Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.01.2016.
18:10
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Stop "hajdučiji": Besramna hajka na Živkovića!

Proteklih dana iz Partizana vodi se orkestrirana hajka na Andriju Živkovića. Rekli bismo, najbesramnija u istoriji ovog našeg jadnog fudbala. Mladi vezista našao se na stubu srama jer ne želi da produži ugovor sa crno-belima, a neće ni da ode iz Humske šest meseci ranije, a time srpski šampion ne samo da ostaje bez obeštećenje nego i mora da plaća milionske "penale" izraelskom menadžeru Piniju Zahaviju.

fkpartizan.rs/Miroslav Todorović
Nezabeležen pritisak na nekog fudbalera: Andrija Živković

U tu igru i pritisak na golobradog mladića uključila se cela mašinerija iz Humske. Od rukovodilaca, sportskog direktora, trenera u omladinskoj školi, bivših igrača, navijača, a ono što je najžalosnije i od saigrača zlatnog srpskog "orlića", jednog od najzaslužnijih za titulu Srbije na Mundijalitu na Novom Zelandu.

U tu odvratnu kampanju uključila se i legenda kluba Saša Ilić. Kapiten je zavapio: Andrija, šta to radiš Partizanu?! Ko je kriv što je ugovor takav kakav jeste? Zaista, katastrofalan po klub! Ali, ko je tada terao Đurića i kompaniju da naprave tu "papazjaniju"?

Da li je normalno da godinama Saša Ilić ima najveći ugovor sa crno-belima, a zna se da na njemu Partizan ne može da zaradi. Sad je problem plata Živkovića od 96.000 evra. Čak je i Vladimir Stojković digao glas i osuo "drvlje i kamenje" na mladog vezistu što neće da potpiše novi ugovor. Ivica Iliev je zavapio da će klub da se ugasi ukoliko Andrija ode u junu.

Da je bilo pameti, sad bi srpski šampion uzeo sedam, osam miliona evra za jednog od najtalentovanijh igrača Evrope. Ali, da li se neko zapitao koliko je Živković dosad doneo crno-belima? Da nije bilo mladog levonogog virtuoza, crno-beli bi teško izbacili i Steauu u trećem kolu kvalifikacije za Ligu šampiona, a onda ni učešće u Ligi Evrope ne bi bilo izvesno. U kasu Partizana prošle jeseni slilo se sedam, osam miliona evra. Malo li je? "Alama" iz Humske je izgleda sve malo, oni bi još "šuški".

Brzo se zaboravlja šta je taj Živković doneo Partizanu. Prošle jeseni, kad god nije bilo mladog veziste, Partizan nije mogao da se sastavi, bio je "raštimovani orkestar", a jedina svetla tačka bio je upravo Živković. Pogotovo se u Evropi videla Andrijina klasa.

A sada je na stubu srama. Bilo da je u pravu ili ne, njegovo je pravo da ostane u Partizanu dok mu važi ugovor. Niko ne može da natera nekog da ode ili da potpiše novi paraf. Dosta je u našem fudbalu bilo "hajdučije", ucena, pretnji...

Da Partizan pravi talente to i Evropa priznaje i zna, ali kako se klub iz Humske ponaša prema svojim asovima? O tome je pričao i Aleksandar Mitrović, koji je rekao da je za boravak u crno-belom taboru dobio samo 1.000 evra. A klubu je doneo više od 5.000.000 evra.

Gospodo iz Partizana, kako ste sejali, tako i žanjete...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online