Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.07.2016.
12:30
S. Ban A

Večna ljubav zapisana u zvezdama

Uporedni horoskopi se najčešće koriste za procenu toka ljubavne veze. Postoji mnogo tehnika i uglavnom su sve zasnovane na tome kako se planete, koje opisuju ljubav i strast, odnose prema istim planetama partnerovog horoskopa. U praksi, pak, ovo često ne funkcioniše, jer međusobni aspekti tih planeta mogu opisati simpatiju i privlačnost do neke granice, ali, da li će se veza stvarno razviti i koliko će trajati, opisano je planetama koje u astrologiji najčešće predstavljaju nešto loše i negativno, a u slučaju uporednog horoskopa one opisuju težinu odnosa.

mahadasha.com
 

Ljubav u astrologiji je opisana kroz simboliku Venere, koja označava dragost, simpatiju i radostan kontakt. Ona spada u brze planete pa prema tome, ljubavna veza koja se desi pod njenim uplivom je, kao i ona, razdragana, vesela ali i kratka.

Osobu koju sretnete, a sa kojom imate venerijanski odnos, biće vam draga ali će taj odnos izbledeti jer nema težinu. Ako je u astrološku sliku uključen Saturn, Pluton ili Južni-Severni čvor, priča dobija na snazi. To znači da se osobe nisu slučajno srele i da će jedna drugoj preneti poruku, lekciju koja im sleduje.
 
Nažalost, pošto mi učimo najlakše kroz sopstveno iskustvo, a doživotno pamtimo samo bol, radost zaboravljamo, ljubavni odnos koji je vidljiv u horoskopu na ovakav način, ukazuje na sudbinsku (karmičku) vezu koju neminovno moramo da prođemo.

Uran najavljuje razlaz

Šta ukazuje na razlaz ili razvod braka? Odluka o razlazu dolazi iz dubokog poriva za slobodom a on je predstavljen planetom Uran. Dakle, ako je u astrološku sliku karmičkog braka uključen i Uran, znamo da će se osobe, nakon višegodišnje muke i borbe, uzajamnog emotivnog, mentalnog, nekad čak i fizičkog (ako je Mars uključen) povređivanja na kraju osloboditi jedno drugoga i razvesti. Ali, ako Uran ne igra nikakvu ulogu u toj astrološkoj slici, odnos opstaje bez obzira na to koliko se partneri trudili da ga završe.

Dakle, kada sretnemo nekoga i kada želimo da znamo hoće li veza uspeti, najpre treba pogledati da li su teške planete i čvorovi uključeni u spoj. Ukoliko nisu, veza može potrajati neko vreme i bez mnogo bure izbledeti.
 
Ukoliko, pak, naiđemo da je Saturn aspektovao Sunce, Veneru, Mesec ili neku od ličnih planeta u natalnom horoskopu, znamo da će veza potrajati, da se može pretočiti i u brak i da osobe ne mogu zaobići jedna drugu, bez obzira na to koliko problema imali. Takvi brakovi opstaju doživotno. Ako se osvrnemo oko sebe, nije li tačno da svi parovi koje poznajemo imaju nedostatke i trpe nekad i nama neshvatljive kompromise kako bi opstali.
 
Da idealno ne postoji nije tajna, a astrološka logika potvrđuje to. U idealnom spoju nema izazova, nema akcije nema ni reakcije. Ljudi se sretnu, nasmeše jedno drugom i mimoiđu. Oni koji se sudare ostaju da se bore do iznemoglosti.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online