Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.08.2016.
12:30
S. Ban A

Ljudski rod na putu samoubistva

Dan mladih, starih, dece, zaštite životinja, životne sredine, majki, očeva... Skoro da ne postoji datum u godini koji nije proglašen danom u kojem se obeležava nešto. Gledano iz astrološkog ugla, ključan je datum kada se nešto prvi put obeležavalo. Dakle, bez obzira na to što se svake godine taj isti datum slavi kao dan nečega, pravu astrološku simboliku nosi samo onaj prvi put. On beleži sve što se simbolično odnosi na određenu temu, što podrazumeva i sudbinu tog pojma.

pixabay.com
Ćao, nema više...

Na primer, Dan planete Zemlje svake godine se obeležava 22. aprila. Zvanično, on se obeležava od 2009, ali sve je krenulo još 1970. kada su američki ekološki aktivisti odlučili da se nacionalna obuka o životnoj sredini nazove Dan Zemlje i da se obeležava 22. aprila. Dakle, za astrološku analizu tog dana bitan je 22. april 1970. godine.

Postoje astrološka neslaganja oko toga koji znak predstavlja planetu Zemlju. Ipak, većina astrologa je složna oko toga da je Zemlja Bik, pod vladavinom Venere. 

Viša inteligencija

Horoskop Dana planete Zemlje nam daje mnogo informacija koje treba shvatiti kao savete. Osim samoubilačkog ponašanja svake civilizacije, on ukazuje i na jaku vertikalu prema kosmosu. Stelijum u Biku se nalazi u 10. polju, koje u natalnoj astrologiji predstavlja oca, a u ovom slučaju može se posmatrati kao vrhovni tvorac. Postojanje i prisustvo više inteligencije iz svemira je potpuno izvesno.

Tog dana, kad je prvi put obeležen Dan Zemlje, čak četiri planete su bile u ovom znaku. To se astrološki zove stelijum i to obično ukazuje na glavni fokus i energiju koja je naglašena u nekoj astrološkoj karti. Dakle, stelijum u znaku Bika, pri čemu je Sunce na samom početku ovog znaka, na 2. stepenu koji, takođe, predstavlja ovaj znak.

Ovaj horoskop naglašava zemljoradnju, useve, hranu, prirodu, cveće, idiličnu livadu. Kada bi to bio nečiji lični horoskop, to bi značilo da osoba treba da se bavi obradom zemlje, proizvodnjom hrane ili nečega što je u skladu s prirodom. Ali, ovo je horoskop koji predstavlja planetu Zemlju, pa moramo uzeti u obzir i položaj Meseca koji predstavlja ljudsku rasu.

Njegov položaj u znaku Škorpije jeste nepovoljan, samoubilački i nalazi se u opozitnom položaju svim planetama u Biku. To znači da čovek svojim delanjem čini sve suprotno od onog što je u skladu sa prirodnim zakonima planete Zemlje.

Položaj u Škorpiji predstavlja smrt i uništenje pa to, osim smrtnosti kao prirodnog ljudskog ciklusa, ukazuje i na krajnji ishod ljudske rase. S druge strane, vesti nisu toliko loše, jer Škorpija ne simbolizuje samo smrt, već i rađanje iz pepela. Znamo da su civilizacije nastajale i nestajale. I naša će jednog dana nestati jer prirodni ciklus nalaže da mora da se rodi nova.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Venera, planeta ljubavi
ZVEZDE I MISTERIJE Kad nevolja rađa nevolju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online