Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.07.2015.
16:49
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Terzićeve manipulacije

Bila jednom jedna Zvezda... Kakva Zvezda, strašna Zvezda! Nekada se to ime izgovaralo u Evropi i svetu sa ponosom, a danas... Utakmica prvog kola Super lige na Vračaru između OFK Beograda i Crvene zvezde ogolila je gorku istinu da je to klub koji je na samrti, u veštački izazvanoj komi. I najvatrenijim navijačima koji bi život dali za voljeni tim jasno je sve. Ne mora Zvezdan Terzić da izlazi na konferenciju za novinare i da demogoškim frazama i smicalicama objašnjava ono što svi vide - Zvezde više nema! Šta je taj, nekada slavni klub, zgrešio da ima takvo rukovodstvo?

Tanjug
Bog i batina na "Marakani": Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde

Kada je garnitura sa Lukićem i Vesićem otišla sa "Marakane", svim Zvezdašima je pao kamen sa srca. Mislili su navijači da gori ne mogu da dođu u klub, ali... Prevarili su se. Prvo su tu uleteli anonimusi sa stranačkim funkcijama - Kokeza (SNS) i Tončev (SPS), a sa njima nedugo zatim stigao je ničim izazvan - Zvezdan Terzić. Pošto se godinama skrivao od pravde i zakona, došao je kao Mesija da da život uspavanom gigantu. Prigrabio je funkciju generalnog direktora, koja pre njega nije postojala, a onda je počeo da vedri i oblači u Zvezdi.

Šta je to preporučilo Terzića da dođe u Zvezdu? Možda angažman u OFK Beogradu gde je ostavio pustoš. Klub je u milionskim dugovima, stadion samo što se ne sruši, nekoliko desetina navijača "romantičara" na tribinama. Kad već nije stigao da ugasi klub sa Karaburme, sada će da to uradi sa Zvezdom.

Posle lakrdije na Vračaru, u nedelju su u Ljutice Bogdana zanemeli. Trener i igrači nisu se udostojili da prokomentarišu "fenomenalnu" pobedu protiv OFK-a. Čekalo se da se malo slegne pritisak javnosti, a onda je "bog i batina" Zvezdan Terzić sazvao konfrenciju za medije gde je u starom, izlizanom, demagoškom stilu za sva zla optužio Toleta! A, koga bi drugog? Umesto da navijačima objasni smehotresnu utakmicu na Vračaru on je zamenio teze, u stilu "Drž'te lopova!" To vam je ono kad uhvatite lopova da krade, pitate ga zbog čega je to uradio, a on kaže: Pa, šta, i drugi kradu. U ovom slučaju, za sve su krivi predsednik FSS I Partizan. Kad Zvezda ne osvoji titulu kriv je Tole. To vam je isto kao kada u KK Partizan za svoje neuspehe prozovu Čovića, Zvezdu, Vučića, državu... Matrica je slična: Nismo mi krivi, krivi su drugi!

U tom stilu je Zvezdan počeo da manipuliše i da optužuje Partizan, FSS, da su oni krivi za decenijski sunovrat crveno-belih. Ono što su mnogi videli u nedelju, nisu dobro razumeli, iza toga je zavera Partizana i FSS-a. Verujte mojim rečima, a ne vašim očima, kao da je hteo da kaže Terzić.

- Očigledno je da su imali već unapred pripremljen scenario za medijski nastup, a  sve sa ciljem da se postignu dva efekta - da se diskredituje Crvena zvezda na startu šampionata i da se svaka naredna utakmica stavi pod poseban medijski fokus, kao i da se uoči predstojećih izbora u FSS sve što dolazi iz Zvezde prilepi etiketa negativno i neregularno - rekao je Terzić i dodao da bi ista priča bila da je rezultat bio drugačiji, jer, Terzić je došao u Zvezdu iz tabora "romantičara" i kako god, neregularno je.

Tako je počeo Terzić svoju tiradu na "Marakani", a onda, naravno, demagoški, pozvao Tužilaštvo, Interpol, UEFA, FIFA da sve istraže, ali ne od juče, nego u poslednjih osam godina otkad je Karadžić na čelu FSS.

Svako čudo dva dana dosta! Tako se i potpisniku ovih redova čini da će biti po dobro poznatoj srpskoj matrici: Tresla se gora, rodio se miš. Malo će da se "pljuju" Zvezda i Partizan, a država (koja država?) će, kao i do sada, da ćuti!

Svaka čast Aleksandru Šapiću, velikom asu, jednom od najboljih vaterpolista u istoriji ove igre, koji je skupio hrabrosti i rekao ono što su svi videli u nedelju. Ostali ćute, ni reči.

Šta radi FSS? Koliko im treba da nešto kažu, saopšte? Šta radi ministar sporta Vanja Udovičić, osim što se slika sa premijerom kad god može i što čestita našim najboljim sportistima na uspesima?! Dve godine ne može da napiše Zakon o sportu. Zašto li ga plaćamo?

I konačno, zašto nismo čuli reakciju Aleksandra Vučića? Poznato je da se naš premijer o svemu pita u Srbiji, pa red je i da kaže nešto na ovu lakrdiju sa Vračara (meč je odigran u Ulica gospodara Vučića)! Kad su ga prošlog meseca oni momci "oduvali" sa fotografijom "Vučiću, izvini", odmah je imao komentar. Valjda bi naš veliki vođa mogao neku reč da prozbori i o ovome. 

Joj, Srbijo...

POVEZANE VESTI

Utorak 21.07.2015. 06:12
to govance nije nikakav strucnjak..vec ulizica i marioneta mocnih ljudi koji ne samo fudbal..upropascavaju Srbiju..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online