Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 08.10.2015.
18:35 >> 22:56h
Vestionline A

Srbi utišali Albaniju!

Srbija je golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi pobedila Albaniju u Elbasanu 2:0 (0:0), u kvalifikacijama za EURO 2016.


 
Tanjug/AP
Dušan Tadić prolazi Elseida Hisaja

Muk u Elbasanu! Meč časti za Srbiju, i meč života za Albaniju završen je pobedom naše reprezentacije, golovima u poslednjim trenucima susreta!

Prvo je Aleksandar Kolarov pogodio u 91. minutu posle idealne asistencije Adema Ljajića, a tri minuta kasnije i Ljajić je pogodio posle odlične kontre i maestralnog poteza. 

Osim očekivanog zviždanja himni Srbije i skandiranja "UČK" sa tribina u pojedinim momentima, nije bilo ozbiljnijih incidenata pre i tokom utakmice. Domaća publika uglavnom je delovala kao da je došla na pozorišnu predstavu.

Što se tiče fudbala, nije viđeno mnogo. Oba tima su zbog velikih tenzija igrala izuzetno oprezno, pa tokom 90 minuta na terenu viđena tek po koja izgledna oprilika. Nije tokom 90, ali jeste u nadoknadi.

U većem delu utakmice Srbija je imala terensku inicijativu, a najbliža golu bila je posle prekida. U prvom poluvremenu je Ivanović zapretio posle kornera, a deset minuta pre kraja Kolarov je bio za malo neprecizan iz slobodnog udarca. 

Naša selekcija kolo pre kraja ima četiri boda i bez šansi je da se plasira na Evropsko prvenstvo, dok je Albanija ostala na trećem mestu sa 11 bodova, ali će za tri dana imati šansu da prestigne Dansku od koje ima bod manje i meč manje. 

Kvalifikacije se u našoj grupi završavaju u nedelju kada će Srbija dočekati Portugal, a Jermenija Albaniju.

ALBANIJA: Beriša, Hisaj, Cana, Džimšiti, Agoli, Baša, Lila, Memušaj, Džaka, Lenjani, Balaj.
SRBIJA: Stojković, Tomović, Ivanović, S. Mitrović, Kolarov, Milivojević, Matić, Tošić, Ljajić, Tadić, A. Mitrović.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Kraj utakmice.

90+3. minut - Faul za Albance, slobodan udarac, a onda GOOOOOOOL!!! Adem Ljajić je prošao ceo teren i matirao Berišu. 

90+1. minut - GOOOOOOL!!! Aleksandar Kolarov je postigao gol. MUK U ELBASANU. Igraće se još četiri minuta nadoknade.

89. minut - Još jedna odlična prilika za "orlove", ali Sulejmani je preterao. Dao je predug for, oklevao je sa šutem i Beriša mu je uzeo loptu.
84. minut - Poslednja izmena na utakmici. Alban Meha umesto Lenjanija.
82. minut - Fantastična reakcija Tomovića izbacila je Ljajića samog na krilo, gađao je onMitrovića po zemlji, nije stigla lopta gde je Adem hteo. Samo korner. Od njega ništa.
78. minut - Fauliran je Tošić, prilika za Kolarova. Ricoli je doduše loptu vratio jedno pet metara. Strašan udarac Kolarova, ali tik pored stative. Za dlaku.
76. minut - Najbolja prilika za Albance do sada. Cikaleši je provozao odbranu Srbije, šutirao jako, ali Stojković skida čist pogodak.
73. minut - Povredio se i Nemanja Matić. Na terenu je Ljubomir Fejsa.
71. minut - Šutirao je opet Ljajić i opet je izblokiran. "orlovi" u drugom poluvremeni ofanzivno impotentni.
68. minut - Žuti karton za Nenada Tomovića zato što je pomerio loptu prilikom prekršaja za Albaniju. Izmena u sastavu domaćina. Izašao je Bekim Balaj, u igri je Sokol Cikaleši.
67. minut - Probudila se prilično blaga publika u Elbasanu, jer je upravo stadionom prostrujala vest da Portugal vodi protiv Danaca 1:0. Edi Rama je gestikulacijom podigao stadion na noge.
65. minut - Ivanović je zamenjen. Na terenu je Duško Tošić. Stidljivi aplauz je dobio bek Čelsija i srpske reprezentacije.
63. minut - Ivanović se uhvatio za zadnju ložu i za njega je meč izgleda završen. Za sada smo sa igračem manje
60. minut - Bilo je "čupavo" pred Stojkovićevim golom. Lenjani je bio za malo kratak, dok je Kolarov izblokirao Džaku. Dobra je ovo šansa bila za Albance.
54. minut - Izmena u sastavu Srbije. Umesto Dušana Tadića u igri je Miralem Sulejmani.
53. minut - Ponovo problemi u odbrani. Kaće je centrirao, na drugoj stativi sam je Cana, koji srećom nije dobro zahvatio loptu kako je želeo.
50. minut - Probao je Lenjani, ali lak posao za Stojkovića.
47. minut - Milivojević je odlično pronašao Adema Ljajića, ovaj je komplikovao, ali je na povratnu ponovo naleteo Luka. Bomba iz prve, za malo neprecizno pored gola.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Izmena s timu Albanije. Lilu je zamenio Kace.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Velika greška Stefana Mitrovića. Mogla je skupo da nas košta. Nisu znali Albanci da iskoriste poklon našeg štopera. Igraće se još dva minuta nadoknade.
39. minut - Opet prete Albanci. Ipak, kako pljušti kiša u Elbasanu, lopta je dobila ubrzanje i pobegla u gol aut.

36. minut - Adem Ljajić je zatresao mrežu Albanaca, ali se potom čula pištaljka arbitra Ricolija, koji je video faul Tošića nad golmanom Berišom. Opravdano. Odličan dupli pas Dušana Tadića i Adema Ljajića, ovaj drugi je uz male poteškoće loptu prosledio u mrežu, ali tek pošto se zahuktali Zoran Tošić neoprezno zakucao u golmana Albanaca Ertrira Berišu.

31. minut - Mitrović dobija još jedan duel sa Canom. Kapiten Albanije je već nervozan.
28. minut - Ponovo dobro kombinuju "orlovi", tačnije Ljajić i Tadić, Tošić je uspeo da zavrne čuvara, ali mu je lopta pobegla toliko da je odbrana Albanije stigla da reaguje. Na drugoj strani korner. Otklonili smo opasnost.

22. minut - Sjajna kontra Tošića, lopta za Ljajića, šut i korner. A onda najbolja šansa na utakmici. Kakva šansa za "orlove"! Lopta iz kornera na prvu stativu, Tadić je odložio loptu do centra kaznenog prostora, ali je Branislav Ivanović iz prve prebacio preko gola.

16. minut - Lorik Cana je nepropisno zaustavio kontru Srbije, "bodičekom" je zaustavio Mitrovića i zaradio je žuti karton.
12. minut - Aleksandar Kolarov dobro reaguje i otklanja opasnost. Srbija se povukla, Albanci preuzimaju inicijativu.
9. minut - Domaćin je izborio korner, a posle gužve u šesnaestercu i odličnog centaršuta Lila je uputio udarac ka golu. Siguran Stojković.
8. minut - Dušan Tadić centrira sa leve, Mitrović najviši u skoku. Ipak, pored gola.
6. minut - Srbija nekoliko minuta napada na polovini Albanije. Agresivan pristup isplatio se iznuđivanjem slobodnog udarca, ali Adem Ljajić sa 25 metara pogađa živi zid.
3. minut - Luka Milivojević zaradio je žuti karton posle oštrijeg starta. Ricoli nije imao dilemu, iako se čini da je srpski vezista najpre zakačio loptu.
2. minut - Prvi opasan napad Albanaca. Prizemna povratna lopta prohujala je kroz kazneni prostor "orlova". Nije bilo nikog da je sačeka. Bez opasnosti po naš tim.
1. minut - Utakmica je počela. Sa centra su krenuli fudbaleri Srbije.

Premijer Albanije Edi Rama izvinio se zbog incidenta, kome tamošnji mediji nisu pridavali važnost, a policija demantovala bilo kakav napad.  

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović izjavio je da atmosfera nije fudbalska, dok je selektor Radovan Ćurčić ocenio da je pobeda pravi odgovor na kamenice.

Spekulisalo se da li će utakmica uopšte da bude odigrana, a komesar za bezbednost Milivoj Mirkov istakao je da je jedini uslov da se srpskoj ekspediciji garantuje bezbednost.

Albanski specijalisti prekontrolisali su "Elbasan arenu" do detalja, a ispred stadiona već nekoliko sati pred početak meča vlada ludilo.

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 02:05
slađa ova pobeda nego evropska kruna ! Bravo. Nijedan albanac neće moći noćas da spava mirno ! a ma ni jedan ! Koje poniženje !
Četvrtak 08.10.2015. 22:50
Велике честитке Орловима.Одлично су играли и заслужена победа.Србијааааааааааа
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online