Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.01.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Koliko ste "prokleto" ambiciozni?

Postoji mnogo ljudi koji su istinski ambiciozni i njihova ambicioznost se ne tumači na loš način. Međutim, kao i u svemu u životu, čovek negde treba da pronađe meru. Šta se dešava u onom slučaju kada u ambiciji preteramo? Da li postajemo problematični ili se nešto drugo sa nama dešava? Da li konstantna želja za uspehom može da dobije neki neprirodan tok i da preuzme kontrolu nad životom pojedinca? Odgovor je veoma jednostavan – može!

pixabay.com

Tada nastaje nešto što se žargonski naziva "prokleta ambicioznost", a tumači se kao želja za konstantnim uspehom, često nerealnim i po cenu koštanja koja često može biti "skupa"! Koliko ste skloni da upadnete u ovakvo stanje duha, pokazuje sledeća analiza.

Ovan

Ovnovi mogu pod uticajem izvesnih okolnosti da dođu do toga da postanu i "prokleto ambiciozni“. Njihov problem je u tome što su oni znak koji u osnovi sadrži ambiciju i sve što bi moglo da se tumači kao uspeh njih motiviše. Ako vežu uspeh za uspehom, navići će se na to i poželeće da budu uspešni i dalje po svaku cenu.

Bik

Bikovi mogu da budu "papreno ambiciozni". Recimo da je to kategorija koja se ipak tumači kao nešto što je za lestvicu ispod od "proklete ambicioznosti". Naprosto, oni vole da budu uspešni, ali umeju da prepoznaju to da im je ambicija počela da vlada životom, duhom, telom i da to maksimalno iskontrolišu.

Blizanci

Blizanci imaju dosta "zdrave" ambicije. U osnovi, kod njih je sadržana jedna težnja za komfornim životom, pa oni retko kada mogu da muče sebe, iscrpljuju se radom, samo da bi postigli neke ciljeve. Deo "proklete ambicije“ koji im se ipak može "prikačiti“, je taj da će želeti uspeh bez obzira na druge oko sebe.

Rak

Rakovi sigurno ne podpadaju pod uticaj nikakvih ambicija koje ne bi bile u granicama normale. Oni jako dobro umeju da se kontrolišu, a uspeh u prinicpu i nije nešto na šta se „lože“, budući da Rakovi mogu da budu izuzetno srećni i sa jako malo novca, para, pod uslovom da su neke druge stvari kod njih ispunjene.

Lav

Lavovi mogu da odu u ovu vrstu ekstrema, jer postoji jedna tendencija i potreba kod njih, da se osećaju superiorno u odnosu na druge. A kako bi to najbolje postigli, nego da se njihove ambicije ostvare. Lav može da „grize“ samo da bi došao do uspeha i ostvario svoje ciljeve u poslu, položaju ili materijalnom smislu.

Devica

Devica koja je u osnovi veoma sentimentalna kada je „podela plena“ u pitanju, baš i neće biti kolegijalna, solidarna, odnosno neće na bilo koji način dovoditi sebe u rizik da ostane „kratkih rukava“. Oni jesu u velikoj meri „prokleto ambiciozni“ samo što to dolazi u lepom pakovanju, pa je to jako teško ustanoviti.

Vaga

Vaga ume da podredi svoj život poslu, ambiciji i uspehu i da zaista uništi svoj društveni život, slobodno vreme, da ostane bez prijatelja. Vaga neće oštetiti druge zbog svoje ambicije (uglavnom), ali će biti veoma autodestruktivna i taj osećaj može da je obuzme toliko da čak možda nikada i ne prestane!

Škorpija

Škorpije su primer proklete ambicije „iz udžbenika“! Posmatrajući njihove ambicije koje su uvek megalomanske, neralne i tu borbu za njihovo ostvarivanje želja, mogu da se pišu doktorske disertacije! Oni će apsolutno ići protiv svega, svih, samo da stignu do cilja, ali ih to ne frustrira niti čini nesrećnim, naprotiv!

Strelac

Stelac uglavnom ima u sebi zdravu vrstu ambicije. Njihov vredan rad, uglavnom ne pređe u neku lošu fazu koja se tumači na loš način ili bilo šta slično. Osnova je dosta dobra da oni mogu da vladaju sobom i sopstvenim ambicijama. Tek ponekada odu u ekstrem, ali to uglavnom bude samo na neki kraći period.

Jarac

Jarčevi i „prokleta ambicija“ ne moraju da budu značajno povezani! Ponekada može da se dogodi da Jarac, ako je u dužem vremenu vredno radio, a nije dobio priznanje za svoj uspeh, ili materializovao rad na željen način, bude u nekoj vrsti žurbe za uspehom unutar koje isplivaju neki elementi proklete ambicioznosti.

Vodolija

Vodolija je možda i najamnje od svih „prokleto ambiciozan“ znak! U globalu, one su veoma srećne kada usreće druge, pa će ponajmanje svoj uspeh, gledati da temelje na neuspehu nekog drugog. Takođe, oni neće da se liše svog komfora, slobodnog vremena za porodicu i kreativne aktivnosti samo da bi malo više zaradili.

Ribe

Ribe pored Škorpija mogu da se tumače kao jedan od naj „prokleto-ambicioznijih“ znakova zodijaka. One bi trebale značajno da vode računa o tome da ne odu u ekstrem, ako je ikako moguće, jer u globalu, ekstremna stanja za nju nisu dobra, i ona ne ume onoliko dobro da se s tim nosi kao Škorpija, a da ne bude samodestruktivna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online