Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.08.2017.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

Kod za Astrologa!

Postoje ljudi koji su talentovani za astrologiju ali ih put ne vodi u tom pravcu, ili se ovo kanališe kroz neku drugu sferu života...

pixabay.com
Da li ste vi talentovani za astrologa?

Jednostavno je proceniti koliko je neko talentovan za astrologiju, ali talenat nije dovoljan. Kao i u drugim oblastima potrebno je neprekidno se razvijati, vežbati i sistematizovati znanje.

Tokom učenja razvija se astrološki način razmišljanja, kao i osećaj za astrološku simboliku.

A najvažnije od svega jeste voleti astrologiju.

Ono što vrstan astrolog treba da poseduje jeste jasna logika kojom spaja različite simbole i vrši sintezu jedne slike.

Mora poznavati i razumeti astrološke principe i gramatiku.

U natalnoj karti osobe koja želi da se bavi astrologijom potrebno je da je, pre svega, serija 3 povezana sa serijom 11.

Esencijalni astrološki kod su Merkur i Uran, 3 i 11 međusobno povezani i dopunjeni serijom 12 koja predstavlja istraživanje, uranjanje u nepoznato, stvaranje slika, intuicija...

Ponekad, kroz seriju 12 uočavamo da se je osoba već bavila astrologijom i da sada samo nastavlja da dopunjuje znanje ili da se razvija u ovom pravcu.

Dakle, kod za astrologa se može prikazati ovom formulom:

3+11+12 = ASTROLOG

Seriju 12 je polje nesvesnog, a povezanost sa 3 iz nesvesnog se mogu izvući poruke i ako su dobri aspekti, te poruke preneti „neiskrivljene“ ličnim stavom.

Serija 11 je pored inteligencije i objektivnost te je nužno da bude povezano sa 3.

Poruke koje se tada dobiju mogu se preneti „neobojene“ ličnim stavovima i emocijama.

Ako je naglašena samo serija 3 i 11 ukazuje na brzinu u donošenju zaključaka, neospornu inteligenciju i šansu da se usvoji znanje.

Sa 3 i 12 izvlačenje slika (vidovitost)

Ali ako ne učestvuje i 11 natus je nesiguran, jer nema pozadinu kroz znanje. Sa serijom 12 emocije lako utiču na 3, a kako je 12 i greška, lako se pogreši. Kada se samo jednom pogreši osoba koja prenosi poruku se DESTABILIZUJE.

Kada je povezana 11 tada se kroz znanje kontaktira i polje nesvesnog. Spajaju se osećaj, znanje i komunikacija.

Pored tehničkog znanja astrologije (3 i 11) treba osetiti (12) i oživeti slike (12)

Astrolog, takođe, treba da ima stabilnu seriju 4, u suprotnom počinje da se identifikuje sa sopstvenim emocijama, ili da upija „tuđa stanja“

U seriji 12 živi kolektivno nesvesno, žive mitovi i „sve priče koje su negde ispričane“ dok, preko 3 i 11 dobijamo mogućnost da odvojimo realno od nerealnog, lažno od istinitog, moguće od nemogućeg.

I to odvaja astrologa od vidovnjaka.

Za bavljenje tarotom biće dovoljna povezanost 3 i 12 ako je stabilna 4, a za astrologiju je neophodno uključiti i 11.

MAJA

Maja je Asc Lav, kreativna, samouverena i orijentisana ka nastupu i sceni. Sunce je u Devici te je to nešto što je praktično, ispoljava se kroz svakodnevne aktivnosti.

Sunce u Devici traži preciznost i tačnost te je time i sposobna za analizu.

11 polje pada u znak Blizanaca te su se već kroz kuću i znak spojili serija 11 i 3.

Lični vladar 11/astrologija je Merkur u sedištu (pametan, analitičan, objektivan Merkur) u sekstilu sa Uranom/serija 11 u znaku egzaltacije.

Ovo je sledeći pokazatelj da je natus sposoban da usvoji znanje iz astrologije i da ga ispravno interpretira.

U 3 polju je Venera u sedištu na 11 stepenu/astrologija, voleti astrologiju, sa Jupiterom/obrazovanje i egzaltiranim Saturnom/red, organizacija, sistematičnost.

Ovo je u sekstilu sa Mesecom u 12/slike iz nesvesnog.

Snažni 3 i 12 ukazuju na lakoću u snalaženju sa tarot kartama kao i na mogućnost uranjanja u slike iz kolektivnog nesvesnog. Ali, natus je Devica sa snažnim Merkurom, te je nedovoljno da ostane samo na tarot kartama. Devica u njoj traži analitičniji i inteligentniji pristup, kao i način da sve proveri i potvrdi još kroz nešto...

Postavila je pitanje dali ima potencijala za studije astrologije?

Vladar 9/studije je Mars u 12, u sekstilu sa Merkurom, serija 3, u Devici a vladarem 11.

Očigledno je da se spaja kod 3+11+12 = ASTROLOG

Maji se može dati odgovor da ima potencijal za studije astrologije i talenat za isto. Da neće biti problema sa usvajanjem znanja.

Ali se, takođe, mora skrenuti pažnja da je vladar 9/studije, gotovo na stepenu svog pada (28 stepen Raka – pad Marsa) te će nedostajati energije. Vladar 4 kvadrira vladara 9 u orbisu od 4 stepena te će morati da obaveze u domu preraspodeli jer je ovo faktor koji ometa.

Takođe će morati da vodi računa o emocionalnoj higijeni, kroz neku duhovnu praksu (molitva,meditacija, vizuelizacija), jer će postati „sunđer“ koji upija tuđe emocije.

Dispozitor studija je Mesec u sekstilu sa planetama u 3/učenje i vladarem 10/status.

Ako počne sa studijama naći će i način da se drukčije organizuje te završi studije i dobije status diplomiranog astrologa.

Takođe, povezanost ovih faktora ukazuje na uspešno/vladar 10 studiranje/sekstil dispozitor vladar 9 i bavljenje, primenjivanje astrologije, jer je sve u konjukciji sa vladarem 6/praktično primenjeno.

U ovoj natalnoj karti postoji kod za astrologa. Takođe, mogućnost da se završe studije a slike iz 12 precizno i provereno (Merkur sekstil Uran) pretoče u tačne prognoze.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Tarot tumač!
ZVEZDE I MISTERIJE Tamna strana ljubavi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online