Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.06.2015.
15:02
Tanjug A

Junak "orlića": Prvi penal u životu

Fudbaleri Srbije do 20 godina izjavili su danas da su presrećni zbog plasmana u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu i poručili da se neće zaustaviti na tome.

Tanjug/AP
Pobednički tim: Selekcija Srbije

Srbija je posle boljeg izvođenja penala pobedila selekciju SAD sa 6:5, a odlučujućih pogodak sa bele tačke postigao je Nemanja Maksimović.

- Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran, jednostavno sam zakoračio napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi - rekao je Maksimović.

On je dodao da je plasman u polufinale SP veliki uspeh za izabranike selektora Veljka Paunovića.

- Ovo su predivni trenuci radosti i sreće, ali u ovom trenutku sam toliko umoran da nemam snage previše ni da se radujem. Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje "nerviramo", da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje - rekao je Maksimović.

Golman i kapiten reprezentacije Predrag Rajković istakao je da je bio siguran u pobedu "orlića".

- Ovo su neverovatne utakmice, koje se nikad ne zaboravljaju. Bilo je teško u svakom pogledu, protivnik kvalitetan, vreme nam nije išlo na ruku, duvao je jak vetar. Tokom utakmice nisam imao baš mnogo posla, ali sam sačuvao koncentraciju da u 90. minutu sačuvam našu mrežu posle udarca Rubina i to je bila njihova najbolja prilika - rekao je Rajković.

Malo je falilo da Rajković od junaka postane tragičar, pošto je promašio jedan od odlučujucih penala. Ipak, Zvezdin čuvar mreže je na kraju ponovo odlično intervenisao i u devetoj seriji zaustavio šut protivnika.

- Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, nisam pogodio mrežu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale.. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali ja sam bio apsolutno siguran da cemo proći - naglasio je Rajković.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera na ovom šampionatu Sergej Milinković-Savić morao je igru da napusti pre kraja zbog lakše povrede.

- Osetio sam u finišu utakmice probleme sa listovima i najkorektnije je bilo da ustupim mesto nekome ko može kvalitetno da odigra do kraja. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, koja je trebalo da dođe i mnogo ranije, međutim nismo iskoristili prilike. Došlo je do penala, koje je bilo jako teško gledati sa klupe - rekao je Milinković-Savić.

Levi bek Nemanja Antonov rekao je da je njegov tim izvojevao tešku, ali sasvim zaluženu pobedu. 

- Bilo nam je jako teško na terenu, videlo se da smo se dosta istrošili u prethodnim utakmicama, pa je možda to izgledalo slabije nego što je neko očekivao, ali fizički i taktički smo maksimalno ispoštovali sve zahteve selektora Paunovića. Nije nas hteo gol, ali zaslužili smo ovu pobedu i plasman u polufinale - rekao je Antonov, kome noga nije zadrhtala ni kod penal serije.

- Nećemo još da slavimo, posao nismo završili, a nadam se da smo ponovo doneli radost u srca svih Srba, kako u otadžbini, tako i na Novom Zelandu gde imamo sjajnu podršku - dodao je Antonov.

Srbija će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Malija, dok će se u drugom polufinalu sastati Senegal i Brazil.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online