Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.02.2013.
15:03
E. V. A

Benfika idealan klub za Đuričića

Legendarni Holanđanin Marko van Basten smatra da bi talenat mladog Srbina iz Herenvena došao do punog izražaja u slavnom klubu iz Lisabona

Filip Đuričić

Srbi polako osvajaju Lisabon. "Orlovi" su nadimak i asocijacija kako za našu reprezentaciju tako i za Benfiku, a od sledeće sezone maltene će biti svejedno kad se kaže srpski ili lisabonski "orlovi".

Član Benfike trenutno je Nemanja Matić, a od leta trebalo bi da mu se pridruže još dvojica srpskih reprezentativaca, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani. I dok se dolazak ovog drugog još uvek stidljivo najavljuje, Đuričića su mediji uveliko preselili u slavni portugalski klub.

Tim povodom oglasio se i trener Herenvena i jedan od najboljih napadača svih vremena, legendarni Holanđanin Marko Van Basten, koji smatra da bi njegov igrač napravio pun pogodak prelaskom u Benfiku. Iako još zvanično ništa nije potpisano,

Tvente priznao poraz


Da Filip Đuričić na leto prelazi u Benfiku holandskim medijima otkrio je predsednik Tventea Jop Munsterman koji je poručio da je njegov klub izgubio bitku za najboljeg fudbalera Herenvena i reprezentativca Srbije.
"Razumem njegovu odluku da pređe u Benfiku. Želeli smo da ga dovedemo na jednogodišnju pozajmicu, a Benfika je odlučila da ga kupi odmah", rekao je Munsterman.


Oterali nas iz Zvezde


Filip Đuričić se nedavno podsetio i tužnog perioda provedenog u Crvenoj zvezdi.
"Na Marakanu sam došao 2004. i posle godinu dana sam je napustio. Izgubili smo od Partizana sa 5:1 i čelnici kluba su celu generaciju raspustili, iako je tu bilo talentovanih igrača poput Kovačevića, Čaušića, Ćosića, Stojkovića. Vratio sam se tada u Obrenovac jer je moj otac procenio da ću se tamo najbolje razvijati", izjavio je Đuričić za engleski " Tribalfootball".

Van Basten je svestan da će na leto ostati bez Đuričića, koji je prva zvezda malog holandskog tima, a na meti je brojnih evropskih klubova


"Benfika bi za Đuričića bio pravi klub u kojem bi mogao da razvija sve potencijale. Pred Đuričićem je veliki korak u karijeri i drago mi je ako ide u jedan od najvećih evropskih klubova poput Benfike", rekao je Van Basten.


Prema pisanju holandskih medija, 21-godišnji Srbin je već dogovorio transfer u Benfiku narednog leta, ali iz Herenvena to još uvek niko nije zvanično potvrdio.


Đuričiću ugovor sa obim klubom ističe po završetku naredne sezone, pa je sasvim očekivano da već na leto promeni sredinu. Mediji su osim Benfike, poslednjih meseci Đuričića dovodili u vezu i sa Milanom, Liverpulom, moskovskim Spartakom i CSKA, Zenitom, Tventeom, Ajaksom...


"Krojf sa Balkana", kako su mladog Đuričića prozvali u Holandiji, u Herenven je došao 2010. iz obrenovačkog Radničkog. Interesantno je da je pre Radničkog igrao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, ali su ga se na "Marakani" olako odrekli. Jedno vreme proveo je u mlađim kategorijama Olimpijakosa, bio je i na radaru Mančester Junajtedu, ali nije mogao na "Old Traford" zbog radne dozvole, pa je na kraju završio u Holandiji. Do sada je za Herenven odigrao 101 meč i postigao 24 gola.


Hereneven ne beleži sjajne rezutlate, ali Đuričić smatra da mu je dolazak Van Bastena mnogo pomogao.


"Ranije sam imao mnogo problema. Malo sam igrao, bio sam isfrustriran i nervozan. Činilo mi se da sam gubio vreme. Ali, dolaskom Van Bastena se sve promenilo. Mnogo mi je pomogao i osećam se fenomenalno", kazao je mladi Srbin.


U međuvremenu je Đuričić postao i standardni član reprezentacije Srbije. Za "orlove" je debitovao februara prošle godine protiv Kipra, a prvi reprezentativni gol postigao je protiv Velsa u Novom Sadu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. Ukupno je odigrao devet mečeva za Srbiju uz dva postignuta gola i jedan je od aduta selektora Mihajlovića pred duel sa Hrvatima, sledećeg meseca u Zagrebu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online