Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.03.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Vatra i njena ezoterijska značenja!

Vatra pre svega predstavlja duh života, bez nje nebi bilo ni samog života. Vatra je element začeća, ali takđe simbolizuje jaku intuiciju i maštu, jer svojim mističnim oblicima ljude podstiče na različita razmišljanja. Oduvek se koristila u ezoteriji, a svi oklutni obredi su bez nje bili nezamislivi. Vatra predstavlja osnovno "pogonsko gorivo" silu koja je nenadmašna i daje energiju koja je nemerljivo velika da "pogura" sve ono što pojedinac želi da postigne.

pixabay.com
 

Astrološki gledano predstavlja znake:

1. Ovan - kao Kardinalni vatreni znak.

2. Lav - Fiksni vatreni znak

3. Strelac - Promenljiv ali podstiče požar.

Vatra naviše zrači energiju ka spolja. Energija koju od vatre dobijamo je topla i suva. Priroda elementa Vatre - Koleričana.

Vatra predstavlja ono što se zapali, predstavla intuiciju, element je orijentisan ka budućnosti, donosi inspiraciju, a posebno kada je inspiracija vezana za budućnost i nešto što tek treba da se dogodi. Vatra je prečišćavanje i muška energija koja je povezana sa jakom voljom. Vatra stvara, uništava, opeče kad loše gospodarimo sa njom, ali vatra snažno pročišćava. Zbog toga su u davna vremena kod nekih naroda primećena verovanja da vatra može da leči, pa je njena primena u medicini bila velika, a i danas se kako medicina, tako gotovo ni jedna nauka ne može zamisliti. Vatra može izlečiti ili uništiti, može dovesti do novog života posle uništenja starog.

Vatra je svestrana, intuitivna, spontana, podiže entuzijazam, strastvena, motivisana, optimista, avanturista, nemirna...

Traži jasnoću, jasne zadatke, ukazuje nam na smer kojim trebamo krenuti. Vatra takođe može zaplašiti, pa je u nekim kulturama bila poznata i kao simbol straha, kojim su se ljudi služili onda kada žele da nekog zaplaše ili zaista unište.

Senka nad snagom elementa Vatre, kad je Vatra oslabljena je - nedostatak duha, preuzimanje rizika, letargija, nedostatak mašte.

Arhetip vatre - Otac.

Pravac, Direkcija vatre - Sever.

Astrološki suprotan je element Vazduha ali on pomaže, hrani požar te promoviše ideje i planove kreirane u elementu Vatre.

Psihološka suprotnost je element Zemlja koji prihvata realnost, praktičan je, dok VATRA razvija intuitivnu funkciju.

Element koji je suprotan je - Voda - ona može da pomogne da se vatra ugasi, što asocira na to da bi se dve energije znakova u ova dva različita elementa uglavnom mogle dobro složiti.

                                        Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Kad čovek gori kao sveća
ZVEZDE I MISTERIJE Ljudsko telo kao upaljač
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online