Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.01.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Svekrva me izluđuje!

Odnos između svekrve i snaje je nešto što oduvek intrigira. To je poseban odnos, posebnog (uglavnom) negativnog energetskog naboja, koji se jako retko u celosti, a verodostojno, može opisati rečima. O ovim odnosima su pisani romani, snimani filmovi, ali i serije u nastavcima, jer naprosto, tema je previše kompleksna i složena da bi se moglo kratko sve opisati i prepričati.

Moram da priznam da sam u svojoj višedecenijskoj karijeri Astrologa, od korisnica čula dosta puta i neke lepe primere, poput izjava "Bolja mi je snaja nego sin" ili "Bolja mi je svekrva nego majka" i zaista se svaki put oduševim na takve izjave, i iskustva, ali istini za volju, to je jako redak slučaj. Ovaj slučaj koji sam danas odlučila da vam prenesem, je slučaj moje korisnice koja živi u dijaspori i koja ima jedan klasičan problem odnosa sa svojom svekrvom.

zastavki.com
 

Pitanje: Svekrva mi bila u poseti mesec dana. Živimo u inostranstvu. Ona dolazi jednom godišnje u goste. Kada je ona tu, muž moj je njoj posvećen 1000 posto, ne primećuje ni mene ni decu. Šetaju da nijednom decu nisu uzeli sa sobom, uzmu decu kad im ja napomenem. Mene su totalno ignorisali deset dana dok nisam poludela. Jel sam ja luda ili su oni? Kaže mi da sam ja ljubomorna na nju? Ja ljubomorna? Uspela je da sina odvoji od nas tako je isto za vreme godišnjih odmora, uvek kad je ona tu. Ludim ali najviše mi žao dece. Samo šapuću i vrata zatvaraju da ne čujem!  Više ne znam šta da mislim, ali definitivno sam udata za običnog maminog mezimca koji se još nije odvojio od  mamine suknje! Nikad na mojoj strani nije! Šta da radim? Da li da se svađam ili ignorišem, šta mi je najpametnije?

Ja XX/XX/19XX 23:00 Muž XX/XX/19XX 15:30 Svekrva XX/XX/19XX vreme ne znam, ne zna ni ona, a rođena je u štali!

Odgovor: Poštovana. Pre svega hvala na iscrpnom opisu situacije u kojoj ste se našli. Jasno je da Vam nije lako da se nosite sa celom situacijom u kojoj se nalazite, ali naprosto, ne treba ni previše dramatizovati. Ne želim da steknete utisak da ja umanjujem ozbiljnost situacije u kojoj ste se našli, ali stvari nisu baš toliko tragične.

Da budem veoma direktna i otvorena. Vaša svekrva jeste "čudna žena" i Vi sta za 99.9% onoga što ste napisali, istinski u pravu. Vi biste verovatno "patili muke" da ste u istom gradu ili ne daj bože u zajednici sa njom. Ali niste! "Kvaka" je u tome! Ona je tu, godišnje deset dana, neka bude i mesec dana, ali nije više od toga, i trebate da razmišljate po sistemu "ko je šiša"!

Moram da priznam da ona jeste vezana za svog sina maksimalno i da spada u onu vrstu patoloških majki koje su istinski opsednute svojim detetom, ali opet, s neke druge strane, ona samo ne uviđa da greši. Ne uviđa da greši ni prema Vama, ni prema svojim unucima. Jednostavno, i da joj skrenete pažnju, kao što ste i učinili u jednom momentu, ona neće to shvatiti na način kako bi trebalo. Narodski rečeno, pošto nema efekta "manite se ćorava posla".

Sve u svemu, Vi ste daleko, a kad ona nije tu i njena energija, Vi i suprug funkcionišete baš skladno. On je dobar muž i dobar otac. Razlog njegove "paklene" posvećenosti njoj, je u tome što njega nekako grize savest, jer je odlaskom u inostranstvo nju ostavio. Ako dobro tumačim aspekte, a ne mislim da grešim, Vaš suprug je jedinac, a Vaš svekar nažalost nije više među nama. I to je sve ono što njega bukvalno "tera" da iskoristi svaki trenutak da svojoj majci nadomesti prazninu i gubitak koji je nastao time kada ste u inostranstvo otišli.

Do duše, ja lično zaista ne vidim, šta bi ih deca ometala u tim šetnjama koje čine, ali u svakom slučaju, moj savet je takav da situaciju ignorišete i da joj ne dajete na značaju, jer Vi imate dobrog muža i lep brak, a zbog svekrve koja slučajno (ili malkice namerno) želi da "mrsi konce", ne trebate da dozvolite da se u Vašem braku dešavaju svađe.

                                         Svako dobro i sve najbolje od srca. Astrolog. Katarina Anđelić

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Horoskop otkriva poroke i mane
ZVEZDE I MISTERIJE Prokletstvo ostrva Lokrum
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online