Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.04.2015.
16:53
Vestionline A

Derbi u polumraku, srpski fudbal u totalnom mraku!

Posle svega što je viđeno na 148. "večitom" derbiju, rezultat i celokupni utisak se može opisati samo jednom rečju - NULA! Pred oko 45.000 ljubitelja fudbala, simpatizera oba kluba i huligana (koji su i obeležili meč) Crvena zvezda i Partizan odigrali su bez golova na stadionu "Rajko Mitić".

Tanjug
Sukob huligana i policije obeležio 148. "večiti" derbi

Ono što muči srpski sport godinama unazad, još jednom je izašlo na videlo. Huliganizam je pobedio, odložio "večiti" derbi 45 minuta i još jednom udario šamar svima koji su se ponadali da će (konačno) videti dobru igru.

Mada je i to bilo teško, s obzirom da su reflektori u Ljutice Bogdana radili kao farovi na "raskantanom" Jugu. Deo terena na zapadu bio je podnošljivo vidljiv, ali je istok i te kako zatajio.

OVDE pogledajte galeriju incidenata na stadionu Crvene zvezde

Navijači dve ekipe su se na kratko sukobili, reagovala je policija, a onda oni naklonjeni crveno-belim bojama nisu želeli da se povuku. Za razliku od "komšija", ušli su u sukob sa pripadnicima Žandarmerije, koji je trajao kao kraća epizoda građanskog rata. A, tako je i izgledao.

Kada je najbolji srpski arbitar Milorad Mažić (konačno) dao znak da počne fudbal, verovatno se nikome isti nije ni gledao.

Izabranici Nenada Lalatovića potpuno su bili odsečeni u prvih pola sata igre. Tada je vodeći tim šampionata stvorio nekoliko dobrih šansi, od kojih je najbolju propustio Stefan Babović. Jedan od najiskusnijih iz redova vicešampiona nije materijalizovao perfektan pas kapitena Saše Ilića, već je sa pet metara, sam kao "duh" poslao loptu pored stative.

U 58. minutu branilac titule je stvorio prvu ozbiljniju priliku. Sa desnog boka centrirao je Cvetković, odlično je skočio Parker, ali se "revanširao" Baboviću...

Tri minuta kasnije lopta je bila nikad bliže meti. Prvo je Grbić pronašao Živkovića, koji je prosledio do Brašanca, čiji udarac brani kapiten domaćih Rajković. Posle udarca iz ugla došlo je do velike gužve u kaznenom prostoru, do lopte je posle karambola stigao Balažic, ali je Cvetković sa gol linije otklonio opasnost.

To je bilo sve što se fudbala tiče. Tužno, jer je "srpska fudbalska svetkovina" već duže vreme u mraku. Gde je svetlo na kraju tunela?

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+7. minut - Kraj meča.
90+5. minut - Kako je Ninković "zavrnuo" dva Zvezdina defanzivca, ali je nedostajala egzekucija.
90+4. minut - Partizan brani "nulu", Zvezda bunari...
90. minut - Mažić je produžio meč sedam minuta.
80. minut - Strateg Zvezde se odlučio za novu izmenu. U igri je Bosančić, a van igre Parker.

74. minut - Velika prilika, pravo niotkuda, za Luku Jovića. Lopta je preskočila Branka Ilića, a udarac mladog ofanzivca crveno-belih maestralno brani Živko Živković.

73. minut - Prva izmena i u Partizanu, ušao je Šaponjić, a izašao kapiten Ilić.
71. minut - Meč je posle nekoliko minuta čekanja da se dim povuče nastavljen. Za to vreme Lalatović u igru uveo Ristića,a iz igre izveo Stojanovića.
64. minut - Bakljada na jugu. Mažić ponovo prekida meč.
61. minut - Dve neverovatne prilike za Partizan. U prvoj je Grbić pronašao Živkovića, ovaj prosledio na drugu stranu do Brašanca, čiji šut brani Rajković. Posle udarca iz ugla došlo je do gužve u kaznenom prostoru, Balažic je iz okreta šutnuo, a Cvetković sa gol linije spasio crveno-bele.
58. minut - Za razliku od prvog dela igre, tim Nenada Lalatovića konkretniji. Cvetković je sa desnog boka centrirao, dobro je skočio Parker, našao se u gol šansi, ali nije poslao loptu na željeno mesto.
50. minut - Bez većih opasnosti po golove. Jedino što upada u oči je polumrak na stadionu Zvezde. To bi mogao da bude ozbiljniji problem za golmane dve ekipe.
46. minut - Drugo poluvreme je počelo.
45+1. minut - Prvo poluvreme je završeno, bez golova.
41. minut - Zvezda je uspela da uspostavi kontakt, ali osim šuta Lazovića nije viđeno ništa konkretnije...
36. minut - U prilici za šut našao se Andrija Živković, što je i učinio, ali je lopta završila nebu pod oblake.
35. minut - Aleksandar Katai je uspeo da nadmudri Bandalovskog, ali ga je ovaj ipak sustigao i izblokirao njegov pokušaj da ubaci loptu u kazneni prostor. Nije "izvukao" čak ni korner.

30. minut - Au, kakva šansa za Partizan! Saša Ilić je maestralno pronašao Stefana Babovića koji sa pet metara šalje loptu tik pored stative.

23. minut - Konačno su se crveno-beli opustili. Odličan udarac Lazovića sa ivice kaznenog prostora. Ipak, Živko Živković smireno brani njegov šut.
19. minut - Terenska inicijativa potpuno na strani Partizana. U solidnoj situaciji našao se Petar Grbić, ali se u trenutku kada je želeo da uputi loptu u "srce" kaznenog prostora, spetljao, te je lopta završila u gol autu.

16. minut - Navijači Crvene zvezde u oblaku crvenog dima.

13. minut - Partizan, s obzirom na nešto defanzivniju postavu, opasniji u uvodnim minutima susreta.
8. minut - "Delije" upalile nekoliko desetina baklji i razvile šetalicu sa likom Rajka Mitića.
6. minut - Nešto opasniji centaršut Partizana. Jedan odbrambeni igrač Zvezde je promašio loptu, ali je drugi uspeo da je izbaci u korner.
5. minut - Vladimir Volkov je posle prekršaja burno protestvovao, a arbitar mu odmah pokazuje javnu opomenu. Pet minuta, dva kartona... Biće uzbudljivo!
3. minut - Vukašin Jovanović na samom startu dobija žuti karton. Mladi defanzivac crveno-belih startovao je nad Stefanom Babovićem, koji je bio u ozbiljnom naletu.
1. minut - Utakmica je počela.

Dešavanja na severu ne prestaju. Pristalice Partizana vređaju premijera Aleksandra Vučića.

Najbolji srpski arbitar poslao igrače u svlačionicu.
Nemile scene ne prestaju. Ispred istočne tribine došlo je do novog sukoba "grobara" i "delija". Milorad Mažić ne dozvoljava da utakmica počne.
"Večitom" derbiju prethodila je tuča dve grupacije između severa i istoka. Brzom intervencijom policije sprečeni su incidenti većih razmera.
Na severnoj tribini našao se i prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, koji je dočekan gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Evo i sastava timova:

 

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Lazović, Katai, Jović, Parker.

 

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Ilič, Balažic, Volkov, Drinčić, Brašanac, A. Živković, Babović,  Ilić, Grbić.

Na nešto više od sat vremena do početka susreta došlo je do sukoba "grobara" i Žandarmerije. Incident se odigrao kod Autokomande, a pristalice Partizana su tom prilikom bacile nekoliko baklji u pravcu oragana reda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online