Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.03.2015.
17:45
Vestionline A

Kup Srbije: Partizan bolji i sa dve "leve noge"

Partizan je na pola puta. Trijumfom nad Jagodinom (3:0), vicešampion Srbije praktično je obezbedio plasman u finale Lav Kupa Srbije.

fkpartizan.rs
Grbić obuva levu kopačku na desnu nogu

Istini za volju, moglo je da bude i ubedljivije, pošto je udarce Nemanje Kojića u 86. i Gregora Balažica u 90. minutu, zaustavila prečka.

Prvo poluvreme nije bilo preterano sadržajno, ali da je bilo borbeno - bilo je.

Svaki gol "valjka", čini se, stigao je na vreme. Kanonadu gostiju započeo je Petar Grbić već u trećem minutu. Šaponjić je ukrao loptu, prosledio je do Andrije Živkovića, koji je nesebično dodaje Grbiću, a ovaj usamljen iz prve zakucava pod prečku.

Usledila je nesvakidašnja proslava gola! Istrčao je 27-godišnji vezista do klupe, zatražio još jednu levu kopačku, obuo je i na taj način replicirao premijeru Aleksandru Vučiću na prozivku da pojedinci u Partizanu imaju "dve leve" noge.

U nekoliko navrata "ćurani" su pretili crno-belima, ali su svi napadi bili jalovi i previše usporeni da bi se ozbiljnije ugrozio gol Živka Živkovića.

Delovalo je kao da neće biti promene rezultata do odlaska na odmor, ali je u 44. minutu "neverne Tome" razuverio Andrija Živković. Grbićev ubačaj je izblokiran, Vladimir Volkov je prvi stigao do lopte, ubacio sa leve strane, a lošu intervenciju poslednje linije gostiju kaznio je Živković.

Dva puta se tresao gostojući okvir u smiraj susreta, ali ne i mreža. Ipak, ostalo je dovoljno vremena do kraja da pravda dođe po svoje. U drugom minutu sudijske nadoknade tačku na "i" stavio je Brašanac koji je asistenciju Kojića pretvorio u konačnih 3:0.

Revanš meč igra se 8. aprila u Jagodini.

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

90+2. minut - Kraj utakmice!
90+2. minut - GOOOOOL! Dosta prostora na polovini gostiju, Kojić je protrčao, uposlio Brašanca, a ovaj trese mrežu bez mnogo muke.
90+1. minut - Velika gužva u kaznenom prostoru Partizana. Do lopte je bilo teško stići, pošto je u šesnaestercu bilo mnogo igrača.
90. minut - Crno-beli baš nemaju sreće. Nova prečka! Balažič je bio najviši u skoku posle kornera, ali je prečka sprečila povećanje prednosti.
86. minut -  Prečka! Živković je prošao po desnom boku, dodao do Kojića koji sa desetak metara pogađa okvir gola.
81. minut - Velika prilika za Partizan posle kornera. Lopta je preskočila sve igrače, a Kojić iz okreta sa pet metara šutira preko gola.
76. minut - Pravo niotkuda u šansi se našao kapiten Jagodine Filipović. Traljav šut. Poslednju izmenu vrši Marko Nikolić - Kojić u igri, Šaponjić izlazi.
71. minut - Brašanac se borio za loptu sa dvojicom gostojućih igrača, a Živković iz ugla kaznenog prostora odlično šutirao, Perić odbija loptu u korner.
67. minut - Umesto strelca prvog gola Petra Grbića, na terenu Darko Brašanac.
61. minut - Ako je u malopređašnjoj akciji Babović bio nedovoljno slab, sada je bio nedovoljno precizan.
59. minut - Prvi šut Partizana u okvir gola u drugom poluvremenu. Oprobao se Babović, ali nedovoljno snažno.
57. minut - Nikola Ninković izlazi, na terenu Saša Ilić.
54. minut - Odličan udarac Miloša Lekovića, ponovo se istakao golman crno-belih Živković.
53. minut - Gosti krenuli opasnije, odlučni u nameri da se makar sa jednim golom u mreži Partizana vrate kući.
46. minut - Drugo poluvreme je počelo.

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.

44. minut - GOOOOOL! Andrija Živković se najbolje snašao posle centaršuta Vladimira Volkova.

37. minut - Prvi korner na meču (Jagodina), bez opasnosti. Driničić je u narednom napadu uputio opasan udarac, sada korner za Partizan.
35. minut - Nikola Antić je prvi igrač na meču koji je zaradio žuti karton. Preoštar start nad Bandalovskim.
30. minut - Solidan opalio Mitošević, međutim, lopta odlazi iznad gola domaćih.
27. minut - Lopta većinski u nogama pulena Marka Nikolića. Uspevaju da stignu na 20-ak metara od gola gostiju, ali bez opasnije završnice.
20. minut - Milan Đurić je uputio udarac ka golu Živka Živkovića, drugi put na meču. Čuvar mreže Beograđana lako otklanja opasnost.
16. minut - Bez uzbuđenja već nekoliko minuta. Igra se uglavnom na sredini terena.
9. minut - Jagodinci potpuno otvoreni, čeka nas uzbudljiva utakmica u Humskoj.

3. minut - GOOOOOL! Šaponjić je bez faula oduzeo loptu rivalu, prosledio je do Živkovića, a ovaj ka usamljenom Grbiću, koji bez mnogo problema smešta loptu u mrežu. Gol je proslavio obuvši dve leve kopačke, čime je odgovorio na prozivku premijera Aleksandra Vučića da "pojedini igrači crno-belih imaju dve leve noge".

1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online