Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2016.
16:15 >> 19:59h
Vestionline A

Zvezdi pobeda i slava, Partizanu brige

Drugi put u sezoni, crveno-beli su bili bolji od komšija. U 150. večitom derbiju Crvena zvezda je pobedila Partizan 2:1 (2:1) u Humskoj i pobegla ljutom rivalu neverovatnih 32 boda. Bio je to 21. uzastopni trijumf u Super ligi čete Miodraga Božovića i sada već izvesno titula se vraća na "Marakanu".

Tanjug
Duel Mičela Donalda i Valerija Božinova

Sva tri gola viđena su u prvih 45 minuta. Zanimljivo, sva tri gola delo su stranaca. Gosti su se pokazali kao ozbiljniji rival, kao ekipa koja zna šta želi. Podmlađena četa Ivana Tomića se trudila, ali nije mogla protiv iskusnijeg rivala. 

Partizan je sjajno počeo meč. Debitant u crno-belom meču Sedrik Gogua je doveo domaćina u vođstvo. Međutim, za samo osam minuta, Ibanjez i Vijeira su preokrenuli rezultat. Posle sjajnog gola iz slobodnog udarca Argentinca, Alen Stevanović je imao veliku šansu za Partizan, ali je Kahriman odbranio. Sjajni Portugalac je to kaznio trećim golom na dva večita derbija.

U nastavku, Zvezda se branila, imala na startu drugog poluvrmena šansu da poveća prednost, ali je Srnić u situaciji 1 na 1 nije uspeo da poveća prednost. Šaranov je odlično odbranio.

U 71. minutu, kapiten Zvezde Aleksandar Luković je morao u svlačionicu zbog dva žuta kartona. Domaćin je stihijski napadao, a u osmom minutu sudijske nadoknade, mladi Kosović je imao zicer, ali je Kahriman spasio svoj tim i doneo vredna tri boda, za veliku radost fudbalera Zvezde, koji su slavili sa navijačima na severnoj tribini stadiona Partizana.

Napadač crno belih Dušan Vlahović je postao najmlađi igrač u najvećem derbiju našeg fudbala, pošto je 27. febrara 2016. imao 16 godina i 30 dana.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+9. minut  - Kahriman je spasio Zvezdu, Kosović je šutirao sa 10-ak metara, ali golman crveno-belih brani.
90+6. minut - Stevanović je pokušao, ali je pogodio u glavu Luisa Ibanjeza. Verovatno poslednja prilika za crno-bele da izbegnu poraz.
90+2. minut - Kosović je posle prekida ima vuisoko skočio, ali je šutirao pored gola. Mihajlo Ristić menja Slavoljuba Srnića.
88. minut - Kahriman je za delić sekunde bio brži od Stevanovića i uhvatio loptu. Zvezda sve bliža 21. uzastopnoj pobedi.
84. minut - Viktorija ispred gola Partizana, ali nema ideje u redovima crno-belih.
81. minut - Novi prekld zbog bakljade "grobara".
78. minut - Bandalovski najopasniji po gol Zvezde, pokušao je posle kornera, ali lopta je otišla iznad gola.
77. minut - Prva izmena, umesto Kataija na terenu je Plavšić.
74. minut - Partizan u naletu, napada, ali nema izglednih prilika za domaće.

71. minut - Novi žuti karton za kapiten crveno-belih Aleksandra Lukovića, mora u svlačionicu, Zvezda poslednjih 20-ak minuta sa desetoricom.

70. minut - Šansa za Bandalovskog, ali je Kahriman na pravom mestu.
68. minut - Novi prekid zbog baklji sa južne tribine.
66. minut - Luković obara Brašanca, slobodan udarac za Partizan sa 18 metara i žuti karton štoperu gostiju. Dobra prilika za domaćina, ali Mihajlović slabo izvodi slobodan udarac. Daleko iznad gola.
62. minut - Umesto Saše Ilića u igri je Nebojša Kosović. Opet prekid zbog baklji na južnoj tribini.
57. minut - Zvezda pokušava da umrtvi ritam. Navijači Partizana i dalje prozivaju upravu. Grujić je bio u šansi, ali ostaje 1:2.
53. minut - Dušan Vlahović sa samo 16 godina je najmlađi debitant u večitim derbijima. U igri je umesto Božinova.

49. minut - Velika šansa za Zvezdu, Srnić je izašao sam ispred Šaranova, ali je čuvar mreže crno-belih odlično reagovao. Donald je prvi upisani igrač gostiju.

47. minut - Nemanja Mihajlović je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda Saše Ilića. Partizan agilniji na startu drugog poluvremena.

45+4. minut - Ibanjez šutira sa 40 metara, ali Šaranov odbija loptu. Završeno je burno prvo poluvreme, Partizan je poveo, ali je Zvezda preokrenula rezultat - 1:2. Sva tri gola su postigli stranci.

42. minut - Igrači Zvezde su malo stali na loptu, posle preokreta. Partizan ne uspeva da dođe do šesnaesterca gostiju.
39. minut - "Grobari" viču "Uprava napolje".
35. minut - Odličan skok Grujića, ali malo pored stative. Zvezda se razgoropadila posle preokreta.

33. minut - GOOOL, Zvezda vodi 2:1. Srnić je sjajno uposlio Vijeiru, a Portugalac glavom iz blizine matira opet Šaranova.

31. minut - Partizan ima inicijativu, bolje prilike. Zvezda iz jedinog šuta je stigla do izjednačenja.
26. minut - Velika šansa za Partizan, ali je Kahriman odbranio zicer Alenu Stevanoviću. Sjajan meč.

25. minut - GOOOL, Luis Ibanjez je izjednačio. Sjajan gol iz slobodnog udarca sa 20 metara.

18. minut - GOOOL, Partizan vodi 1:0. Na debiju u listu strelaca se upisao Sedrik Gogua, koji je glavom zatresao mrežu Kahrimana. Crno-beli su iskoristili bolju igru u poslednjih 10 minuta.

12. minut - Partizan traži penal, pao je Nemanja Mihajlović, ali Glođović nije pokazao na belu tačku. Žestoci protesti crno-belih. Na ponovljenom snimku čini se da je mladi napadač crno-belih želeo da iznudi najstrožu kaznu.

11. minut - Prvi žuti karton dobio je vezista Partizana, Everton Luiz.
9. minut - Zvezda agilnija na startu meča. 

4. minut - Posle dva minuta, meč je nastavljen.

2. minut - Bakljada na južnoj tribini gde su najvatrenije pristalice Partizana. Od dima se ništa ne vidi. Grujić je bio u prilici, tražio je penal, ali Glođović odmahuju rukom. Prekid meča.

1. minut - Sjajna atmosfera pred start meča. Navijači pokušavaju da nadglasaju jedni druge. Utakmica je počela himnom Srbije - "Bože pravde".

Stadion u Humskoj je pun. Oko 30.000 gledalaca, spektakl na tribinama, za sada nema većih čarki na stadionu. Manja tuča dogodila se na Autokomandi sat i po pre početka meča.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton Luiz, Brašanac, S. Ilić (od 62. Kosović), A. Stevanović, Mihajlović, Božinov (od 53. Vlahović).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Grujić, Katai (od 77. Plavšić), Srnić, Vijeira (od 90+5. Gavrić).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online