Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.09.2015.
20:41 >> 23:18h
Vestionline A

LE: Partizan pobedio posle 6 godina!

Crno-beli u Humsmkoj savladali AZ Alkmar rezultatom 3:2 golovima dvostrukog strelca Abubakara Oumarua i Andrije živkovića, već na startu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Tanjug
Čovek odluke: Abubakar Oumaru

Partizan je u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja poslednji puta slavio u decembru 2009. godine protiv Šahtjora, kada je pobedu crno-belima doneo Lamin Dijara.

Pobedu crno-belima doneli su dvostruki strelac Abubakar Oumaru golovima u 11. i 40. minutu i Živković u 89, dok su pogotke za AZ postigli Van der Linden u 34. i Henriksen u 93.

Holandski tim je poslednjih petnaestak minuta bio sa igračem manje na terenu, jer je teren zbog drugog žutog kartona ranije napustio Huperts.

Saša Ilić odigrao je svoj 119 evropski meč i postao je fudbaler sa najvećim brojem evropskih mečeva od svih koji u tekućoj sezoni nastupaju u Ligi Evrope.

U drugom meču grupe Atletik Bilbao je posle preokreta pobedio Augsburg na svom terenu sa 2:1. 

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Leković, Balažic, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Šaponjić.
AZ ALKMAR: Roše, Johanson, Guveleu, Brežančić, Van der Linden, Van Overem, Henriksen, Rinestra, Haye, Huperts, Lensen. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.

90+3. minut - GOOOL!!! AZ je smanjio na 3:2, strelac Henriksen.

89. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 3:1, strelac Andrija Živković. Klasičnu kontru izveli su crno-beli, Živković je na centru dobio upotrebljiv pas, sam je trčao ka golu Alkmara i rutinski završio akciju.

83. minut - Ovacije u Humskoj, i za Oumarua, ali i za Sašu ilića, koji je ulaskom sa klupe postao igrač sa najviše evropskih utakmica od svih fudbalera koji trenutno igraju u Ligi Evrope!

77. minut - AZ ostaje sa igračem manje. Huperts je zaradio dugi žuti karton i automatski crveni.
72. minut - Partizan sigurno čuva prednost od 2:1, čak više i bolje napada od Holanđana.
66. minut - Šaponjić je vrlo dobro odigrao. Milinković ga menja i uvodi Božinova umesto mladog napadača.
63. minut - Ponovo su igrači Alkmara nadmudrili odbranu Partizana, i umalo to da budne kobno po crno-bele! Sa desne strane je sad došao centaršut, na drugoj stativi potpuno sam je bio Guvelev, ali je Živković stigao da pokrije ugao i spasi svoj tim.
61. minut - Možda i najosmišljeniji napad gostiju na meču, Brežančić je centrirao, natrčao na loptu Jansen i prebacio gol Partizana.
55. minut - Veoma dobra prilika za Partizan. Živković je poveo akciju, po sredini je hteo da proigra Šaponjića, ali je akcija propala.
50. minut - Vodi se borba na sredini terena, bez šansi za sada.
46. minut - Počeo je drugi deo meča.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade.
42. minut - Posle oštrog starta nad Kamruncem žuti karton dobio je Huperts. U istom minutu Brašanac je pokušao udarcem sa distance da ugrozi gol, lopta je završila pored desne stative.

39. minut - GOOOOL!!! Partizan je poveo 2:1, strelac Abubakar Oumaru. Kamerunac je odlično reagovao sa desetak metara posle fenomenalnog centaršuta Vulićevića.

34. minut - GOOOOL!!! AZ je izjednačio na 1:1, strelac Van der Linden. Veoma slaba reakcija odbrane crno-belih posle centaršuta Hajea iz slobodnog udarca. Henriksen je glavom poslao loptu u srce šesnaesterca, ona je prošla pored mnogo igrača i završila na nozi štopera Van der Lindena kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

32. minut - Žuti karton za Balažica. Italijan Orsato ne prašta nesportski potez Slovenca.
30. minut - Deluje kao da su se crno-beli povukli i čekaju šansu iz kontre. Holanđani sve više pritiskaju, međutim, i dalje nisu uputili nijedan udarac u okvir gola, niti na bilo koji način opasno pripretili.
24. minut - Iz mrtvog ugla je Šaponjić probao makazicama, nije bilo opasnosti po gol Alkmara.
20. minut - Holanđani u prvih 20 minuta nisu nijednom pripretili Živku Živkoviću. Za sada ne pokazuju preteranu ambiciju da napadnu.
15. minut - Mnogo bolja igra Partizana u prvih petnaestak minuta, crno-beli visokim presingom drže goste prilično podalje od gola Živkovića, koji je za sada bez posla.

11. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Abubakar Oumaru. ANdrija Živković je izborio korner, a potom odlično izveo udarac iz ugla. Kamerunac je bio najviši u skoku i sa desetak metara glavom zatresao mrežu.

5. minut - Ništa značajnije nije se dogodilo u prvih pet minuta utakmice u Humskoj. Na snazi je ispitivanje snaga, tokom kojeg je srpski šampion tek nešto agresivniji.
1. minut - Utakmica je počela. Na stadionu je pristuno oko 12.000 gledalaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online