Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.08.2013.
16:51
Beta A

Sudije: Mora da ode i Stepanović!

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija saopštio je da pozdravlja odluku Tomislava Karadžića da podnese ostavku na mestu predsednika nacionalnog saveza, ali da to nije jedino rešenje problema u srpskom fudbalu.

Kako je navedeno u pismu dostavljenom agenciji Beta, problemi se neće rešiti sve dok se sa mesta predsednika Udruženja fudbalskih sudija Srbije i prvog čoveka Sudijske komisije ne smeni Bogoljub Stepanović.


"Stepanović je, između ostalog, odgovoran za upuststvo dato fudbalskim sudijama, da kapitenima ekipa koje u znak protesta zbog stanja u fudbalu zakasne sa izlaskom na teren bez pravnog pokrića dodele žuti karton", navele su udružene sudije.


Oni su istakli da takvog pravila nema ni u jednom propisu Fudbalskog saveza Srbije (FSS), Evropske fudbalske unije

(UEFA), niti Svetske fudbalske federacije (FIFA).

"Romantičari" ostali bez kapitena i - bodova

Najveću štetu zbog protesta protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića imao je OFK Beograd. Tom prilikom žuti karton je dobio njihov kapiten Marko Petković, koji je posle samo osam minuta igre dobio i drugi žuti karton, pa su "romantičari" ostali sa deset igrača što su komšije sa Banovog Brda znale da iskoriste i pobedile sa 2:1.
Trener OFK Beograda, Zoran Milinković (na slici) bio je vidno razočaran posle poraza i kazao da je "odluka sudije Popovića da pokaže kapitenima žute kartone direktno uticala na ishod utakmice".

Navodi se da je proizvoljno naređenje da se kažnjavaju kapiteni dato samo zato da bi se klubovi koji su protestovali protiv stanja u srpskom fudbalu zastraše i da se zaštiti pozicija aktuelnog rukovodstva FSS, čiji je deo i Bogoljub Stepanović.


Udruženi arbitri su naveli da je Stepanović "zloupotrebio službeni položaj, izmanipulisao i ponizio fudbalske sudije, stavio ih u funkciju jedne od strana u sukobu u fudbalskoj organizaciji i ugrozio njihov kredibilitet i integritet".


"Sudije nisu smele da se mešaju u ovaj sukob jer je njihov posao da sude, a ne da budu oruđe u rukama fudbalskih mešetara", navodi se.


Stepanović je, kako se navodi, ugrozio preko 7.000 časnih sudija kako bi zadržao svoj položaj.


"On je doveo sudijsku organizaciju do pozicije da je gledaoci nazivaju 'mafijaškom'", stoji u saopštenju.


Odbor za zaštitu integriteta sudija je naveo i da toj organizaciji iz dana u dan prilazi sve veći broj sudija i kontrolora, ali da ne želi da objavi njihova imena zbog neželjenih posledica.


"To radimo iz činjenice jer pojedini poslušnici Stepanovića i njemu slični poslednjih dana prete pojedinim članovima Odbora. O tome imamo izjave, a protiv tih sudijskih funkcionera će biti podnete i krivične prijave", navodi se u pismu.


Odbor je pozvao sve aktivne i neaktivne sudije i kontrolore da se priključe u pokretanju formalne smene Stepanovića.


Takođe se u saopštenju zahteva da se do izbora novih organa u FSS smeni Sudijska komisija "koja je uzrok brojnih neregularnosti u srpskom fudbalu" i da se imenuje privremena komisija koja će voditi suđenje do izbora legalnih organa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online