Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.03.2014.
08:55
mozzartsport.com A

LE: Benfika moćna u Londonu!

Portugalci protiv Totenhema ostvarili 11. vezani trijumf u ovom takmičenju.

Lazar Marković
 

Lion, Benfika i Betis su jednom nogom već u četvrfinalu Lige Evrope, AZ Alkmar će u revanšu morati da potvrdi minimalnu pobedu protiv Anžija u Mahačkali, dok će odluka po pitanju plasmana u narednu rundu između Fiorentine i Juventusa pasti u Firenci.

Juventus je bio na pragu sedme uzastopne pobede u svim takmičenjima, pošto je poveo već u 3. golom Vidala i imao minimalnu prednost sve do 79. minuta, kada je rezervista rekonvalescent Gomez matirao Bufona za konačnih 1:1. Viola, čije boje su branili bivši večiti rivali Nenad Tomović i Stefan Savić, imaće prednost domaćeg terena i gol u gostima, ali to im ništa neće značiti ukoliko se ponovo nađu u situcijama gde su prilično paničili.

U najzanimljivijem duelu ove faze takmičenja Pevci su nadigrani od strane Benfike na svom Vajt Hart Lejnu (1:3) i teško da će u Lisabonu uspeti da nadoknade sve što zabrljali noćas. Da ne beše onog sjajnog pogotka Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca bio bi to jedan od najtežih poraza Totenhema u Evropi u istoriji. Ipak, i ovako, to je njihov najubedljiviji neuspeh pred svojim navijačima u evrokupovima.


Žorž Žezus je potpuno nadmudrio Tima Šervuda. Benfika nije blistala, odigrala je na rezultat, ali što je najvažnije, prilike koje su joj se ukazale iskoristila je i oborila rekord Lige Evrope (Kupa UEFA), upisavši 11. vezani trijumf u ovom takmičenju.

Orlove je u vođstvo doveo odlični napadač Rodrigo posle sjajne asistencije Amorima. Isti igrač namestio je i drugi gol Luizau, a nakon njegovog centaršuta pao je i treći pogodak. Prvo je Gaitan glavom tukao, da bi na odbijenu loptu naleteo ponovo Luizao i značajno umanjio šanse Totenhema da u Portugaliji izbori potreban rezultat za prolaz dalje.

Treba pomenuti i da su tokom utakmice dva trenera ušla u verbalni konflikt, zbog čega je na kraju susreta izostalo uobičajeno rukovanje. Žezusu, međutim, to verovatno nije teško palo, pošto se po poslednjem sudijskom zvižduku smeškao "u facu" Šervudu... Od srpskih internacionalaca na terenu su od prvog minuta bili Marković, Fejsa i Sulejmani. Đuričić je meč presedeo na klupi.

Rezultati utakmica osmine finala fudbalske Lige Evropa:

AZ Alkmar - Anži 1:0
Ludogorec - Valensija 0:3
Porto - Napoli 1:0
Olimpik Lion - Plzenj 4:1
Sevilja - Betis 0:2

Juventus - Fiorentina 1:1

Totenhem - Benfika 1:3

Bazel - Salcburg 0:0

Revanš mečevi igraju se sledeće nedelje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online