Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.06.2016.
12:30
S. Ban A

Izopačena Venera

Venera je planeta čiji je uticaj povezan za životnu lepotu, ljubav, mir, harmoniju, veselje, poklone i umetnost. Ipak, njeno dejstvo je uslovljeno pozicijom koja je lako podložna uticaju drugih planeta, kao i položaju znaka u kome se nalazi. Tokom osmogodišnjeg ciklusa kretanja ona se pet puta nađe u takozvanom retrogradnom hodu koji traje po mesec i po dana.

pixabay.com
Venera - ćudljiva i retrogradna

Upravo smo u periodu njenog retrogradnog hoda kroz znak Blizanaca, a taj ciklus će se završiti u sredu, 27. juna ove godine.

Tokom retrogradnog hoda, Venera menja svoju prirodu dobroćudne planete. Sve ono što je pozitivno prelazi u svoju suprotnost. Tokom ovog perioda ona remeti dnevne planove, prekida dotok novca, dovodi emocije i osećanja vezana za partnerske odnose u ozbiljnu krizu.

Problemi sa kreditima

Još jedan od Venerinih uloga je vezana za finansijske stvari, na prvom mestu zaradu, novac i prihode. Uvek kada je tranzitna Venera u retrogradnom hodu, treba očekivati opadanje prihoda, produženje rokova plaćanja. Očekivani su problemi sa kreditima, plaćanjem dugova kao i opšti zastoj u redovnim finansijskim tokovima, što podrazumeva i kašnjenje plata.

Posebnu notu daje položaj Venere u Blizancima. Ovaj znak u osnovi duplira probleme i otvara neočekivane okolnosti u svakoj situaciji na koje nismo računali. Njen hod je opterećen nepovoljnim aspektom Marsa što predstavlja da će svaki problem retrogradna Venera rešavati sama, jer čak i onaj koji nije njen, Mars će joj prebaciti. Pojednostavljeno, to znači da će položaj te dve planete u ovom periodu dovesti do brojnih prekida emotivnih veza. Neki prekidi će potrajati samo do završetka Venerinog retrogradnog hoda, a neki će biti konačni.

Uz to, ovakav hod Venere ukazuje da će biti mnogo pokušaja obnavljanja starih veza koje su u prošlosti završene bez određenog razloga. Ili je okončana prebrzo ili je veza, jednostavno, ostala nedorečena.

Ovoj astrološkoj slici Venere pridružio se i trigon sa Saturnom, koji ukazuje na povećan broj neočekivanih susreta starih prijatelja i ljubavnika. Neki od tih susreta će delovati povoljno, što može Veneru nagnati na iskušenje da obnovi staru vezu. Takav povoljan utisak može potrajati samo do kraja retrogradnog hoda.

Naime, od 27. juna ove godine Venera ponovo kreće napred, ali će narednih mesec dana provesti u svojoj "senci" što predstavlja period osvešćivanja i završavanja svega onog što je u periodu retrogradnog hoda započeto. Dakle, bez obzira na ovonedeljnu promenu njenog pravca, astrološki savet je da se i u narednih mesec dana suzdržimo ljubavnih aktivnosti.
 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Venera rešava ljubavne jade
ZVEZDE I MISTERIJE Bez Venere nema lepote
ZVEZDE I MISTERIJE Venera bira poklone
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online