Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.11.2015.
18:10 >> 21:28h
Vestionline A

Evropski Partizan na pragu podviga!

Srpski šampion Partizan ostvario je i treću pobedu u grupi L Lige Evrope. Pao je AZ u Alkmaru 2:1 (0:0) pa sada samo čudo može crno-bele da spreči da se plasiraju u šesnaestini finala drugog po rangu evropskog takmičenja. Naime, posle trijumfa Bilbaa u Augzburgu 3:2, četa Ljubinka Drulovića ima tri boda više od Bavaraca i može da izgubi i sa dva gola razlike u poslednjem kolu u Humskoj da bi "prezimili" u Evropi (prvi meč u Nemačkoj Partizan dobio 3:1).

fkpartizan.rs
Ubitačna levica crno-belih: Andrija Živković, najverovatnije, doneo Partizanu plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope

Očajan je Partizan ove jeseni u domaćem šampionatu gde ima - 21 u odnosu na Zvezdu, ali zato crno-beli blistaju u Evropi. Pao je AZ Alkmar. Hrabrom, odlučnom igrom, četa Ljubinka Drulovića oduševila je mnoge. Malo ko je očekivao da oslabljeni crno-beli pariraju Holanđanima, ali dogodilo se čudo.

Kada je Souza na startu drugog poluvremena postigao vodeći gol za Alkmar, Partizanu se crno pisalo. Međutim, crno-beli se nisu predavali. Napadali su na gol domaćina kao "osice", a nagrada je stigla u 65. mintu, kada je Abubakar Oumaru pretvorio u gol idealan centaršut Ninkovića.

Primljeni gol kao da je paralisao domaće, Partizan je dominirao, a Ninković i Abubakar mogli su da postignu i drugi gol. Međutim, on je stigao u 89. minutu, kada je Abubakar sjajno prošao i kao na tacni dao loptu Andriji Živkoviću, kome nije bilo teško da zatrese mreže holandskog tima.

Šesnaestina finala je na dohvat ruke, poslednji meč sa Augzburgom odlučiće drugog putnika iz grupe L, pored Bilbaa, a Partizanu i poraz od 2:0 vodi u drugu rundu takmičenja.

Bravo crno-beli!!!

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+4. minut - GOTOVO JE, PARTIZAN JE NA PRAGU DRUGE RUNDE LIGE EVROPE!

89. minut - GOOOOL, Andrija Živković je postigao gol. Partizan na pragu šesnaestoine finala Lige Evrope. Sjajno je prošao Abubakar, a Živkoviću nije bilo teško da matira Kutinja. Sada samo čudo Partizan može da spreči da "prezimi" u Evropi.

86. minut - Bilbao vodi u Augzburgu 3:2. Partizan sve bliži narednoj rundi Lige Evrope.
84. minut - Božinov dobija šansu u finišu. Iz igre je izašao Ninković, asistent kod gola crno-belih. Bilbao je izjednačio rezultat u Augzburgu, dobra vest za crno-bele, kojima bi onda trebalo samo bod u Humskoj protiv Bavaraca za plasman u šesnaestini finala Lige Evrope.
83. minut - Ortiz je pokušao sa 30 metara, ali tik pored stative, sreća za Partizan.
80. minut - Jansen se nije snašao u petercu Partizana. Odbrambeni fudbaleri crno-belih otklonili su opasnost.
78. minut - Abubakar je imao šansu, ali nema promene rezultata.
73. minut - Ćirković je povređen, Partizan trenutno sa desetoricom na terenu. U igri će Saša Ilić umesto Babovića. Vratio se Ćirković u igru. Alkmarom odzvanja, KOSOVO, SRBIJA!!!
71. minut - Kakva šansa za Ninkovića. Izašao je sam ispred golmana Kutinja, pokušao je da ga prebaci, uspeo je, ali je bio neprecizan. Umalo kazna s druge strane, ali ostaje 1:1.
68. minut - Rasplamsala se borba. Oba tima žele pobedu. 

65. minut - GOOOL, Abubakar Oumaru izjednačlo posle centaršuta Ninkovića. Lep gol Kamerunca. Crno-beli opet u igri.

62. minut - Dobra prilika za Jansena, posle kontre, ali je Kljajić odbio loptu u korner.
59. minut - Augzburg vodi protiv Bilbaa 2:1, rezultat koji ne ide u prilog Partizanu.
58. minut - Solidan pokušaj Iranca Jahanbakša, ali je Kljajić lako zaustavio njegov šut. Partizan pokušava, ali ne ide crno-belima u nastavku, bez prilike za gol.
55. minut - Ćirković je bio najviši u skoku posle kornera, ali je na mestu bio golman domaćina Kutinjo.

48. minut - GOOOL, Alkmar je poveo 1:0. Odlično se snašao Dos Santos Souza, koji je pored smušenih igrača Partizana sjajno šutirao sa 15-ak metara i matirao Kljajića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45. minut - Gotovo je prvo poluvreme. Nema golova, ali ohrabruje dobra igra pulena Ljubinka Drulovića.
42. minut - Augzburg je izjednačio protIv Bilbaa, rezultat koji ne ide u prilog crno-belima.
41. minut - Partizan opasan iz kontri preko brzonogih Oumarua i Živkovića. Velika prilika za Stefana Babovića, ali loše šutira kapiten crno-belih u izgeldnoj prilici.
35. minut - Nova prilika za Partizan. Oumaru šutira glavom preko gola posle dodavanja Živkovića. Crno-beli sve otresitiji.
34. minut - Brežančić je poklonio loptu Paritzanu, ali Oumaru nije uspeo da uposli Ninkovića, koji je bio sam kao duh u šesnaestercu domaćina. Šteta!
32. minut - Iranac Jahanbakš je imao solidnu priliku, ali je šutirao preko gola Kljajića.
30. minut - Bojažljiva igra Partizana, mada ni domaći nisu ništa pokazali. Nema golova u Alkmaru.
25. minut - Ninković je bio u prodoru, ali samo je uspeo da iznudi korner, ali nema opasnosti po gol Alkmara posle drugog ubacivanja iz igla. Prvi žuti karton na meču je dobio Bandalovski.
20. minut - Najbolja prilika za Alkmar, ali Klajić brani šut Dos Santosa Souze. Sumnjiva situacija, verovatno je bio ofsajd, ali je golman Partizana odlično reagovao.
19. minut - Očajna odbrana Partizana, ali domaćini to ne koriste.
15. minut - Živković je pokušao, ali samo korner, prvi, za Partizan.
14. minut - Gužva u šesnaestercu Partizana, ali se nisu snašli domaći fudbaleri. Dobra vest za navijače crno-belih, Bilbao vodi u Augzburgu.
12. minut - Dobar pokušaj Dos Santosa, ali je Kljajić bio na pravom mestu.
9. minut - Konačno, prvi napad Partizana. Vulićević je bio u dobroj prilici, ali je loše centrirao.
7. minut - Domaćin nastavlja da napada, dva kornera su izveli fudbaleri Alkmara, ali nema opasnosti po gol Partizana.
2. minut - Greška golmana Partizana Kljajića, koji je loše ispucao loptu, ali Henriksen nije uspeo da kazni kiks čuvara mreže Partizana. Pritisak domaćina na startu meča.
1. minut - Utakmica je počela.

AZ ALKMAR: Kutinjo, Johanson, Guvelou, Lukasen, Brežančić, Ortiz, Dos Santos, Van Overem, Henriksen, Jansen, Jahanbakš.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović, Brašanac, Babović, Ninković, Oumaru, Živković.

Crno-beli imaju veliku podršku sa tribina, a navijači Partizana noć pred meč okupirali su Amsterdam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online