Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.01.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Započnite uspešnu godinu štednjom! Jevrejski trougao!

Kada su prvi dani godine akutelni, tada smo svi skloni da trošimo i preko mere. Međutim, hajde da preokrenemo situaciju! Svaki početak, a nova kalendarska godina sigurno podrazumeva početak novog ciklusa, podrazumeva novo postavljanje standarda. Ako standarde za ovu godinu postavimo onako kako-treba, moguće je da godinu završimo sa sasvim pozitivnim saldom. Drugim rečima, zašto samim krajem Decembra 2017 godine ne bismo imali nešto „u šteku“?

pixabay.com

Šta god da čovek radi, uvek treba da se ugleda na one najbolje. A ko su majstori zanata kada je štednja u pitanju, ako ne Jevreji ?! Jevreji su poznata nacija po tome da su poslovno uspešni. Vekovima, generacije Jevreja imaju veliko bogatstvo. Da nije bilo svega onog lošeg, što ih je snalazilo u istoriji, verovatno da bi danas bili neprikosnovena nacija po broju multi-milijardera. Međutim, i pored svega lošeg što im se događalo kroz vreme, i dan danas broj Jevreja koji su mega-bogati, je veoma velik. U čemu je njihova tajna?

Prevashodno je ključ njihovog uspeha u porodičnom biznisu. Pre svega se oslanjaju na svoje bliske srodnike kao osobe od poverenja. Tu dolazimo do tradicije koja je veoma važna i predstavlja zagarantovanu polovinu uspeha u svakom poslu. Vredan rad male porodične zajednice, odnosno male komune, definitivno njih dovodi do uspeha, a istu formulu možete primeniti i vi! Ako već niste u mogućnosti da sada osnujete porodični posao, razmislite u tome u perspektivi. Između ostalog, formula dobre zarade, može se napraviti i na nešto moderniji ili makar prilagođen našem vremenu, način, a to je da se u poslu, okružite osobama u koje imate izuzetno poverenje.

Budući da su Jevreji osobe koje se uglavnom bave privatnim biznisom i njihovi saveti se uglavnom odnose na isti, ali se generalno, ova formula „trougla štednje“, koju su dali, može primenti na svaki posao. Ma kojim poslom da se bavite, pravo je vreme, sada, početkom godine, da primenite ovo staro jevrejsko pravilo i da u perspektivi za sebe stvorite pozitivan saldo i da vam godina bude maksimalno uspešna.

Dakle, ako želite da uspete, po Jevrejskoj formuli, svaku zaradu (platu) trebate da podelite u tri jednaka dela.

Prvu trećinu svoje zarade iz prethodnog meseca, trebate odmah da uštedite! To je novac koji trebate iz momenta kada zaradu uzmete u ruke, da stavite „sa strane“ i da ne dirate! To je novac namenjen za štednju, koji trebate držati na jednom određenom mesu. On treba da se gomila, i da čeka sledeći mesec da nova trećina zarade dođe na isto mesto.

Drugu trećinu svoje zarade iz prethodnog meseca, trebate odmah da investirate u posao! Jevreji veruju da ako želite da vam posao i dalje napreduje, da se uvećava, da bude bolji, da su investicije preko potrebne i da će na takav način, kada hronično, svakog meseca ulažete u mašine, alate, edukaciju svoju, svojih zaposlenih, posao biti samo bolji i bolji i da nikada neće nazadovati, a da će profit biti samo veći i veći.

Poslednju trećinu svoje zarade iz prethodnog meseca, po Jevrejima, trebate potrošiti bez ustezanja! Kada su prve dve trećine zarade u pitanju, one su realno rečeno veoma restriktivne, ali je tu zato ova treća, koja rešava sve dileme. Naime, Jevreji veruju u to da ako želite da vam vaš posao koji imate procveta, morate da imate klijente, mušterije, potrošače. A da bi ti isti potrošači, imali šta da potroše kod vas, neko mora da poptroši i kod njih!

Dakle, po Jevrejima, za vaš posao, vrlo je korisno, svrsishodno da novac ostavite ugostiteljima, trgovcima, i raznim ljudima koju pružaju raznorazne usluge, jer po njima lova mora da „cirkuliše“. Ovo ima malo veze i za sujeverjem, ali u globalu, nešto slično se može naći i u svim udžbenicima ekonomije.

Puno sreće i mnogo uštede u 2017-toj!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online