Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.06.2016.
12:30
S. Ban A

Japanska Atlantida

Morsko dno na našoj planeti krije mnoge misterije. Jedna od njih se nalazi u dubinama Japanskog mora, u blizini ostrva Okinava, Una i Tajvan. Tamo su otkrivene neobične i tajanstvene ruševine. Pronađeni su ostaci ogromnih građevina od precizno isklesanog kamenja. Starost ovih ruševina je procenjena na 12.000 godina, što znači da su nastale još 10.000 godina pre Hrista.

pixabay.com
I Japanci našli Atlantidu

Veruje se da su to ostaci tajanstvenog i izgubljenog kontinenta koji Japanci nazivaju Onogorodžima. Po njihovom predanju, taj kontinent je isto kao i legendarna Atlantida, nestao u potopu. Drugo mišljenje je da je u pitanju mitski kontinent Mu, kolonija prognanika sa Atlantide. Po toj legendi, oni koji su se bunili protiv vlasti na Atlantidi bivali su prognani na Mu. I ovaj je kontinent, po legendi, nestao u moru.

Civilizacija Mu

Svetske legende govore o civilizaciji svih civilizacija koja je bila smeštena negde u Pacifiku. Stari narodi su je nazivali Mu ili Lemurija. Prostirala se od Japana, preko Polinezije pa do Uskršnjih ostrva. Građevine koje su pronađene u dubinama mora jaki su dokazi da je legenda tačna.

Tek 2000. godine ovo mesto u Japanskom moru je proglašeno za arheološku lokaciju. Istraživači tvrde da se tu nalazi građevina dugačka 200 metara, široka 150 i visoka 20. Postoje rukom klesana stepeništa, ispod temelja se nalazi nekadašnji sistem za drenažu, a nađena je i glava koja je slična glavama sa Uskršnjih ostrva.

Veoma važan nalaz su znaci isklesani u kamenu, slični piktogramima na još nedešifrovanoj steni sa ostrva Okinava. Bilo je više nego očigledno da su kameni blokovi ostaci civilizacije koja je postojala davno pre zvaničnih naučnih tvrdnji i da je civilizacija koja je to gradila raspolagala sa veoma naprednom tehnologijom.

Tokom 1995. godine pronađene su još tri lokacije s podvodnim građevinama, a nekoliko godina kasnije još osam. Otkriveni su trgovi, hramovi, stepenice, putevi ispod vode....

Kada su nastali svi ovi objekti i kada ih je prekrilo more, do danas se ne zna. Dokazi govore da je zadnje ledeno doba bilo pre oko 11.500 godina i da je tada došlo do topljenja ogromnih količina leda. Na nekim mestima na Zemlji nivo mora se popeo čak i za 100 metara. Pretpostavlja se da je to bio slučaj i sa ovim kopnom u Japanskom moru.
 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Saturn donosi nova iskušenja
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Horoskop otkriva boju aure
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online