Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.11.2016.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

Koliki ste snob?

Šta je to snob? To je osoba koja želi da sve one "iznad" sebe impresionira, a one "ispod" svog nivoa da baci u još dublje ponore. Ukratko, snob se svim silama trudi da učvrsti svoj status u društvu, a uvek na račun nekog drugog. Snobu je, veoma važno mišljenje drugih ljudi. Naime, "elitista" ide u operu jer voli takvu muziku. Snob ide samo zato što želi da tamo bude viđen. Ako želite da budete snob, neprestano morate da pokazujete koliko ste važni i stalno morate da pazite na konkurenciju, što znači da baš i nije lako biti snob.

pixabay.com
Ja, pa ja, pa ja...

Snobove ne treba nikako mešati sa malograđanima, jer su razlike drastične. Osnovna razlika je što malograđani, za razliku od snobova nemaju stila, i generalno pate od kompleksa niže vrednosti, uglavnom zbog svog porekla, dok snobovi u sebi kriju prave hedoniste, uživaju u luksuzu, ne pate od kompleksa, i vole da neguju imidž osobe koja uživa u svim segmentima života.

Ovan

Ovnovi generalno mogu da budu savršeni snobovi, jer je sve njihovo najbolje, naj od naj. Oni uživaju u tome da drugima prepičavaju ono što imaju, rade, čine, na način posebnog ekskluziviteta, kao da to niko drugi ne može. Oni zaista uživaju da budu moderni, imaju sve najnovije, to posmatraju kao dokaz uspeha.

Bik

Bikovi bi mogli da budu solidni snobovi, ako bi u sebi uspeli da prenebregnu neke činjenice koje ih vraćaju konstantno u njihovu prizemnost. Zato samo retki Bikovi uspeju da postanu pravi snobovi i to uglavnom pod uticajem partnera ili drugih životnih okolnosti koji uspeju da ih vinu "u nebesa".

Blizanci

Blizanci su rođeni snobovi. Međutim, postoji opasnost kod njih, da svoj snobizam pobrkaju sa foliranjem. Isto kao što metafora koja stiže metaforu, pređe u alegoriju, tako i njihovi hvalospevi i užitci mogu da postanu previše očigledni, pa kod ovog znaka postoji rizik da postanu snobovi bez imalo stila i mere.

Rak

Rak kao umetnička duša, ume da bude dosta kreativan snob. Rak postaje snob onda kada svoju umetničku stranu, ne plasira na valjan način. Njima snobizam ume da predstavlja dobro utočište. Takođe, kod Raka postoji bojazan da će njihov snobizam biti više izražen u zahtevnosti kada treba neko drugi da im ugađa.

Lav

Lav je naprosto savršen snob. On sve radi sa stilom. Ima dosta ukusa, prati trendove i strašno mu je važno, iz kakvog tanjira jede, u kakvoj posteljini spava i kakvu pastu za zube koristi. Lavovi svoj snobizam ispoljavaju u svakoj sekvenci i segnemtu života, pa je nemoguće da to prođe nezapaženo.

Devica

Device su bolesno pedantne osobe koju svoju pedanteriju reflektuju i kroz snobizam. Tako će oni jesti iskjučivo organsku hranu, jer je ona skuplja, a pod izgovorom da je zdravija. Takođe, mogu potrošiti čitavo bogatstvo na antialergijsku posteljinu i slično. Takođe, biraju garerobu kao pravi snobovi.

Vaga

Vage su dosta racionalne osobe i kada je snobizam u pitanju, generalno se „gube“. U nekom segmentu njihovog života mogu da isplivaju elementi snoba, ali to su uglavnom samo sitnice. U globalu, nemaju ponašanje snoba, a budući da su prilagodljivi, neće im smetati da se nađu nekom društvu vrh snobova.

Škorpija

Škorpije su „bolesni“ snobovi, koji uživaju da pripadaju vrhunskom establishmentu. Sve u vezi njih mora biti posebno. Oni jedu posebnu hranu, na posebnim mestima, imaju garderobu koju ili niko drugi nema, ili ima jako mali broj ljudi. Njihov snobizam je jasan i ako ste sa njima u društvu, smatrajte se posebnima.

Strelac

Strelčevi kaobajagi mogu da se trude da budu snobovi, ali uglavnom negde pogreše i naprosto ne ispune one neke ciljeve koji se od njih očekuju da bi bili pravi snobovi. Na momente deluje kao da su naučili kako treba da se ponaša pravi snob, ali generalno, sve se zavrsi samo na motivaciji da postanu snobovi.

Jarac

Jarčevi umeju da uživaju u mnogo malih sitnica, poput ispijanja kafe i slično, ali ih to nečini snobovima već hedonistima. Iz njihovog hedonizma, može da se rodi snobizam pod uticajem raznih i različitih okolnosti, ali u globalu, kod njih, čak i kada su snobovi, bude zastupljen neki neopterećujući snobizam.

Vodolija

Vodolije nisu osobe sa dobrom predispozicijom da postanu snobovi. Jedina ili skoro jedina sfera u kojoj se njihov snobizam istinski ispoljava, to je umetnost. Oni naprosto ne konzumiraju bilo kakvu umetnost, već onu probranu, za uzak krug ljudi, koju zapravo velika masa ljudi ne bi ni uspela da valjano shvati.

Ribe

Ribe umeju da izgaraju u želji da postanu pravi snobovi. Trude se bukvalno od malena da usvoje sve neophodne manire jednog snoba. Njihov snobizam im daje moć i neku vrstu samopoudanja koja im je neophodna. Snobovi postaju u želji da uživaju, ali i da drugi znaju da užitak trebaju da im priušte.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Imam sestru bahatog monstruma!
ZVEZDE I MISTERIJE Koliko se palite na lovu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online