Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.11.2016.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Da li ste osoba sažaljive prirode?

Sažaljivost je karakterna osobina koja se u društvu visoko vrednuje. Svako voli da vidi da ste se sažalili nad njegovim problemima, ne zbog toga što će posle toga problem biti rešen, već zbog toga što će se jasno znati da se indetifikujete sa tuđim problemom, i na kraju da ste pravi prijatelj. Doduše, ako ste osoba koja je previše sažaljiva, postoji osnovana bojazan da drugi mogu da počnu da vas doživljavaju kao savršeno "rame za plakanje", pa da tendenciozno sa vama dele samo one neke loše stvari.

zastavki.com
 

Sažaljivost pojedinca govori o tome da taj neko ima dušu, ljudskost, moral, čestitost i da je pravi drug, odnosno prijatelj. Evo prikaza sažaljivosti po horoskopskim znakovima, uz pomoć koga ćete najlakše shvatiti ko iz vašeg okruženja može da vas najbolje razume.

Ovan

Ovan se u trenutku može sažaliti nad nečijom sudbinom ili teškom situacijom, ali je gotovo nezamislivo da ovan hronično nekog žali i intenzivno razmišlja o tome. Ovan jako dobro ume da sasluša sagovornika i posavetuje, ali hronično sažaljenje nije njegov životni stil, jer će on "krenuti dalje" bez da gleda unazad.

Bik

Bikovi spadaju u umereno sažaljive osobe. Oni će se sažaliti kada čuju neku tešku priču, i može da ih to pogodi u trenutku, ali su oni osobe koje su jednostavno nesposobne da u dužem vremenskom intervalu održavaju svoju sažaljivost. Pa čak i kada su bližnji u pitanju, sažaljenje Bika neće biti previše ogromno.

Blizanci

Blizanci kao prave "radio Mileve" isprva mogu biti fascinirani time što ste im poverili neku svoju važnu tajnu. Oni će se sažaliti i hronično vas žaliti. To će činit na nimalo loš način, odnosno tu neće biti ni zrna nekog naslađivanja ili slično. Blizanci će se potpuno indetifikovati sa vašom teškom životnom pričom.

Rak

Rakovi se neće sažaliti nad nečijom teškom pričom, oni će doslovce tu priču oplakivati! Oni su idealni slušaoci za teške priče, idealne osobe koje umeju da uteše i da se istinski sažale i indetifikuju sa tuđim problemom. Oni će uvek biti zainteresovani da proprate dešavanja koja slede vezano za tu priču i nadalje.

Lav

Lavovi mogu da saslušaju, a koliko će se sažaliti nad tuđom životnom pričom, veliko je pitanje! Pre se neće sažaliti, ali nisu baš od kamena, pa u datom trenutku se zaista mogu saosećati sa nečijom teškom situacijom, ali već nakon toga će zaboraviti na slučaj. Oni ni svoje probleme ne prozivljavaju stresno.

Devica

Device su osobe koje su pomalo sebične. Nespremne da dele svoje probleme, a ponajmanje ih interesuje da slušaju i rešavaju tuđe. Tražiti od njih sažaljenje, jeste kao da tražite iglu u plastu sena. Možda je i pronađete, ali ćete se za to dobrano pomučiti. Zato mnogi obilaze Device kada im treba razumevanje.

Vaga

Vage će uvek rado saslušati svaku tešku priču, situaciju, sudbinu, i nad istom se sažaliti. Kod Vage možete da pronađete adekvatnog sagovornika koji će umeti da uteši, ali i da posavetuje. Oni će biti jako zainteresovani da pomognu, pa čak i kada su veći problemi u pitanju i da uvek budu tu na usluzi i pomoći.

Škorpija

Škorpije u kontekstu sažaljivosti predstavljaju "crkvu u kojoj se ne treba moliti". Pre se obratite totalnom strancu kada vam treba razumevanje za tešku životnu situaciju, nego da se obratite sebi bliskoj Škorpiji. Oni čak mogu biti ljuti što ih "zračite" problemima, a mogu vas optužiti da ste sami krivi za loše stanje.

Strelac

Strelčevi mogu da razumeju nekog, i da na trenutak dosegnu neki osećaj nalik sažaljenju. Međutim, to nikako neće moći da se održi hronično, u nekom dužem vremenskom intervalu. Razlog zbog kojeg svoju tešku situaciju trebate poveriti njima, jeste taj što oni mogu da budu od velike pomoći savetodavne vrste.

Jarac

Jarčevi će se jako sažaliti nad sudbinom ili situacijom svakog, a naročito sebi bliske osobe. Oni jako dobro znaju da saslušaju, ali i da uteše. Ako je priča istinski teška, oni će zaista emotivno proživeti svaki segment te priče koja zaista može da ih pogodi. Oni će vas ceniti više, ako im poverite svoju tešku priču.

Vodolija

Vodolije dok slušaju nečiju tešku situaciju odnosno priču, mogu "siti" da se isplaču. Imaće svo razumevanje ovog sveta. Pokušaće da vam pomognu, ma o kojoj vrsti pomoći da se radi. Savetodavno ili možda tehnički, čak i finansijski. Mogi pokušaju da sažaljivost Vodolije na neki način iskoriste.

Ribe

Ribe su previše nonšalantne osobe da bi istinski spoznale šta žnači sažaljivost. Čak do toga da postoji osnovana bojazan da ako im budete na previše dramatičan način prepričali neke loše događaje koji su vas snašli, da će da vas protumače kao kukavicu i slabića. Malo sažaljenja mogu dobiti njima najbliže osobe.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Device u raljama hipohondrije
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online