Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.09.2017.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

Kakve je promene kod ove osobe izazvalo preseljenje u drugu državu?

Jedna od tradicionalnih (Hermesova) formula za sreću jeste benefici na uglovima, a za nesreću malefici na uglovima.

pixabay.com

U datom primeru ne može a da se ne primeti da je natus preseljenjem za Sarasota Beach doveo Jupitera na Asc a vladara 10 polja.

Pre svega, benefik na uglu je formula za sreću a on je egzaktno na Asc.

Ovo će natusu dati uspeh u poduhvatima, naročito u poslovima jer dovodi vladara karijere na sam ugao, može dati ekonomsko poboljšanje i viši životni standard… Kako ima kvadrat sa Mesecom i opziciju sa Uranom i Plutonom ovo se ne može izbeći, nepovoljno je što je u polje odnosa stavljen Uran i Pluton.

Uran u 7 polju nije povoljan za brak osim u slučaju da je partner već razveden a da natus ima dovoljno širine i slobodumlja te odnos shvati neobavezno i slobodno. No, u uobičajenim situacijama signifikator je za razvod te ako je natus u braku postoji tendencija razvoda, prekida, ili naglog gubitka bračnog partnera jer je tu i Pluton.

U svakom slučaju, drastične promene u partnerskim odnosima…

U karti za New London vladar karijere je bio u polju gubitaka a Uran i Pluton u polju posla te je natus po tom osnovu mogao trpeti dok u drugoj karti stavlja SČ na vrh 6 te će imati više prilike za posao a vladar karijere na vrh 1 te natusu sam po sebi dolazi posao.

Kvadrat sa Mesecom daće neumerenost i vid rasipnosti ali u relokaciskom horoskopu Mesec je doveden na vrh 4 što je važno da se natus oseća udobno i blisko mestu u kome živi.

Sledeće što se uočava jeste da je sada Sunce na MC …

Ovo natusu donosi uspon, položaj u društvu kao i podršku bitnih ljudi i autoriteta. Sa Suncem u 10 sada mora na neki način da se istakne, da zablista…

MC
Uglovi su veoma važni jer su oni zapravo kao antene koje privlače energiju, a najpre ono što je na samom uglu.

IC
Četvrta kuća daje osećaj udobnosti, pripadanja određenoj lokaciji, osećaj sigurnosti i stabilnosti. Govori i koliko se dobro uklapamo sa tradicijom, običajima, idejama i ljudima na datom mestu.
Mesec na vrhu 4 ima mnogo više snage nego u 3 te je natus poboljšao 4 u meri u kojoj je to moguće.

ASC
Planete na Ascendentu ispoljavaju direktan uticaj na vitalnost natusa, njegovu energiju, ličnost - ovde postoji najličnije direktno iskustvo koje govori o promenama samog natusa u tom mestu. Izražava se u vidu lične ekspresije i identiteta, glavnog fokusa, interesa i aktivnosti.
U relociranom čartu Jupiter je postavljen na Asc.

DESC
Desc simboliše partnerske odnose, odnose sa drugima, odnose sa javnošću, ljude koji dolaze u naš život i njihov uticaj na nas, kvalitet odnosa, pa je ova kuća veoma bitna ukoliko želimo da poboljšamo odnose, brak...
Što ovde nije slučaj…

1.
Sve što postoji u natalu je semena forma svega što se može desiti u bilo kojoj lokaciji.
Kako je pitanje koja je od ove dve lokacije bolja za pisanje astrološke knjige, neophodno je videti dali natus za isto ima potencijal.
Vladar 3 je u 10, a Merkur što bi moglo dati karijeru pisca u trigonu sa Marsom u 6 (posao, svakodnevne aktivnosti)
Sa ovim već postoji početni potencijal…
U relociranom čartu vladar 3 postaje Venera u Škorpionu gde Uran (astrologija) egzaltira i u blizini samog stepena egzaltacije Urana (11)
Venera u konjukciji sa Neptunom daće ovladavanje tajnama, inspiraciju za pisanje, i ostvarenje ideala (Neptun) kome teži…
A kako je ova Venera već u dobrom aspektu sa vladarem 10, u relociranom horoskopu vladar 10 je samo postavljen na ugao te se ovde daleko lakše izražava.

2.
Vladar 4 ostaje isti ali je Mesec doveden na vrh 4, 4 je kuća Meseca te osoba može imati osećaj bliskosti u mestu u kome živi.

3.
Aspekti koji se obrazuju ka uglovima.
Asc je došao na 5 stepen, stepen Lava (kreativnost,talenti, vrednosti, publika)
Uran je na 5 stepenu Device i egzaktno je na vrhu 7 (kako smo prihvaćeni u javnosti i šta nas u javnost izvodi (Uran))
Jupiter je na 5 stepenu Riba i sada je egzaktno na Asc.

4.
Kuća u kojoj se nalazi natalni vldara Asc.
Natalni vladar Asc je Jupiter u natalnoj 12 te natus teško dolazi do izražaja u ovoj kući. Bez obzira što je ovo dobra kuća za istraživanje više je za sve što je zatvorenog tipa.
Sa relokacijom natalni vladar Asc dolazi u 1 te natus više dolazi do izražaja. Jača identite i osećaj vrednosti. Daje samouverenost i potrebu da se istakne… Aspekti ka ovoj planeti se neće promeniti, ali će se promeniti njen status u kući.
Jupiteru u 12 nije loše ali ako natus želi da se istakne mora izaći iz 12…
Osoba sa relokacijom postaje otvorenija… U natalu ima aspekat vladara Asc sa planetom u 3 a sada ovo samo jača. Pogotovu što sada dolazi u harmoničan aspekat sa vladarem 3, Venerom te počinje da se izražava skladnije, prijatnije … Dobija od Venere rafiniranost i finoću u izražavanju, mada je sama Venera u izgonu kao i Merkur. Dok je u prethodnom slučaju vladar 3 bio Merkur u izgonu u trigonu sa Marsom te je izražavanje bilo oštrije i direktnije.

5.
Stanje sa relociranim vladarem Asc
Relocirani vladar Asc je planeta koja je natalno snažna i povoljna i u povoljnom aspektu sa vladarem 3 (pisanje) u relociranoj karti.

6.
Obratiti pažnju da li vladari natalnih uglova formiraju aspekte ka relociranim uglovima. Područja u kojima postoji pozitivna veza između natalnih vladara uglova i relokacijskih uglova nose u sebi potencijal za uspeh u životu.
Vladar natalne 1 pravi konjukciju sa relociranim Asc, vladar natalne 12 (istraživanje) je na vrhu relocirane 7 (javno) i u sekstilu sa relociranim vladarem 3, Venerom…

7.
Ukoliko postoje planete koje su na uglovima u relokacionom horoskopu, pa čak i ako ne prave aspekte sa natalnim uglovima ili ako nisu vladari natalnih uglova – one će svejedno biti one koje bivaju probuđene.
Ovo smo već opisali kroz stavku 6.
Probuđeni su Jupiter i Uran a što je važno za njen cilj, pisanje astrološke knjige. A sa Jupiterom status i uspeh se dovode u 1 na Asc.

8.
Ukoliko su naglašene pozicije planeta u 6, 8 ili 12 u relokacijskoj mapi – to ukazuje da su opšte tendencije za uspeh u najvećem broju aktivnosti života u tom mestu oslabljene.
Sa relokacijom natus jača jer izlazi iz natalnih 6,8 i 12.

9.
Obratiti pažnju na kuće u kojima se nalaze Sunce i Mesec, budući da su oni uvek signifikatori izvora života.
U relociranom čartu Sunce je u 10 a Mesec na vrhu 4 što će natusu promeniti situaciju vezano za simboliku ovih polja.
Obe pozicije su već protumačene u gornjim redovima.
Zaključak je da su promene izazvane relociranjem povoljne za natusa.
Naročito za pisanje astrološke knjige

Autor teksta. Astrolog Tanja Joksimović, I.S.A.R CAP Astrolog © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Roditelji po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online