Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2016.
09:00
astrosavet.rs, Vestionline A

Društvo me je najstrašnije ispalilo za proslavu Nove godine!

Astrološki aspekt poimanja prijateljstva je zaista mnogo puta analiziran. Ono što prijateljstvo ljudima predstavlja, način na koji oni to posmatraju, lojalnost, ali i spremnost za odricanje samo su neke stvari koje razlikuju ljude. Prijateljstvo i poimanje istog podrazumeva to da se ljudi dosta puta odreknu nečega zarad druge osobe, odnosno prijatelja. Ako uz minimalna odricanja, odnosno korekcije, prijateljstvo ne može da funkcioniše korektno, onda je pravo pitanje da li su te osobe dovoljno kompatibilne da se druže, odnosno da li je to prijateljstvo uopšte vredno ulaganja truda ili bi trebalo odustati. Evo jednog pitanja koje je prosta ilustracija svega onoga što može da se tumači kao pogrešna polazna osnova za prijateljstvo.

pixabay.com
 

Pitanje

Imam pitanje za vas. Pozvala sam moje malo društvo (njih petoro) kod mene da provedu Novu godinu, odnosno da proslavimo novogodišnje veče. Svi su sa oduševljenjem prihvatili. Nakon nekog vremena su mi rekli da su oni (svih petoro) odlučili da ipak uplate putovanje u Beč za Novu godinu, jer su našli nešto jako povoljno, preko nekih popusta koje je agencija dala. Da napomenem da mene nisu ni ponudili, a razlog tome je da su unapred znali da ja neću moći da idem, jer jedina od nas petoro nisam zaposlena.

Zapanjena sam, tužna, besna i razočarana. Sva osećanja su se pomešala u meni. Osećam se nekako jedno i odbačeno. Izgleda da sam ja u njihovim očima neka jadnica koja će Novu godinu provesti kod kuće, i to sama, dok će oni da se provode po Beču, verovatno da me se neće ni setiti. Imate li savet šta da radim? Ako budem ostala sama za Novu godinu, biću tužna, a onda će mi takva biti cela 2017 godina. Pomozite! Rođena sam XX.XX.19XX u 00:25 u Beogradu.

Odgovor

Poštovana korisnice. Po konstalaciji planeta Vašeg natala mogu da zaključim da ste kao osoba zaista pravi prijatelj, neko ko se zaista trudi da bude maksimalno korektan i da održava prijateljstvo. Uvek ste spremni da činite ustupke i da u svakom smislu budete fleksibilni. Vi ste pravi prijatelj, i definitivno zaslužujete da imate prave prijatelje u svom okruženju.

Dete više niste i krajnje je vreme da se osvestite i u tom smislu, odnosno da počnete da za sebe tražite adekvatno društvo, prave prijatelje i ja sam uverena da ćete ih naći. Kada je reč o celoj situaciji u kojoj ste se našli, moram da kažem da sam i sama jako šokirana. Odnosno, najverovatnije da cela situacija i ne bi bila toliko strašna i dramatična da oni nisu prvo obećali da će proslaviti Novu godinu kod Vas, da bi ovo na kraju došlo kao neka promena. Ta promena govori o tome da oni imaju stravičnu želju da budu "in". Naprosto, nije to putovanje u Beč toliko megalomanski skupo, da bi oni zapravo bili nešto posebno iznad Vas.

Vama naredne godine, odnosno već u martu mesecu, stoji zaposlenje, to ću Vam reći, iako me niste pitali, jer smatram važnim. To će biti jako dobar i perspektivan posao unutar većeg kolektiva i verujem da ćete možda među tim novim kolegama, moći da pronađete neke osobe sa kojima ćete se bolje i kvalitetnije družiti.

Ovom Vašem, još uvek, postojećem društvu, definitivno je više stalo da naprave tri i po fotografije u Beču, koje će izbaciti na društvene mreže, kako bi bili trendy, nego da se solidarišu sa Vama i da provedu praznike zajedno. Ako mene lično pitate, smatram da Vam to apsolutno nije nikakvo društvo. Moguće da je dobro ovo što su sada tako postupili, jer je ovo samo minimalna manifestacija onoga kako bi oni postupili da se nađete u nekoj konkretno problematičnoj situaciji, odnosno kada bi trebalo da Vam budu od pomoći.

Iako mi nije lako da to kažem, ali smatram da trebate da ozbiljno revidirate druženje sa njima, ili čak da ga prekinete i da se aktivno date u potragu za nekim novim društvom, koje će između ostalog biti spremno, pa makar na neke male žrtve, zarad prijateljstva.

Kao što već rekoh, sigurna sam da ćete već tokom naredne godine imati mogućnost da upoznate neke druge i nove ljude, koji će Vam biti istinski prijatelji, a kada je sama novogodišnja noć u pitanju, ako baš ne uspete da se snađete da je provedete u krugu makar nekih poznanika ili rodbine, definitivno savetujem da prošetate napolju. Beograd je velik grad, biće organizovane razne proslave na otvorenom, pa možete prošetati i sigurna sam da ćete osetiti pozitivne vibracije muzike i drugih veselih ljudi, što je svakako dobar način da se kroči u Novu godinu!

                                                            Sve najbolje od srca. Vaš Astrolog. Katarina Anđelić

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Modna pista u najluđoj noći
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Hitlerovo tajno oružje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online