Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 25.05.2014.
19:56 >> 20:02h
mozzartsport.com A

Super liga: Zvezda šampion, pobeda Partizana, prekidi u Pazaru, gužva na dnu

Čak pet ekipa će se u poslednjem kolu boriti za opstanak. Radnički iz Kragujevca u najboljoj poziciji posle dramatične utakmice u Novom Pazaru, prenosi "Mocart sport".

 

Crvena zvezda je novi šampion Srbije, a osim crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona (naravno, ako UEFA izda licencu klubu sa Marakane), Srbiju će u Ligi Evrope predstavljati osvajač Kupa Vojvodina, drugoplasirani Partizan i - Jagodina!


Finalisti Kupa Srbije nisu uspeli da na svom terenu savladaju Javor (1:1), ali pošto je Čukarički odigrao bez golova sa Radničkim iz Niša na Banovom brdu zadržali su treće mesto sa tri boda prednosti nad Brđanima i, s obzirom na to da su bolji u međusobnim duelima, obezbedili su novi izlazak u Evropu. Trener Javora Slavenko Kuzeljević donekle i može da bude zadovoljan rezultatom jer je odoleo favorizovanom rivalu. Ali, konačna bitka odložena je za poslednje kolo.


To pitanje je, dakle, rešeno, ali će poslednje, 30. kolo Super lige doneti veoma uzbudljivu borbu za opstanak, pošto današnji rezultati nisu bitno uticali na promenu situacije na dnu tabele. Javor, Rad, Sloboda, kragujevački Radnički i Donji Srem su pet timova od kojih će se u sredu tražiti dva putnika u niži rang i jedan za baraž sa, kako sada stvari stoje, čačanskim Borcem.


Najbolju poziciju pred poslednje kolo ima kragujevački Radnički sa 31 bodom i ne može da ispadne iz lige, bar ne direktno. A, teško će i u baraž, pošto ima tri boda više od Slobode koja se nalazi na poziciji koja vodi u baraž i bolja je u međusobnom duelu. Dakle, Radnički može da bude ugrožen samo ako izgubi u poslednjoj rundi, a ostali rezultati mu ne budu išli na ruku.


Bodove (verovatno) spasa Radničkom doneo je veteran Darko Spalević u “naelektrisanom” meču u Novom Pazaru. Navijači domaćih pravili su incidente pa je meč prekidan zbog ubacivanja baklji na teren, a oni su u drugom delu udaljeni sa tribina. Pre toga stigli su da poruče šta misle o svojim igračima (“Vi ste bruka naše čaršije”) i FSS (“Fudbalski savez strpati u kavez”). Na terenu je bilo mnogo manje zanimljivo, a Spalević je u svom stilu u 52. minutu glavom na centaršut Darka Fejse rešio utakmicu.

A, mogao je Radnički da bude u mnogo težoj poziciji, pošto je Novi Pazar dao gol u završnici meča, ali je sudija Milenko Vukadinović poništio zbog ofsajda, a sa tribina se činilo da je pogrešio. Tako su mislili i fudbaleri domaćih, koji su čak želeli da napuste teren, ali su ipak ostali do kraja utakmice.


A, do kraja je opet bilo drame - igralo se više od 110 minuta zbog svih prekida, a izbačeni navijači su i kroz novinarsku ložu pokušali da dođu do uprave kluba kako bi se razračunali s njima!


Pomenuta Sloboda gostovala je direktnom konkurentu u borbi za opstanak Donjem Sremu, a na stadionu Suvača nije bilo golova, ali ni igre. Velika važnost meča uticala je na obe ekipe, bilo je puno tenzija, a trener gostiju Ljubiša Stamenković Piskavac udaljen je sa klupe na samom kraju prvog poluvremena.


U najgoroj situaciji svakako je Rad od kojeg se očekivalo mnogo više na stadionu Obilića, gde ga je ugostio Voždovac, koji nije imao takmičarski motiv. Međutim, Zmajevi su u lošem prvom poluvremenu preko Nemanje Obradovića na asistenciju Marušića došli do vođstva, što je nateralo Građevinare da krenu u potpunu ofanzivu. To je dalo kratkoročni rezultat: Raspopovića je u 63.minutu oborio Marušić, a Milošević je izjednačio sa bele tačke. Gostima je očajnički bila potrebna pobeda pa su ostavili dosta prostora u odbrani, što je Voždovac kaznio takođe s bele tačke, kada je posle faula Srećkovića nad Obradovićem, Božić bio siguran egzekutor.


Građevinarima je pred poslednje kolo “fenjer” predao Javor (imaju isti broj bodova) koji je uzeo bod u Jagodini. Praktično se uzdigao kada je bio otpisan - Đurić je u prvom delu doveo domaćina o očekivano vođstvo, ali je već početkom nastavka Docić ponovo demonstrirao da ima veoma jak i precizan šut i takvim udarcem sa distance je poravnao na, ispostaviće se, konačnih 1:1.


Da rezimiramo: Radnički iz Kragujevca ima 31 bod, u poslednjem kolu dočekuje Jagodinu i bod mu je dovoljan da reši sve brige, mada bi i u slučaju poraza verovatno izbegao odlazak u baraž. Donji Srem ima 29 bodova, u sredu gostuje OFK Beogradu. Sloboda iz Užica ima 28 bodova, i u sredu dočekuje Voždovac. Javor ima 26 bodova, i u poslednjem kolu, kada dočekuje Napredak mora da pobedi i nada se da će mu ostali rezultati ići na ruku. Rad, rakođe, u sredu mora da trijumfuje protiv Spartaka i nada se čudu da bi izborio opstanak u ligi. Biće vrlo uzbudljivo!


U meču bez takmičarskog značaja dodatno podmlađeni tim Vojvodine trijumfovao je u Kruševcu, klinci koje je na teren izveo Sosa Babić pobedili su indisponirani Napredak sa 2:0 golovima Ivanića i Nastića i još jednom potvrdili koliko jaku omladinsku školu imaju Novosađani. Na Banovom brdu Čukarički je imao inicijativu, ali nije uspeo da postigne gol protiv Radničkog iz Niša i zato je ostao bez plasmana u Evropu.

Na kraju, u utakmici koja je počela sa zakašnjenjem od četrdesetak minuta zbog očajnog stanja terena, Partizan je ostvario i četvrtu uzastopnu pobedu u Super ligi. Strelci za crno-bele su bili Lazović iz jedanaesterca u 21, Luka u 45, Pantić u 71. i Marković u 83. minutu, dok je jedini gol za domaćina, koji je igrao bez isključenog Radovića od 68. minuta, dao Kovačević u 55. minutu.

Super liga

Rezultati 29. kola

 

Crvena zvezda - OFK Beograd 4:2 (2:2)
(Lazović 15, Pečnik 40, Mrđa 46, Ninković 85 - Pavićević 12 autogol, Gajić 43) 

Jagodina - Javor 1:1 (1:0)
(Đurić 22 – Docić 49)

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Donji Srem - Sloboda 0:0

Voždovac - Rad 2:1 (1:0)
(Obradović 27, Božić 75 penal - Milošević 63 penal)

Novi Pazar - Radnički Kragujevac 0:1 (0:0)
(Spalević 52)

Napredak - Vojvodina 0:2 (0:1)
(Ivanić 31, Nastić 59)

Spartak - Partizan 1:4 (0:2)
(Kovačević 55 - Lazović 21 penal, Luka 45, Pantić 71, Marković 83) 

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.05.2014. 20:07
ĆESTITAM CIGANIJI NA OSVOJENOJ TITULI . RADU I SLOBODI ŽELIM SREĆAN PUT U DRUGU LIGU PA NEKA I DALJE IZVODE "KOMBINOVANI" TIM KADA IM PRETI ISPADANJE IZ LIGE .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online