Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.12.2013.
12:56
BETA A

Nikolić: Prioritet dovođenje napadača!

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je prioritet tog kluba u januarskom prelaznom roku dovođenje napadača i da tu crno-beli nemaju pravo na grešku.

Ilić je više od kapitena: Marko Nikolić
 

"Ja bih najviše voleo da imam četiri napadača, a apsolutni minimum su tri, i to da budu različitih karakteristika - da nam pruže širok dijapazon mogućnosti u pripremi taktike. Ta pozicija jeste jedan od prioriteta u ovom prelaznom roku i tu nemamo pravo na grešku", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Nikolić koji je prošle nedelje na klupi Partizana zamenio Vuka Rašovića, rekao je da će u njegovom stručnom štabu raditi sa dugogodišnjim asistentima iz Rada i Vojvodine - Radojem Smiljanićem i Bojanom Leontijevićem, kao i s kondicionim trenerom Goranom Basarićem. Od članova stručnog štaba Vuka Rašovića, ostaće Zvongo Varga i trener golmana Radiša Ilić.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da je Partizan zaineresovan za dovođenje napadača River Plate Andresa Riosa, Petra Škuletića iz Vojvodine i Sašu Stojanovića iz Radničkog iz Niša, a Nikolić je rekao da su mu ti igrači zanimljivi.

"Klub radi ozbiljno i zna svoje prioritete - dva napadača, zadnji vezni, štoper i desni bek", rekao je Nikolić i dodao da od finansija zavisi da li će novi napadač biti stranac.

"Niti je moj stil, niti je stil ovog kluba da govori o imenima. Bićete obavesteni o svemu, možda ćemo ove nedelje imati jedno ili dva pojačanja. Prelazni rok je živa stvar i situacija se menja iz sata u sat", rekao je Nikolić i dodao da se sa agentom fudbalera Erika Đembe Đembe pregovara o sporazumnom raskidu ugovora.

Nikolić nije želeo da otkrije koji igrači će napustiti klub, ali je rekao da će biti takvih.

"Mora da se poštuje redosled poteza, treba prvo sa njima da razgovaramo, da vidimo kakvi su njihovi planovi. Ali, u svakom slučaju mislim da postoje igrači kjoji bi mogli da odu na kaljenje, ali to zavisi od prelaznog roka", rekao je on.

Partizan je prvi deo sezone završio sa dva napadača Nemanjom Kojićem i Ismailom Fofanom. Nikolić, koji je u Radu dugo trenirao Kojića, rekao je da zna karakteristike Fofane i da je detaljno upoznat sa njegovim zdravstvenim stanjem.

Na pitanje novinara da li gledao video-snimke potencijalnih pojačanja, Nikolić je rekao:

"Ne volim di-vi-dijeve, niti mislim da klub ove veličine sme sebi da dozvoli da na takav način dovodi igrače. Snimci mogu biti samo jedan od koraka ka upoznavanju
pojačanja, ali mi imamo i druge službe koje su zadužene za pojačanja. Voleo bih kada bismo dovodili igrače na delako ozbiljniji način, da ih pratimo i duže vreme ako treba", rekao je on.

Trener srpskog šampiona rekao je da neće dovoditi zamenu za golmana Vladimira Stojkovića, pošto ima puno poverenja u Milana Lukača, Živka Živkovića, Nikolu Petrovića i njihovog trenera Radišu Ilića.

Kapiten Partizana Saša Ilić i defanzivac Milan Obradović su najstariji u ekipi Partizana sa po 36 godina, a trener Nikolić od njih je mlađi dve godine.

"Radio sam i ranije sa igračima koju su stariji od mene i sa njima sam najbolje sarađivao. Imam dovoljno asistenata, tako da mi oni neće biti asistenti na terenu, već samo fudbaleri. Ilić je ključan igrač, nisam baš najsrećniji kada javno hvalim, ali Sašu znam već dugo godina. On je sastavni deo Partizana, ali i mnogo više od
kapitena", rekao je on.

Fudbaleri Partizana okupiće se 13. januara na priprema za prolećni deo prvenstva.

"Važno mi je da igrač želi da bude u Partizanu, kada se budemo okupljali 13. januara hoću da imam igrače koji su spremni da daju sve od sebe za tim", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online