Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.04.2015.
20:26 >> 23:02h
Vestionline A

LŠ: Real u "minut do 12", Juve italijanski

Pre nedelju dana, jedan gol na dva meča. Postigao ga je Juventus protiv Monaka. U madridskom derbiju, "nula". Sedam dana kasnije obrnuta situacija, s tim što je Real jedini zatresao mrežu!

Reuters
Odlučio u Madridu: Čičarito Ernandez

Dakle, Bajernu i Barseloni pridružuju se Juventus i Real Madrid.

U glavnom gradu Španija, manje-više očekivano. Bar što se igre na obe strane tiče. Borbeno, tvrdo, dosta "prljavštine" i na kraju minimalan trijumf "kraljevića". U Kneževini je "Stara dama na pravi način demonstrirala italijanski stil fudbala. Odbrani stečeno, po svaku cenu!

Nisu ljubitelji fudbala imali mnogo toga da vide na dva revanš meča elitnog kontinentalnog takmičenja.  Krenućemo, bez nekog preteranog razloga, od duela koji je odigran na "Santijago Bernabeu".

Čuvar mreže ekipe Dijega Simeonea Jan Oblak mogao je da izraste u pravog heroja. U nekoliko navrata odbranio je nemoguće. U najvećem broju slučajeva u šansama se nalazio Čičarito Ernandez. Meksikanac skoro ceo meč nije uspeo da probije bedem "na liniji", ali je upornost došla na naplatu u 87. minutu.

Odlična akcija branioca trofeja u kojoj je veliki deo posla odradio Kristijano Ronaldo. Portugalac je odigrao dupli pas sa Džejmsom Rodrigezom, potom uputio dodavanje do Čičarita, a ovaj sigurno,na prazan gol, postiže pobedonosni pogodak vredan polufinala.

Ruku na srce, momenat odluke dogodio se u 76. minutu kada je turski internacionalac nesmotreno, otvorenom kopačkom, krenuo na loptu. U tom pokušaju zakačio je Ramosa, a arbitar mu je pokazao drugi žuti i automatski crveni karton...

Hoće li crveno-belima i sada arbitar biti krivac za neuspeh, kao što je to bio slučaj kada je pravdu u prvom duelu delio najbolji srpski sudija Milorad Mažić?

Ako je u gore pomenutom meču viđeno malo toga, u jedinom preostalom viđeno je još manje. Monako je hrabro napadao, 90 minuta bio bolji rival, ali nije uspeo da probije bedem "Stare dame".

Iako je samo šest puta šutnuo na gol Đanluiđija Bufona, tim sa "Luja II" bio je konkretniji i opasniji. Nedovoljno za plasman u polufinale.

OVDE PROČITAJTE JOK MEČEVA:

90+4. minut - Kraj i u Kneževini. Juventus je odoleo Monaku i plasirao se među četiri najbolja tima na kontinentu.
90+3. minut - Kraj u Madridu. Real je treći polufinalista.
90. minut - Juventus pogađa stativu. Najiskusniji iz redova "Stare dame" Andrea Pirlo iz slobodnog udarca šutirao je direktno na gol i umalo savladao Subašića.
87. minut - GOOOOOL! Fenomenalna akcija Reala. Dupli pas Rodrigeza i Ronalda, potom asistencija Portugalca za Čičarita i egzekucija omalenog "sombrerosa"..
80. minut - Kakva prilika za "kraljeviće"! Džejms Rodrigez je uputio udarac, ali je Oblak zakačio loptu ramenom, dovoljno, da završi van okvira gola.
76. minut - Atletiko ostaje sa desetoricom. Arda Turan je nesmotreno, otvorenom kopačkom zakačio Ramosa, sudija mu pokazuje drugi žuti karton.
58. minut - Preti Real, brani Oblak. Šut Varana glavom sa oko pet metara (od zemlju) mirno prihvata golman Atletika.
56. minut - Juve se malo otvorio, imao polukontru, ali je Vidal "protraćio" priliku.
50. minut - Prilika i u Kneževini. Lopta se "šunjala" oko gol linije Juventusa, ali je pravovremeno ispucana.
48. minut - Kako je završeno prvo poluvreme u Madridu, tako je počelo drugo. Velika prilika za Real. Čičarito se našao u šansi, istina bio je u ofsajdu, ali je sudija ostao nem. Njegov šut prolazi tik pored pored stative.
46. minut - Počela su druga poluvremena na obe utakmice.
45+1. minut - Poluvreme u Monaku.
45. minut - Poluvreme u Madridu.
44. minut - Kakva šansa za Real! Ronaldo je bio "jedan na jedan" sa Oblakom, ali Slovenac iz ove situacije, kao i iz svih prethodnih, izlazi kao pobednik.
32. minut - Ronaldo iz slobodnog udarca šutira po zemlji. Oblak ponovo na mukama.
31. minut - Real je izveo odličnu akciju, možda i najopasniju do sada. Šut Čičarita glavom je izblokiran.
29. minut - Prvi ozbiljniji šut ka golu Kasiljasa delo je Hesusa Gomeza. Rezultat, ipak, ostaje nepromenjen.
26. minut - Sjajno dodavanje Pirla za Lihštajnera, ali pravovremeno istrčavanje čuvara mreže monaka Subašića.
22. minut - Monako sve opasniji, nedostaje samo završnica. U nekoliko navrata defanzivna linija "Stare dame" morala je dobro da se pomuči kako bi otklonila opasnost.
13. minut - Prvu kakvu takvu priliku za Real propustio je Čičarito u 11, a nešto ozbiljniju Kritijano Ronaldo, čiji šut sa ivice kaznenog prostora nije završio u meti.
6. minut - Gol Đanluiđija Bufona ugrožen je na samom startu utakmice. Kondogbija je uputio udarac sa oko 20 metara,, lopta završava blizu stative.
1. minut - Mečevi u Madridu i Monaku su počeli.

SASTAVI TIMOVA:

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Varan, Ramos, Koentrao ,Pepe, Kros, Rodrigez, Isko, Ćićarito, Ronaldo.

Atletiko Madrid: Oblak, Godin, Gamez, Huanfran, Miranda, Tijago, Koke, Grizman, Arda, Saul, Mandžukić.

-----

Monako: Subašić, Fabinjo, Ragi, Abdenur, Kurzava, Kondogbija, Tulalan, Silva, Mutinjo, Karasko, Martijal.

Juventus: Bufon, Barzalji, Bonući, Kjelini, Lihštajner, Vidal, Pirlo, Markizio, Evra, Tevez, Morata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online