Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.10.2016.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Da li ste optimista ili pesimista?

Da li imate optimističan stav i pogled na svet? Da li je u Vašim očima čaša do pola puna ili je do pola prazna? Da li smatrate da stižu bolja vremena ili mislite da će biti još gore nego što je sada? Pročitajte ovaj članak i otkrijte šta horoskop misli o Vašem optimizmu.

pixabay.com
 

Ovan

Ovan je optimističan znak. Snažan, uporan i istrajan, uvek se trudi da posmatra lepšu stranu života. Za nega nema nerešivih problema i nepremostivih prepreka, samo je pitanje njegove volje i interesovanja da se angažuje oko rešavanja nekog problema. Može biti pesimističan samo pod uticajem negativnih aspekata koji mu u dužem periodu onemogućavaju razvoj pozitivnih dešavanja, ali to bude samo faza.

Bik

Bik je optimista sve do prve prepreke ili bilo kakvog nagoveštaja da nešto može da krene "po zlu". On se uvek nada boljitku, priželjkuje ga i aktivno radi na stvaranju boljitka. Za njega su prepreke imaginarne sve dok ih stvarno i ne oseti. Uvek će verovati u to da se loše neće dogoditi. Kada se ipak određeni problemi i prepreke stvore, postaje pesimističan, ali ne klone duhom, već radi na rešavanju problema.

Blizanci

Blizancima je sve slatko, simpatično, lepo i "šareno". Nepopravivi je optimista, čak i kada sve ukazuje na to da treba biti pesimističan. Blizance optimizam zna poprilično da košta, jer se često nadaju lepom bračnom životu, idealizuju partnera, prebrzo uđu u brak, a kasnije se ispostavi da je bajka kratko trajala. Čim im se dogodi prva prepreka mogu odustati, povući se i ne samo biti pesimistični već i očajni.

Rak

Rakovi su generalno više pesimisti nego optimisti, jer im se često pripisuje osobina "brižnosti" za ljude, ali i događaje, zbog čega zaista deluju da su uplašeni za ishode raznih životnih događanja. Ipak, duboko u sebi Rak je optimističan. Nekako se trudi da sve posmatra se lepše strane, ali nije iracionalan, već se i trudi da postavi stvari tako da se loše ne dogodi. Najveći su pesimisti po pitanju svojih ličnih sposobnosti.

Lav

Lav je optimista bez premca. Oni nemaju nikakve sumnje da će bilo kakav razoj događaja biti loš. Čak i kada se nesto veoma loše dogodi, oni su ubeđeni da će se brzo stvari popraviti i krenuti na bolje. Partneri Lavova su generalno zaduženi za pesimizam, jer niko ne može biti optimističniji od njega. Lavice su možda i veći optimisti od gospode rođene u ovom znaku, pa im to drugi ljudi pripisuju kao veliku manu.

Devica

Device su više pesimističan znak. Iako ne po pravilu i uvek, Device većinom "slute loše", a dobro ukoliko se dogodi. Oni znaju da budu pasivni i da ne rade ništa za boljitak, zbog čega se njihov pesimizam povećava. Optimizam je kod njih uglavnom zadužen za ljubav i međuljudske odnose, gde imaju tendenciju da idelaizuju partnera i da veruju u prelepu budućnost, što se ne ispostavi uvek kao ispravno.

Vaga

Vage je jako teško definisati po ovom pitanju. Optimižam kod njih može biti gotovo jednako izražen kao i pesimizam. Suštinski, kod većine pripadnika ovog znaka i postoji taj balans, jer oni ka njemu teže. Oni su više optimistični po pitanju posla, jer optimižam potiče od verovanja u sopstvene sposobnosti, dok su u prijateljskim, ali i emotivnim odnosima skloni pesimizmu, jer ne drže sve konce u svojim rukama.

Škorpija

Škorpija je skoro uvek optimističa. Ta razliku od Lavova, kod koje to dolazi iz sigurnosti u sebe, kod pripadnika ovog znaka, često optimizam može biti bez razloga. Oni jednostavno ne veruju da su oni ti kojima će se nešto loše dogoditi. Škorpija može biti pesimistična po pitanju vere u druge ljude, pogotovu one koje slabo poznaje, pa se može reći da je nepoverljiva i da se ne nada da će išta od ikoga "dobiti".

Strelac

Strelac je svakako jedan od najoptimističnijih znakova zodijaka. On je ubeđen da će uvek sve ići glatko i on ne vidi razlog za pesimizam. Iz tog razloga Strelčevi često mogu igrati igre na sreću, uvek uvereni u to da su baš oni budući dobitnici. Ukoliko se pojave neke prepreke koje mora rešavati, Strelac neće biti pesimističan, već će više biti ljut i nervozan, ali neće pasti u očaj, nego će se suočiti sa problemima.

Jarac

Jarac je surovi realista i to je ono što ga pre svega čini pesimistom. On se pribojava lošeg, ne samo onog lošeg nadolazećeg, već i onog lošeg što ga može snaći u dalekoj budućnosti. Srećom po Jarčeve, njihov optimizam se povećava sa svakom savladanom preprekom, ali će ipak svaki put novi problem posmatrati sa izvesnom dozom pesimizma. Emotivni partner može jako doprineti razvitku optimizma kod Jarca.

Vodolija

Vodolija je znak koji poseduje vedar duh. Oni su veseli, energični, maštoviti, a samim time i optimistični. Oni su do te mere optimistični, da se nekada kod njih pesimizam neće pojaviti čak ni posle više nevolja koje su ih snašle. Oni su pesimisti jedino u ljubavi, jer se uvek pribojavaju da će ih partner, ostaviti, napustiti i slično. Mogu biti pesimisti po pitanju svoje dugoročne budućnosti koju smatraju neizvesnom.

Ribe

Ribe i u trenutcima najveće tuge mogu biti najviše optimistične i nadati se boljem sutra. Po pitanju posla, znaju da budu poprilično veliki pesimisti, pa se oni nikada neće unapred radovati uspehu ili profitu, dokle god on ne dođe. Njihov intelekt, ali i intucija im govori da će se sve lepo završiti. Nekada im nedostaje malo više inicijative i angažovanja pri rešavanju problema, baš zbog toga što veruju da će sve lepo proći.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Strelac, detinjasti optimista
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online